menu sluiten

beleid en strategie

HEMA maakt het dagelijks leven beter, leuker en makkelijker. Voor iedereen. Dat betekent ook dat we er hard aan werken om duurzame producten voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom houden we ons bezig met het verbeteren van arbeidsomstandigheden in onze productieketen, het verduurzamen van de materialen die we gebruiken en het vergroenen van de manier waarop we onze artikelen maken.

Bij HEMA staat duurzaamheid niet gelijk aan duur: onze duurzame producten blijven van HEMA kwaliteit voor een HEMA prijs. Zo is een duurzaam HEMA er ook gewoon voor iedereen.

onze strategie

betere producten voor de klant

Natuurlijk zijn we bij HEMA druk bezig met het verder verduurzamen van ons assortiment. Denk aan nog meer gebruik van gerecyclede materialen en duurzame alternatieven, maar ook aan dierenwelzijn. Daarnaast willen wij ons gebruik in plastic reduceren, zowel de producten zelf als de verpakkingen. Dit doen we door waar mogelijk te kiezen voor alternatieven of om gerecycled plastic te gebruiken.

beter voor de mensen die onze producten maken

We willen de wereld mooi houden en daar tegenover de klant open en eerlijk over zijn. Zo houden we de productieketen transparant. Ook zijn we druk bezig om de arbeidsomstandigheden, in de landen waar onze producten worden gemaakt, te verbeteren en te ontwikkelen.

beter voor de wereld waarin we leven

Bij HEMA vinden we het belangrijk dat we divers en inclusief zijn. Maar waar zie je dat aan? Wij willen ons assortiment zo toegankelijk mogelijk maken, HEMA voor iedereen. Zo vind je bij de foodafdeling een glutevrij en vegan assortiment en hebben we make-up voor iedere kleur en ieder type huid. Daarbij streven wij ernaar om een inclusieve werkgever te zijn. We geloven in de kracht van goed opgeleide, gezonde en betrokken medewerkers. We vinden het belangrijk een goede afspiegeling van onze samenleving te zijn.

De term 'duurzaamheid' kan ingewikkeld klinken. Bij HEMA willen we laten zien dat duurzaamheid niet ingewikkeld ís en dat het ook toegankelijk kan zijn voor iedereen. Zo maken we duurzaamheid bij HEMA betaalbaar. Natuurlijk brengt dat uitdagingen met zich mee, maar daar merk jij als klant zo weinig mogelijk van. Op de achtergrond zijn we namelijk druk bezig met het organiseren van een productieketen waar we trots op kunnen zijn: goed voor mensen, dieren en de natuur. Hier werken we aan:

behaalde resultaten

 1. ✓ 100% van onze cacao is sinds 2017 UTZ gecertificeerd
 2. ✓ 100% van ons dons is sinds 2018 RDS gecertificeerd
 3. ✓ 100% van alle palmolie in onze voedingsmiddelen is sinds 2018 duurzaam gewonnen middels de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RPSO)
 4. ✓ 100% van ons katoen is sinds 2019 duurzaam ingekocht via OCS, GOTS of BC
 5. ✓ 100% van onze thee en koffie is sinds 2021 UTZ of Rainforest Alliance gecertificeerd

2022

we werken er hard aan om in 2022 de volgende mijlpalen te behalen:

 • alle producten van hout en papier zijn FSC gecertificeerd
 • alle papieren verpakkingen zijn van gerecycled papier of FSC gecertificeerd
 • alle palmolie in cosmetica is duurzaam gewonnen middels de Roundtable on Sustainable Palm Oil
 • alle vleesproducten hebben ten minste 1 ster Beter Leven
 • alle verse zuivelproducten zijn weidemelk of biologisch
 • alle vis en schelpdieren voeldoen aan ASC of MSC

op de lange termijn

we werken er aan dat zowel alle plastic en polyester producten, als alle plastic consumentenverpakkingen in 2025 van gerecycled materiaal of hernieuwbare grondstoffen gemaakt zijn.

 

vind hier alle duurzaamheidsverslagen en GRI tabellen van de afgelopen jaren

lees meer