We vinden het belangrijk dat er ideeën en producten worden ontwikkeld, die het dagelijkse leven voor iedereen mooier en makkelijker maken. Op een duurzame en sociale manier.

HEMA design daten

Duurzaam design is niet alleen voor ons van belang, maar voor iedereen. Daarom stimuleren wij dit en maken het voor iedereen toegankelijk. Dit doen wij door HEMA design daten™. We vragen jonge ontwerpers mee te denken over ideeën en producten, die het leven voor iedereen leuker en makkelijker maken. Op een duurzame en sociale manier. De designers met de beste ideeën worden door het HEMA expertteam intensief begeleid en ontvangen 10.000 euro om hun ontwerp verder te ontwikkelen. In onderstaand filmpje vertellen de twee winnaars van HEMA Design Daten™ 2017 over hun duurzame idee.

bekijk de film over HEMA Design Daten™ 2017

 

Beyond Green

Daarnaast organiseren wij samen met het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) en Circle Economy ‘Beyond Green’ een symposium dat zich richt op de toekomst van de mode- en textielindustrie. Honderden experts en studenten komen samen om te onderzoeken hoe de belangrijkste hordes binnen de textielketen kunnen worden genomen.

lees meer over Beyond Green