intocht sinterklaas

In de verte zie je de boot aankomen. Op je tenen probeer je een eerste glimp van Sinterklaas op te vangen. Als ze bijna aanmeren, zwaaien de Pieten al naar je. En als Sint zijn eerste voet aan wal zet, is het sinterklaasfeest écht begonnen. Kom je ook na de sinterklaas intocht naar de dichtstbijzijnde HEMA? Daar vind je alle sint lekkernijen. Net als de mooiste sinterklaas versiering. Wacht de Sint helemaal in stijl op met een pietenmuts, versier je huis, zet je schoentje of lees een Sint verhaaltje voor. HEMA heeft alles in huis om de Sintperiode goed in te luiden.

sint assortiment bekijken

een warme aankomst van Sinterklaas

Vind je al die drukte helemaal niet fijn en zie je liever in detail hoe het met Sinterklaas gaat? Kijk de sinterklaas intocht dan lekker knus vanuit je huiskamer op tv. Er wordt een live sinterklaasjournaal uitgezonden, waarin je alles rondom de aankomst van Sinterklaas op de voet kunt volgen. Met warme chocolademelk en pepernoten op de bank, geven de camera’s je zelfs een kijkje op het dek en in de stuurkamer van de boot.

snoepgoed voor thuis
wanneer komt Sinterklaas?

De landelijke intocht van Sinterklaas is ook dit jaar de eerste zaterdag na Sint Maarten. Dan komen de Sint en zijn Pieten weer met Pakjesboot 12 vanuit Spanje. Dit is een van de favoriete stoomboten van Sinterklaas. Het schip is al meer dan 100 jaar oud. Bij aankomst van Sinterklaas in Nederland is het ruim helemaal volgeladen met pakjes, pepernoten en ander snoepgoed. Naast Sinterklaas zijn er natuurlijk heel veel Pieten aanwezig. Elke Piet heeft zijn eigen taak. Zo is er een kookpiet, een schoonmaakpiet, de wegwijspiet en de hoofdpiet. Tijdens de reis voert elke Piet zijn vaste taak op de stoomboot uit, zodat ze veilig aankomen voor de Sinterklaas intocht in Nederland. Zelfs het paard van Sinterklaas vaart mee vanuit Spanje. Op Pakjesboot 12 heeft hij een speciale stalruimte aan boord.
 

sinterklaas intocht bij je thuis

Zin om de sfeer van het sinterklaasfeest ook in huis te halen? Knutsel je eigen sinterklaasversiering. Pak wat lege dozen of oude verpakkingen met sinterklaascadeaupapier in en je hebt nep cadeaus. Bind een aantal verschillende formaten bij elkaar met een touw en hang ze ergens op. Omdat het lege dozen zijn, hoef je niet voorzichtig te zijn met de inhoud. Dus je kunt prima een touw dwars door de doos heen steken. Ook leuk om een aantal cadeaus opgestapeld naast de schoorsteen te leggen. Teken zelf een Sinterklaas en Pieten en hang je tekening op voor wat Sinterklaas kunst in huis. Of knutsel je eigen Sinterklaas en Pieten van bijvoorbeeld wc- rolletjes, crêpepapier, vilt, plakkaatverf, foam pretoogjes, of welke knutselspullen je maar wilt gebruiken.

bekijk alle knutselspullen

als Piet naar de intocht van Sinterklaas

Om Sint en de Pieten een extra warm welkom te geven en om zelf optimaal in de stemming te komen, kun je je voor de intocht van Sinterklaas verkleden als Piet. Dit kan al heel simpel. Maak een strook karton op de maat van je hoofd en plak deze dicht, zodat je een rondje krijgt. Plak of niet hier crêpepapier in, dat als een bolletje boven de kartonnen strook uitkomt. Een veer (kun je ook knippen van karton) erop en je pietenmuts is klaar. Doe bijvoorbeeld wat schmink op je gezicht, een gekleurde maillot aan je benen en knip van een oud t-shirt een cape. Een paar grote (nep) oorbellen maken het helemaal af. Of ga als Sinterklaas en knutsel een mijter van rood en geel karton. Van een stok en wat karton kun je een staf maken en van een stuk rode stof maak je een cape. Heb je geen zin om te knutselen voor de aankomst van Sinterklaas of ben je niet zo creatief? HEMA verkoopt ook kant-en-klare Pieten- en Sinterklaaspakjes en tiara’s met pietenmutsjes en mijters.

bekijk alle verkleedkleding

sinterklaas cadeautips

Sinterklaas cadeaus kopen? Bekijk het aanbod van HEMA en vind voor iedereen een leuk sint cadeau.

lees meer
Link

surprise maken

Ga je dit jaar een surprise maken? Bekijk de tips van HEMA voor het knutselen van een te gekke surprise.

lees meer
Link

cadeaus voor volwassenen

Sinterklaas vieren met volwassenen? HEMA heeft de beste tips voor een passend sintcadeau voor iedereen.

lees meer
Link

sinterklaas spelletjes

Sinterklaas spelletjes spelen? Bekijk de tips van HEMA voor een gezellig spel tijdens het sinterklaasfeest!

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje