effectief thuiswerken met HEMA

Thuiswerken heeft veel voordelen. Zo heb bijvoorbeeld al niet te maken met reistijd. Zeg dus maar dag tegen die overvolle trein of ellenlange file. Ook word je niet afgeleid door collega’s. Je kunt je hierdoor volop focussen op die ene klus. Maar, tegenover een hoop voordelen staan ook een aantal uitdagingen. Denk maar eens aan alle afleidingen die je thuis hebt. Huishoudelijke klusjes, rondrennende kinderen of de tv die op de achtergrond aan staat. Bij HEMA weten we hoe belangrijk het is om ongestoord te kunnen thuiswerken. HEMA geeft je daarom een aantal tips voor thuiswerken, waardoor je ook thuis je werk gedaan krijgt.
 

tips voor thuiswerken

Het belangrijkste en ook meteen de grootste uitdaging aan succesvol thuiswerken, is het creëren van je eigen thuiskantoor. Het liefste werk je in een aparte kamer, of in ieder geval een aparte hoek. Zo lopen werk en privé niet constant door elkaar heen. Dat heb je wel als je aan de keukentafel gaat zitten of op de bank. Daar eet je, kijk je tv en zijn misschien zelfs wel huisgenoten aanwezig. Als je naar werk gaat, is die scheidslijn veel duidelijker. Het is daarom extra belangrijk om een duidelijke afbakening te maken wanneer je gaat thuiswerken. Hiermee voorkom je ook het risico dat je constant aanstaat en je gestrest raakt.

 

werkplek inrichten

Misschien heb je wel de luxe dat je over een aparte kamer beschikt waar je ongestoord kunt thuiswerken. Maar wees gerust, ook wanneer je dit niet hebt, zijn er genoeg mogelijkheden om je eigen thuiskantoor in te richten. Zo kun je een aparte hoek in de kamer omdopen tot verantwoorde werkplek. Het belangrijkste is een tafel of bureau die op de juiste hoogte is afgesteld. Natuurlijk mag een goede stoel ook niet ontbreken. Houd hierbij rekening met de juiste zichthoogte om blessures te voorkomen. Ook voldoende licht is belangrijk wanneer je ongestoord goed wil kunnen thuiswerken. Zorg verder voor handige bureauaccessoires en organiseeritems. Berg losse papieren op in mappen en ordners en andere, grotere spullen die je niet constant nodig hebt in opbergbakken. Ook kun je kleinere bureauaccessoires zoals punaises veilig opbergen in een opbergbox. Een schoon, opgeruimd bureau zorgt ervoor dat je een stuk geconcentreerder aan de slag kunt gaan.

 

thuiskantoor - HEMA

 

3 thuiswerk tips om productief thuis te werken

Maar met alleen een opgeruimde werkplek ben je er nog niet. De volgende tips voor thuiswerken kunnen je helpen om effectief en efficiënt te werk te gaan.

 

thuiswerk tip 1: begin de dag op tijd en kleed je aan

Het is verleidelijk om lekker in je huispak, met warrig haar achter je laptop te kruipen. Maar daardoor zit je wel de hele dag in de relaxstand en krijg je veel minder werk gedaan. Zet de wekker daarom gewoon op de tijd als dat je naar kantoor zou gaan. Neem een douche, kleed je dus aan zoals je normaal ook zou doen en neem plaats in je thuiskantoor.

 

thuiswerk tip 2: maak een planning

Zonder duidelijke planning wordt het thuiswerken niks. Stel dus duidelijke doelen die je die dag wilt halen. Wees wel realistisch, niets is zo frustrerend als je planning niet halen. Plan blokken in waarin je je werk gaat uitvoeren. Op die momenten ben je niet beschikbaar voor huisgenoten en collega’s. Calls en andere contactmomenten doe je niet tijdens die blokken. Laat je huisgenoten ook duidelijk weten dat jij op die momenten niet beschikbaar bent om even op de baby te letten, of voor vragen of knuffels van je kleuter.

 

thuiswerk tip 3: zorg voor voldoende beweging

Natuurlijk zit je op kantoor ook de hele dag achter een bureau. Maar onderschat de loopjes naar je collega verderop of de koffieautomaat niet. Thuiswerken betekent dat je minder beweegt dan op een normale werkdag. Zorg daarom dat je zelf zorgt voor voldoende beweging. Maak een wandeling buiten tijdens je lunchpauze of loop al bellend door de kamer. Door te bewegen maak je je hoofd leeg en ben je uiteindelijk een stuk productiever.

 

thuiswerken met HEMA

Bij HEMA helpen we je graag op weg. Niet alleen met tips voor thuiswerken. Maar bij ons shop je ook alles wat je nodig hebt voor een productieve dag thuiswerken. Van planners en schriften tot elektronica. Werk ze!