welke verschillende soorten dekbedden zijn er?
Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat je een dekbed vindt dat bij je past. Zo kan je een warm dekbed goed gebruiken als je het vaak koud hebt in bed, maar als je snel transpireert zoek je misschien een vochtregulerend dekbed. Bij HEMA vind je verschillende soorten dekbedden van diverse kwaliteiten en materialen. Er zijn vijf soorten vullingen: bamboe, rPET (biologisch) dons, synthetisch en wol. Ook je kan kiezen tussen een enkel dekbed, vier-seizoenen dekbed, een zomer- of winterdekbed.

Voordelen dekbed met bamboe
Bamboe is een natuurlijk en duurzaam materiaal en heel geschikt als dekbed voor de zomer. Een bamboe dekbed is heel licht en voelt koel aan, omdat het de warmte weg houdt. Een ander voordeel van bamboe is dat het vocht absorbeert, wat fijn is als je snel transpireert. Ten slotte stoot het natuurlijke product bacteriën en schimmels af waardoor het heel hygiënisch is en ideaal voor een gevoelige huid.
Een bamboe dekbed is:
- Vochtregulerend en koel
- Anti bacterieel
- Makkelijk zelf te wassen
- Duurzaam en milieuvriendelijk
Voordelen halfdons dekbed
Kruip je ’s avonds graag in een koel bed? Ga dan voor een donzen dekbed. Eendendons neemt namelijk snel veel vocht op en is ademend, daardoor zal je niet overmatig zweten. Een halfdonzen dekbed heeft een gemengde vulling: een groot deel eendenveren met een kleiner deel dons. Hoe meer dons, hoe lichter en soepeler het dekbed is.
Een halfdons dekbed is:
- Vochtregulerend
- Licht en soepel
- Voordelig
- Makkelijk zelf te wassen
Voordelen donzen dekbed
Wil je graag een heel licht dekbed over je heen ’s avonds? Het donzen dekbed van HEMA bestaat voor 70% uit eendendons en 30% uit eendenveren waardoor het een superlicht dekbed is. Dit dekbed is iets hoger in prijs dan een dekbed van halfdons.
Een donzen dekbed is:
- Heel vochtregulerend
- Superlicht
- Warm in de winter, koel in de zomer
- Makkelijk zelf te wassen
Voordelen wollen dekbed
Lekker onder de wol kruipen doe je natuurlijk onder een wollen dekbed, gemaakt van 100% zuivere scheerwol. Dit isoleert goed, waardoor je zomers koel blijft en in de winter lekker warm. Wist je dat wol zelfreinigend is vanwege de lanoline dat het van nature bevat? Zo is een wollen dekbed ook nog eens heel hygiënisch. Het wollen dekbed van HEMA bestaat uit een herfst- en zomerdeel die in de winter samen te gebruiken zijn.
Een wollen dekbed is:
- Duurzaam
- Isolerend
- Warm in de winter en koel in de zomer
- Zelfreinigend
shop nu
Voordelen synthetisch dekbed
Een dekbed dat gevuld is met synthetische vezels voelt licht en zacht aan en is veerkrachtig. Heb je allergieën, dan is een synthetisch dekbed ideaal: huisstofmijten houden namelijk niet van synthetische vezels. Ook is dit dekbed voordelig en kan je het zelf wassen. Kies voor een synthetisch vier-seizoenen dekbed dat je enkel of samen kan gebruiken als je het zomers snel warm hebt en in de winter snel koud.
Een synthetisch dekbed is:
- Voordelig
- Zacht
- Anti allergisch
- Makkelijk zelf te wassen
shop nu
Voordelen duurzaam dekbed
Het biologische vier-seizoenen rPET dekbed van HEMA is gevuld met holle vezels: de polyester rPET vezels. Dit zijn vezels gemaakt van gerecycled plastic en dat maakt het holle vezel dekbed dus heel duurzaam en eco-vriendelijk. Het bio dekbed bestaat uit een zomer- en herfstdeel die voor een koude winter gemakkelijk aan elkaar bevestigd kunnen worden met drukknopen. Het dekbed is gemakkelijk zelf te wassen en heel geschikt als je allergisch bent.
Een biologisch dekbed is:
- Voordelig
- Anti allergisch
- Makkelijk zelf te wassen
- Duurzaam en milieuvriendelijk
shop nu

dekbedden vergelijken
Welk dekbed kan je nu het beste kiezen? Dat is helemaal afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Als je het snel koud hebt ‘s nachts, dan maak je een andere keuze dan wanneer je snel transpireert. Of misschien ben je wel allergisch en zoek je een anti allergie dekbed. Twijfel je tussen dons of synthetisch, of tussen een dekbed van dons, wol of bamboe? Wij helpen je graag met kiezen welk dekbed het beste bij je past.
bekijk >
je met je ogen open kan slapen? Dit heet nachtelijke lagophthalmos. Het is een aandoening waarbij de oogleden niet helemaal goed sluiten ’s nachts. Veel mensen hebben er last van en om onbekende redenen vooral kinderen. Het zou dus zomaar kunnen dat je collega even een dutje doet, terwijl hij met open ogen naar z’n computer staart.
hoeveel slaap je mist in het eerste levensjaar van je baby? Wanneer je net een baby hebt gehad, dan ben je waarschijnlijk voorbereid op de vele slapeloze nachten die komen gaan. Elke ouder zal het slaaptekort ervaren, vooral in de eerste maanden. Waar je voorheen heerlijk de nacht doorsliep, word je nu meerdere keren wakker (gemaakt). Nieuwe ouders missen in het eerste levensjaar van de baby dan ook maar liefst zo’n 44 dagen (!) aan slaap.
hoelang het normaal duurt voor je in slaap valt? Sommige mensen liggen ’s avonds nog uren wakker, te piekeren, boodschappenlijstjes te maken of ze kunnen gewoon de slaap niet vatten. Anderen slapen al zodra ze hun kussen raken. Behoor je tot de laatste categorie? Dan heb je waarschijnlijk last van slaaptekort. Het zou normaal gesproken namelijk tussen de 10 en 15 minuten moeten duren om in slaap te vallen.