HEMA en Too Good To Go samen tegen verspilling

Amsterdam, 7 november 2018 - HEMA start deze week met een “magic box” om met als doel voedselverspilling verder terug te dringen. Tijdens de proefperiode doen er 5 HEMA-winkels in Amsterdam mee.

De HEMA magic box
HEMA doet in november een test met Too Good To Go. Via de applicatie biedt HEMA “magic boxen” aan. Dit zijn pakketten met versproducten die hun THT dreigen te overschrijden. Als dit een succes wordt, is de ambitie om het concept verder uit te rollen in andere Nederlandse steden.

Het concept van de app
Het concept van de app is verrassend simpel. In de app zie je op de kaart of in de lijst welke HEMA bij jou in de buurt een Magic Box aanbiedt. Vervolgens bestel en betaal je de Magic Box direct in de app en je haalt het zelf op bij jouw favoriete HEMA. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing. Een win-win-winsituatie voor HEMA, de klant én het milieu.

Al meer dan 125.000 maaltijden gered in Nederland
Sinds de lancering in Amsterdam in januari 2018 zijn er al meer dan 125.000 maaltijden gered in Nederland. De app heeft in Nederland al meer dan 180.000 geregistreerde gebruikers en ruim 600 partners in meer dan 20 Nederlandse steden. De gebruikers van Too Good To Go hebben wereldwijd samen al bijna 8 miljoen maaltijden gered.

Over Too Good To Go
Too Good To Go is eind 2015 in Denemarken opgericht. In bijna drie jaar tijd is Too Good To Go uitgegroeid tot ’s werelds grootste app tegen voedselverspilling en is actief in 9 landen waaronder Nederland. Sinds de lancering, heeft Too Good To Go al bijna 8 miljoen maaltijden uit de vuilnisbak gered.