HEMA geschiedenis

de geschiedenis van HEMA

HEMA is al bijna 100 jaar een begrip in Nederland en inmiddels ook in veel andere landen. Hoe het allemaal begon lees je hier.

lees meer
Link

HEMA icoon: de tompouce

De tompouce is al decennialang een HEMA icoon. Maar hoe is dat zo gekomen?

lees meer
Link

HEMA tijdens WOII

HEMA werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen. Joodse medewerkers moesten worden ontslagen en veel van hen overleefden de oorlog niet. Veel filialen werden gebombardeerd.

lees meer
Link

HEMA ontwerpwedstrijd

In 1983 lanceerde HEMA de HEMA ontwerpwedstrijd. Met als doel: een podium geven aan jonge ontwerpers. Door de jaren heen zijn er veel iconische producten uit deze wedstrijd voortgekomen. Kijk je mee?

lees meer
Link

rookworst artikelen

De rookworst is een echte HEMA held. Al sinds 1936 in ons assortiment en jaarlijks gaan er wel 10 miljoen over de toonbank. Door de jaren heen zijn er ook veel op de rookworst geïnspireerde artikelen in ons assortiment geweest.

lees meer
Link

de rookworst

De rookworst. Wie kent hem niet? Maar wist je dat deze HEMA held per toeval een succes werd? Of eigenlijk door een foutje?


lees meer
Link

HEMA logo

Waarschijnlijk herken je ons rode logo uit duizenden. Maar in de beginjaren van HEMA zag deze er heel anders uit. Ons logo heeft door de jaren heen heel wat aanpassingen gekend.

lees meer
Link

logistiek

Vandaag de dag worden onze winkels bevoorraad vanuit het centrale distributiecentrum in Utrecht. Dit is niet altijd zo geweest, in de begintijd van HEMA werden de voorraden gebracht met paard en wagen.

lees meer
Link

Jip en Janneke

Wie Jip & Janneke zegt, zegt ook HEMA. Al 27 jaar lang is het duo aan ons verbonden en ze zijn dan ook niet meer weg te denken uit onze winkelschappen.

lees meer
Link

HEMA restaurant

Het HEMA ontbijtje of vier-uurtje. Of in de winter een heerlijke kom erwtensoep met HEMA rookworst; het HEMA restaurant is voor veel mensen een begrip. Toch is dat niet altijd zo geweest. Toen we in 1926 onze 'lunchrooms' lanceerden, dachten veel mensen dat HEMA een fout maakte.

lees meer
Link

HEMA fluitje

Het HEMA fluitje is inmiddels onlosmakelijk verbonden met HEMA. Als je in één van onze winkels bent schalt 'ie dan ook regelmatig uit de speaker. Benieuwd naar het idee achter dit deuntje en sinds wanneer we hem gebruiken? Lees snel verder!

lees meer
Link

HEMA huismerken

HEMAX, Miss Helen, Franny, Reactor, Everclean. Zomaar een greep uit de huismerken die HEMA door de jaren heen gehad heeft. Kijk je mee?

lees meer
Link

tompouce artikelen

De tompouce is niet meer weg te denken uit het HEMA assortiment. Naast de eetbare variant verkopen we ook heel wat artikelen die op dit HEMA icoon zijn geïnspireerd.

lees meer
Link

pride

Bij HEMA geloven we dat jij op je mooist bent als je jezelf kunt zijn. Welke versie van jezelf dat ook is. Daarom zet HEMA zich sinds 2016 in om bepaalde onderwerpen onder de aandacht te brengen.

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje