We vinden het belangrijk dat er ideeën en producten worden ontwikkeld, die het dagelijkse leven voor iedereen mooier en makkelijker maken. Op een duurzame en sociale manier.

HEMA design daten

Duurzaam en sociaal design zijn niet alleen voor ons van belang, maar voor iedereen. Daarom stimuleren wij dit en maken het voor iedereen toegankelijk. Dit doen wij door HEMA design daten™. We hebben jonge ontwerpers gevraagd mee te denken over ideeën en producten die het leven voor iedereen leuker en makkelijker maken. Op een duurzame en sociale manier. De designers met de beste ideeën werken tijdens de Dutch Design Week samen met het HEMA expertteam om hun ontwerp verder te ontwikkelen. Een idee dat niet alleen voor de designer en HEMA is, maar voor iedereen. Het uiteindelijke resultaat stellen wij vrij beschikbaar aan de hele wereld om te maken, verbeteren of te gebruiken.

Beyond Green

Daarnaast organiseren wij samen met het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) en Circle Economy ‘Beyond Green’ een symposium dat zich richt op de toekomst van de mode- en textielindustrie. Honderden experts en studenten komen samen om te onderzoeken hoe de belangrijkste hordes binnen de textielketen kunnen worden genomen.

lees meer over Beyond Green