menu sluiten
  • vandaag besteld, maandag in huis
  • écht goed speelgoed
  • schoencadeaus in alle soorten en maten

Sinterklaas

Gespannen gezichten van kinderen. Warme chocolademelk, pepernoten, speculaas, chocoladeletters, zoete schuimpjes en gekleurde snoepjes. Gezellig samen liedjes zingen en cadeautjes uitpakken. Surprises en gedichten. Elk jaar is het weer feest als Sinterklaas in het land is. Een feest voor iedereen. Met de koude en donkere wintermaanden is dat ook echt iets waar we naar uitkijken. Maar wie is Sinterklaas eigenlijk? Behalve dan die man met lange baard, mijter en gouden staf?
Sinterklaas is een eeuwenoude traditie in Nederland. Hij is gebaseerd op de bisschop Nicolaas van Myra. Dit was een Griekse heilige die in de derde eeuw na Christus leefde. Volgens de legende was hij beschermheilige van kinderen. Vandaag de dag wordt hij samen met zijn Pieten nog altijd gezien als een echte kindervriend. Toch zijn de kleintjes vaak erg gespannen als Sinterklaas weer in het land is. Want zijn ze wel het hele jaar zoet geweest? Stoute kinderen lopen het risico meegenomen te worden in de zak van Sinterklaas. Maar wie zoet is geweest, krijgt lekkers. En cadeautjes! Wat cadeau inspiratie nodig voor het heerlijk avondje? Lees dan onze cadeautips voor sinterklaas, cadeau inspiratie voor oma en cadeautips voor opa

Sinterklaasfeest voor iedereen

Wie denkt aan Sinterklaas, denkt aan cadeautjes. Maar naast de cadeautjes is er ook geen Sinterklaas te bedenken zonder allerlei lekkernijen. Zeker met de koude wintermaanden is een heerlijke traktatie zo op zijn tijd helemaal niet verkeerd. De warme geur van versgebakken speculaas of knapperige pepernoten. Wie wil dit nou niet? Op onze website vind je overigens de beste recepten om zelf aan de slag te gaan! Dit volksfeest vier je vaak met het hele gezin. Heb je kleine kinderen? Speel dan op pakjesavond spelletjes en maak er een gezellig feest van. Met oudere kinderen kun je surprises maken met gedichten. Heb je hier geen zin in? Dan is een dobbelspel wellicht een uitkomst. Maar ook gezellig de avond met elkaar doorbrengen is uiteraard ook een optie. Zo is het Sinterklaasfeest voor zowel jong als oud geschikt.
Sinterklaas vieren is dus echt voor alle leeftijden. Maar het blijft toch vooral echt een bijzondere tijd voor jonge kinderen. Voor de allerkleinsten onder ons is de periode voor pakjesavond ook leuk en spannend. Het begint allemaal met de intocht van de goedheiligman. Volg deze op de plek van intocht of bekijk deze op televisie. Hoe zal hij dit keer arriveren? Met de stoomboot, een trein of fiets? Elk jaar is niet alleen de locatie anders maar ook de manier waarop hij het land binnenkomt. We weten in ieder geval altijd zeker dat hij ons land zal bezoeken. Samen met zijn Pieten en een karrevracht aan cadeautjes.
Sinterklaas is dus weer in het land. Leuk! Dat betekent dat er nu ook zo nu en dan een schoentje gezet kan worden. Even een liedje zingen en wellicht wat lekkers voor het paard achterlaten. De ochtend erop hebben Sinterklaas of zijn Pieten dan een cadeautje in jouw schoen achter gelaten. Wat een feest! Op 5 december is het dan zover. Dan is het pakjesavond en gaan we echt Sinterklaas vieren. Als iedereen zoet is geweest zal er niemand mee hoeven naar Spanje. Aan het einde van dit Sinterklaasfeest vertrek hij weer naar huis. Op naar volgend jaar!

Sinterklaas vieren met HEMA

Een beetje Sint weet het al eeuwen: voor de leukste sinterklaascadeaus ga je natuurlijk naar HEMA! Daar vind je de liefste schoencadeautjes voor een leuk prijsje en het lekkerste Sinterklaas snoepgoed. Zoals chocoladeletters in veel verschillende smaken en de lekkerste pepernoten. Maar ook voor cadeaus voor moeders, vaders, vrienden en kleinkinderen kan de Sint er zijn hart ophalen. Want HEMA heeft sinterklaascadeautjes voor creatievelingen, ijdeltuiten, snoepkonten, stoere piraten en echte prinsessen van alle leeftijden. Zo is er speelgoed in allerlei vormen en maten. Bijvoorbeeld onverwoestbaar en tijdloos houten speelgoed; van een trein tot een keukentje of winkeltje en klassieke houten blokken. Maar soms kiest Sinterklaas liever praktische cadeaus, zoals kinderpyjama’s, ondergoed of warme winterwanten. Of sinterklaascadeaus voor volwassenen, zoals lekkere geurstokjes, kaarsen of een nieuwe agenda. Voor kleine én grote kinderen is er het beroemde Sinterklaas dobbelspel, waarmee cadeaus geven, ontvangen en weer kwijtraken een hilarisch feest wordt! En kinderen die liever zelf voor Sint of Piet willen spelen, kunnen bij HEMA terecht voor echte sinterklaas- of pietenpakken! En we helpen je ook met het maken van de mooiste Sinterklaas surprises. Maar de persoonlijke favoriet van Sint is de chocoladeletter met discodip. Verkrijgbaar in alle letters van het alfabet. Feestelijker wordt het niet! Kom dus langs in een van onze winkels en bekijk het aanbod. Of nog makkelijker, bestel alle spullen voor jouw Sinterklaasfeest online. Dan spelen wij voor Sint en bezorgen dit netjes bij jou thuis. Echt HEMA.