menu sluiten


 

recept voor zandkoekjes

Succes verzekerd met deze koekjesmix voor knapperige zandkoekjes. Je hebt bijna alle ingrediënten al bij elkaar. Je hoeft zelf alleen 75 gram roomboter of (plantaardige) margarine en 20 ml water toe te voegen. Optioneel, voor het decoreren, kun je ook rolfondant, glazuurmix en strooisels gebruiken. In de mix zitten ongeveer 12 stuks. Ze zijn ook allemaal vegan te bereiden.

bakmix kopen

Inhoud verpakking: 200 gram mix voor koekjes 1 sjabloon

Zelf toevoegen:  75 gram boter (op kamertemperatuur) ½ ei (op kamertemperatuur) Bloem om werkblad mee te bestuiven
Optioneel: Rolfondant, glazuurmix en sprinkels om te versieren

Benodigdheden: Weegschaal Mengkom (Hand)mixer (met deeghaken) Vershoudfolie Deegroller Mesje Bakplaat met bakpapier Monsterkoekstekers HEMA

bereidingswijze

180 graden Celsius, 10 minuten, Mix voor koekjes Circa 10-12 stuks

Stap 1: Kneed de mix voor koekjes, boter en ½ ei tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 15 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Verwarm de elektrische oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).

Stap 3: Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een plak van circa 0,3 cm dik. Steek monsterkoekjes uit of gebruik het sjabloon en snijd hiermee de vormen uit. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier.

Stap 4: Bak de koekjes in circa 10-15 minuten goudbruin. Het aantal koekjes en de baktijd kunnen variëren in verband met de grootte van de koekjes.

Tip: Gebruik de glazuurmix, rolfondant en sprinkels om de koekjes te versieren

ingredienten en voedingswaarde

Ingredientenlijst: TARWEBLOEM, suiker, invertsuikerstroop, dextrose, gedroogde glucosestroop, gejodeerd zout, rijsmiddelen E450 E500, natuurlijk aroma. Bevat mogelijk ROGGE, GERST, HAVER, SPELT, EI, SOJA, MELK, LUPINE.

Voedingswaarde: energie 1571 kJ 370 kcal, vet 0.7g/waarvan verzadigd vet 0.1g, koolhydraten 83.5g/waarvan suikers 35.2g, voedingsvezel 1.3g, eiwit 6.8g, zout 0.10g.