HEMA

FAQ ruilen en retourneren

Heb je een vraag? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of je vraag erbij staat. Kun je hier geen antwoord vinden, neem dan contact op met onze online klantenservice.

Hoe en welke artikelen kan ik ruilen of retourneren?

Hoe kan ik mijn artikelen ruilen of retourneren?

Als het product onbeschadigd is en - voor zover redelijkerwijs mogelijk – in de originele verpakking zit, kun je het binnen 30 dagen retourneren. HEMA kan kosten in rekening brengen als je het product hebt gebruikt en dit gebruik verder reikt dat het vaststellen van de kenmerken en de werking van het product.
In de winkel ruilen of retourneren is makkelijk; je kunt je op hema.nl bestelde producten bij de afdeling Klantenservice in één van de winkels retourneren. Dit kan binnen 30 dagen op vertoon van de aankoopbon of factuur. Een ander voordeel is dat je in de winkel meteen het aankoopbedrag retour ontvangt en, als je de gehele bestelling retourneert, de verzendkosten.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van het modelformulier voor herroeping. Hiertoe ben je niet verplicht; je kunt immers ook met je kassabon direct terecht bij onze klantenservice. De afhandeling van de herroeping in de winkel met het herroepingsformulier verloopt hetzelfde als het retourneren met de kassabon.

 • download de pdf van het herroepingsformulier
 • vul deze in en print het formulier uit
 • neem het compleet ingevulde formulier en de kassabon mee naar de winkel
 • bij de afdeling klantenservice kun je terecht met je product en het formulier
 • terugbetaling vindt plaats in de winkel
Als de order bij je thuis bezorgd is, kun je hem ook via Kiala retourneren. Dit is niet mogelijk als je de order in de winkel afgehaald hebt. Retourneren via Kiala kan binnen 30 dagen na aankoop.
Volg daarvoor de volgende stappen:
 • download je retour e-label
 • verpak de retour te sturen artikelen in een aparte doos of de verpakking waarin je de bestelling ontvangen hebt. Om de terugbetaling goed te kunnen verwerken is het van belang dat je alleen HEMA artikelen via deze wijze retourstuurt, iedere retour heeft een uniek e-label nodig.
 • bevestig het retour e-label duidelijk zichtbaar op de verpakkingbied het pakket aan bij een Kiala punt.
 • Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen, de waarde van de geretourneerde artikelen terug van HEMA op je bank- of creditcardrekening of je Paypal account. Als je de hele bestelling retourneert, ontvang je ook de verzendkosten die je betaald hebt retour. De kosten voor het retourneren komen voor jouw rekening.
 • Daarbij kun je ook extra gebruik maken van het modelformulier voor herroeping. Hiertoe ben je niet verplicht; Gebruik van het e-label blijft hierbij ook noodzakelijk. Als je het herroepingsformulier wilt gebruiken, ga dan als volgt te werk:
 • download de pdf van het herroepingsformulier
 • vul dit in en print het formulier uit
 • bij je Kiala punt kun je terecht met je correct verpakte product, e-label, en het ingevulde formulier
 • Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen, de waarde van de geretourneerde artikelen terug van HEMA op je bank- of creditcardrekening of je Paypal account. Als je de hele bestelling retourneert, ontvang je ook de verzendkosten die je betaald hebt retour. De kosten voor het retourneren zijn voor jouw rekening. 

Daarbij kun je ook extra gebruik maken van het modelformulier voor herroeping. Hiertoe ben je niet verplicht; Gebruik van het e-label blijft hierbij ook noodzakelijk. Als je het herroepingsformulier wilt gebruiken, ga dan als volgt te werk:

 • download de pdf van het herroepingsformulier
 • vul dit in en print het formulier uit
 • bij je Kiala punt kun je terecht met je correct verpakte product, e-label, en het ingevulde formulier
 • Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen, de waarde van de geretourneerde artikelen terug van HEMA op je bank- of creditcardrekening of je Paypal account. Als je de hele bestelling retourneert, ontvang je ook de verzendkosten die je betaald hebt retour. De kosten voor het retourneren komen voor jouw rekening. 
Welke artikelen kan ik retourneren in de winkel of via Kiala?
Je kunt je op hema.nl bestelde producten bij de afdeling Klantenservice in één van de winkels retourneren, binnen 30 dagen en op vertoon van de aankoopbon of pakbon.Daarnaast kun je ze binnen 30 dagen via een Kiala punt terugsturen.

Uitzonderingen op deze regel:
 • op maat gemaakte artikelen 
 • foto- en foto-op-product-artikelen
 • gebak
 • beltegoedkaarten
 • cadeaukaarten
 • NS-vouchers
 • bioscooppakket
 • iTuneskaarten
 • HEMA smartphones en tablets
 • boeken moeten worden teruggestuurd volgens de gegevens op de pakbon
 • Een Lekker-Weg-arrangement kan alleen worden geruild voor een ander Lekker-Weg-arrangement
 • een reeds verzilverde cursus van HEMA academie
 • Selected by HEMA artikelen kunnen niet in de winkel geretourneerd worden

Wat is de herroepingstermijn van HEMA voor internetbestellingen?

De herroepingstermijn van HEMA voor internetbestellingen is 30 dagen. Uitzonderingen op deze regel zijn:

- Op maat gemaakte artikelen (ontwerp het zelf)
- Gebak, maar de bestelling kan wèl worden geannuleerd mits je nog op tijd bent. Bekijk de informatie over voor gebak en/of chocolade
- E-tickets en vouchers gekocht via hema.nl/tickets
- Beltegoedkaarten
- Cadeaukaarten
- Digitale cadeaukaarten
- Bioscooppakket
- iTuneskaarten
- Digitale iTunes codes
- HEMA smartphones en tablets, mits onbeschadigd. Anders is slechts reparatie mogelijk.
- Een Lekker-Weg-arrangement kan binnen 30 dagen alleen worden geruild voor een ander Lekker-Weg-arrangement
- Een cursus van HEMA academie Kijk bij hoe en welke artikelen kan ik ruilen of retourneren hoe je je bestelling kunt ruilen of retourneren.

Kan ik mijn bestellingen ruilen?

Heb je een bestelling van hema.nl ontvangen en ben je niet tevreden met het product? Dan kun je het product kosteloos ruilen of terugbrengen naar je dichtstbijzijnde HEMA-winkel. Als je het product in zo oorspronkelijk mogelijke staat, onbeschadigd en liefst ook in originele verpakking terugbrengt naar de winkel, krijg je zonder problemen op vertoon van de aankoopbon of factuur in de winkel je geld terug.

Niet alle producten van HEMA kun je ruilen of retourneren, zoals iTunes-kaarten, beltegoed, e-tickets en Ontwerp het Zelf-artikelen. Weet je niet zeker of je jouw product kunt ruilen in de winkel? Vraag het gerust na aan de kassa.

Kan ik mijn internetbestelling annuleren?

Je kunt je bestelling, als deze eenmaal geplaatst is, niet meer annuleren. Ben je niet tevreden over de geleverde bestelling, dan kun je deze ruilen of retourneren in één van de HEMA-winkels. 

Gebak en/of chocolade met je eigen foto kun je wél annuleren, mits je nog op tijd bent. Kijk hier voor gebak of chocolade annuleren.

Wanneer en hoe krijg ik mijn geld terug?

Heb je een online bestelling ontvangen en ben je niet tevreden? Dan geeft HEMA je geld terug. Als je ervoor kiest je bestelling binnen 30 dagen in de winkel te ruilen, krijg je meteen je geld terug op vertoon van de aankoopbon of factuur. Als je de gehele bestelling retourneert, krijg je ook de verzendkosten die je betaald hebt terug. Als je bestelling thuisbezorgd is, kun je deze ook via Kiala retoursturen. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen, de waarde van de geretourneerde artikelen terug van HEMA op je bank- of creditcardrekening of je Paypal account. De termijn van 14 dagen gaat in volgend op de dag waarop je je herroeping meldt. Als je de hele bestelling retourneert, ontvang je ook de verzendkosten die je betaald hebt retour. De kosten voor het retourneren zijn voor jouw rekening.

Niet alle producten van HEMA kun je ruilen of retourneren. Denk hierbij onder andere aan gebak, selected by HEMA artikelen, beltegoed, e-tickets en op maat gemaakte artikelen. Weet je niet zeker of je jouw product kunt ruilen in de winkel? Vraag het gerust na aan de kassa.

Als je een aanbetaalde gebak- of chocoladebestelling tijdig annuleert via 'mijn HEMA', dan vul je tijdens het annuleren het bank-, of creditcardrekeningnummer of Paypal account in waarop je het bedrag teruggestort wilt krijgen. Binnen 14 dagen krijg je je aanbetaling teruggestort op je bank- of creditcardrekening of je Paypal account. Heb je gebak of chocolade besteld zonder een 'mijn HEMA-account', en wil je je bestelling annuleren? Dan kan dat alleen telefonisch en tijdens kantooruren via de klantenservice.

Vragen over een internationale bestelling

Bekijk de veelgestelde vragen over bezorgen in het buitenland.

Vragen over een bestelling van selected by HEMA artikelen

Bekijk de meest gestelde vragen over een bestelling van selected by HEMA artikelen.

winkelmandje