menu sluiten

katoen

Al het katoen bij HEMA is duurzaam ingekocht. Het katoen dat gebruikt wordt in, zowel in kleding als in woontextiel, is ingekocht volgens één van de drie duurzaamheidsstandaarden; Better Cotton (BC) en biologisch gecertificeerd katoen via Organic Content Standard (OCS) en de Global Organic Textile Standard (GOTS).

In 2021 kochten we bijna 9 miljoen kilo Better Cotton, waardoor Better Cotton meer dan 5,500 boeren kon opleiden in duurzamere landbouwpraktijken. Better Cotton meet de verbeteringen van boeren die lid zijn van dit initiatief tegenover die van vergelijkbare boeren die geen licentie hebben om Better Cotton te verkopen. Geschat wordt dat er in 2021 dankzij de opleidingsprogramma's 4,1 miljard liter water is bespaard en 2.665 kg pesticiden niet zijn gebruikt. Better Cotton-boeren hebben naar schatting 1,8 miljoen euro extra winst gemaakt dankzij onze inkoop van Better Cotton. Better Cotton-boeren zien hun winst om diverse redenen stijgen, meestal als gevolg van een grotere oogst en/of een optimaal gebruik van inputs (zoals irrigatiewater, pesticiden of kunstmest). Better Cotton is afkomstig uit een chain of custody-model dat massabalans wordt genoemd. Dit betekent dat Better Cotton niet fysiek traceerbaar is tot eindproducten, maar dat de Better Cotton-boeren wel profiteren van de vraag naar Better Cotton in gelijke hoeveelheden als dat wij "aankopen". Door katoenproducten van HEMA met het Better Cotton-logo te kopen, steun je de training van boeren in duurzamere landbouwmethoden. Kijk hier voor meer informatie.

katoen

Het biologische katoen dat we in ons assortiment gebruiken is door een van de twee wereldwijde standaarden gecertificeerd. Dit zijn de Organic Content Standard (OCS) of Global Organic Textile Standard (GOTS). Deze producten zijn te herkennen aan het Biologisch katoen of Organic Cotton logo. Bij biologische landbouw is het gebruik van chemische middelen uitgesloten. Ga voor meer informatie naar GOTS of OCS.

Een deel van het katoen in ons assortiment is ingekocht via Better Cotton. Omdat we onze termen blijven definiëren aan de hand van actuele regels, worden onze ‘duurzaam katoen’-logo’s waar nodig vervangen door Better Cotton-logo’s.