menu sluiten
samen voor schoon

Bij HEMA vinden we het belangrijk om goed om te gaan met afval, we willen tenslotte niet bijdragen aan de plastic soep. Daarom zijn wij een samenwerking gestart met Plastic Whale. Plastic Whale strijdt voor plasticvrije wateren en organiseren leuke evenementen om afval uit het Nederlandse water te scheppen. HEMA en Plastic Whale bundelen hun krachten en organiseren van zaterdag 14 t/m zondag 22 augustus 2021 een grote schoonmaak door heel het land. Lees er op deze pagina alles over.

samen opruimen

Waar we vorig jaar vooral binnen zaten, is dit het jaar van buiten en nog langer buiten zijn. We barbecueën weer in het park, eten weer ijsjes op het strand en halen koffie bij ons favoriete tentje om de hoek. Dat betekent automatisch ook dat we buiten meer afval veroorzaken. Dat is niet erg, zo lang we het ook opruimen. Op die manier houden we onze favoriete buitenplekken netjes en krijgt ons afval een mooie tweede kans als gerecycled product.

Want zeg nou zelf: als je naar het strand gaat, wil je liever niet andermans ijsverpakking aan je voet. Als je in het park gaat zitten ligt die lege frisdrankfles alleen maar in de weg. En na het barbecueën hoef je zelf ook niet per se tussen de lege verpakkingen te blijven zitten. Zo houden we samen onze favoriete plekken buiten zowel mooi voor vandaag als goed voor morgen. Help je ook mee?

de bus tour

Tijdens de grote schoonmaak zal er een actie bus door Nederland rijden en op locaties staan om daar nog meer mensen aan te sporen op te ruimen. Bij aankomst van de bus krijg je een afvalzak en een flyer. Op deze flyer is er ruimte om persoonsgegevens achter te laten. Als je een volle afvalzak en een ingevulde flyer inlevert, word jij misschien wel de dagwinnaar en maak je kans op een HEMA verrassingspakket! Kijk hieronder voor de locaties en data. Help je ook mee?

  1. zaterdag 14 augustus op Ijburg van 10:00 tot 17:00
  2. woensdag 18 augustus op Zandvoort strand bij Boulevard Bernard (Bernaart) op de parkeerplek naast Zandvoortse Vis & Snack van 10:00 tot 17:00
  3. vrijdag 20 augustus op de Loonse en Drunense Duinen van 10:00 - 17:00
  4. zaterdag 21 augustus in het Wilhelminapark Utrecht van 10:00 - 17:00

kans maken op leuke prijzen

Door mee te doen aan de #samenschoon actie maak je kans op leuke prijzen. Van plastic vissen in de Amsterdamse grachten tot leuke duurzaamheidspakketten.

Plaats op social media jouw foto’s/ filmpjes van je raarste vondsen of mooiste kunstwerken van afval met de hashtag #SamenSchoon en maak kans op leuke prijzen.