menu sluiten

bagels maken

Wie is er niet dol op bagels? Die heerlijke ronde broodjes met lekkere toppings. Bagels zijn echt feestjes op om te eten. Toch is het niet iets wat je vaak in je kast hebt liggen, maar eerder iets wat je eet buitenshuis. Maar wie zegt dat je het alleen tijdens de lunch in de stad kan eten? Met deze gemakkelijke mix van HEMA kan je namelijk gemakkelijk zelf bagels maken.

Ingrediënten:
- 300 gram HEMA bakmix bagels
- 150 ml water
- 15 g boter
- 1 ei

Benodigdheden:
- weegschaal
- handmachine of keukenmachine met deeghaak
- mengkom
- deegroller
- kwastje
- bakpapier

Bereidingswijze:
Stap 1: Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Doe de bakmix in een mengkom en voeg het water en de boter toe. Meng het in circa 3 minuten tot een deeg. Kneed het daarna met de hand verder voor circa 3 minuten totdat het een soepel deeg is. Doe het deeg in een kom en dek het af met folie. Laat het vervolgens 40 minuten rijzen op een warme plek.

Stap 2: Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 6 gelijke stukken, ongeveer 75 gram per stuk. Rol de stukken uit tot een gelijkmatige staaf van ongeveer 25 cm lang. Vouw de uiteindes naar elkaar toe in de vorm van een bagel. Sluit de uiteinden goed aan. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de bagel op. Leg vervolgens een vochtige doek over de bagels en laat ze ongeveer 35 minuten na rijzen op een warme plek.

Stap 3: Klop het ei los en bestrijk de bagels met ei. Je kunt de bagels decoreren met de zadenmix. Bak de bagels in de voorverwarmde oven in circa 20 minuten gaar. Eet smakelijk!

stappen bagels maken HEMA

recept ideeën voor bagels

Zie je, bagels maken is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens leuk! En dan is het nu tijd om ze te beleggen. Natuurlijk kan je je bagel beleggen met roomkaas, maar er zijn nog veel meer recepten voor bagels om uit te kiezen. Is bagels maken niet je ding en koop je ze liever kant-en-klaar? Dan zal je nog steeds iets hebben aan deze lekkere beleg opties. We zullen onze favorieten even op een rijtje zetten.

- zalm
Als je van vis houdt, is zalm op een bagel eigenlijk altijd een goede optie. Smeer eerst de bagel in met roomkaas. Leg vervolgens de gerookte zalm erop en vul aan met eventueel een rood uitje, kappertjes en wat dille. Als je er echt een feestje van wilt maken, dan kan je er ook een rijpe avocado bij doen. Dat wordt smullen!

- eiersalade
Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar een goede eiersalade is verrukkelijk op een verse bagel. Al helemaal als je er een fris blaadje sla bij doet.

- pindakaas en jam
Ben je meer een zoetekauw? Dan vind je deze combinatie vast heerlijk! Smeer de ene kant in met pindakaas en de andere kant met jam. Dan heb je eigenlijk een peanutbutter and jelly bagel. Leuke variatie: doe er wat plakjes banaan tussen.

- ei en bacon
Natuurlijk kan je ook zelf een eitje bakken. Ei op een bagel is namelijk een heerlijke combinatie. Denk aan een gebakken ei, scrambled eggs of een omelet. Wat je ook kiest, een paar stukjes bacon erbij maakt het helemaal af. Heerlijk met verse avocado en roomkaas.

- tomaat en mozzarella
De combinatie die iedereen wel kent is natuurlijk tomaat, mozzarella en een beetje pesto. Na het bagels maken is dit een echte beloning!

- gegrilde groenten
Als je je bagels aan het maken bent, dan kun je in de tussentijd ook alvast wat voorbereidend werk verrichten voor tijdens de lunch. Een heerlijk recept voor bagels is namelijk gegrilde groenten. Dit maak je heel eenvoudig zelf in de grillpan of in de oven. Bovendien kun je zelf kiezen welke groenten je gebruikt. Dit is heel lekker met hummus en een beetje rucola.

- carpaccio
Ook een lekker recept voor bagels is carpaccio als beleg. Super simpel, maar oh zo lekker!

zelf bagels maken

Zelf bagels maken is heel gemakkelijk met de bakspullen van HEMA. HEMA heeft namelijk een ruim assortiment aan bakspullen. Bagels maken is misschien niet heel moeilijk, maar je hebt wel een aantal spullen nodig. Zo is een mixer met een bakhaak heel handig om te hebben. Dat scheelt jou een hoop gedoe en vieze handen. Als je bagels gaat maken, dan heb je geen bakvormen nodig. Maar ook daarvoor kun je terecht bij HEMA. Laat het bakken maar beginnen!