menu sluiten
sinterklaas dobbelspel

Pakjesavond kan op veel verschillende manieren gevierd worden. Wil je een avond die in het teken staat van pret, actie en spanning? Dan is het Sinterklaas dobbelspel de perfecte keus. Er ligt géén cadeautje met je naam erop voor je klaar. Er gaat om de cadeauwinst gespeeld worden!
Een jute zak vol cadeaus, surpises of een gedichtenavond. Het sinterklaasfeest kan met veel verschillende sinterklaas spelletjes gevierd worden. Een beroemd (en door sommigen berucht) sinterklaas spel is het dobbelspel. Omdat het zo dynamisch en onstuurbaar is, zijn spanning en actie gegarandeerd. Het ene moment ben je de bezitter van de drie meest gewilde cadeaus van de avond, een beurt later schuif je je hele bezit aan je buurman door. Niet alleen de tempratuur in de kamer loopt vaak flink op, ook de hartslagen en stemgeluiden van de spelers bereiken soms een hoogtepunt.


onverwacht

Zoals de naam al zegt, draait het bij het sinterklaas dobbelspel om de dobbelsteen. De uitkomst van de worp, bepaalt wat er gaat gebeuren. Het leuke aan het spel, is dat er niks zeker is, tot het spel helemaal is afgelopen. Of je met lege handen of juist met zakken vol naar huis gaat, kan in de laatste minuut nog veranderen.

alles voor een heerlijk avondje

Oh kom maar eens kijken, wat er allemaal bij HEMA ligt. Wacht de Sint helemaal in stijl op met een pietenmuts, versier je huis, zet je schoentje of lees een Sint verhaaltje voor. HEMA heeft alles in huis om de Sintperiode goed in te luiden.

ontdek het assortimentvooraf aan de avond

Om de avond soepel te laten verlopen is het een goed idee om vooraf wat dingen duidelijk af te stemmen. Spreek af wat ieders inbreng is. Zijn het gebruikte spullen, nieuwe, of een combinatie? De meeste mensen hebben veel spullen in huis die ze eigenlijk zelf niet meer willen, maar te leuk of goed zijn om weg te doen. Dit zijn ideale dobbelspel cadeaus. Als jullie kiezen om ook nieuwe dingen te kopen, spreek dan een bedrag af wat iedereen ongeveer besteedt.
regels

Wijs vooraf iemand aan die een set spelregels kiest en meeneemt. Zo voorkom je dat er tijdens de avond nog in overleg besloten gaat worden wat de regels zijn en het sinterklaasspel daardoor pas laat start. Print de regels uit, of schrijf ze op een groot bord, zodat ze voor iedereen duidelijk zijn. Vóórdat het spel begint neem je de regels samen door. Als het voor iedereen duidelijk is en alle spelers instemmen met wat er is afgesproken, kan het sinterklaasspel beginnen.
sinterklaas dobbelspel

Je kunt een set kant-en-klare regels kiezen. Je kunt ook zelf de meest passende en leukste regels kiezen. Om dit eenvoudiger te maken, heeft HEMA een sinterklaas dobbelspel dobbelsteen in het assortiment. Wat de uitkomst van een worp is, kunnen jullie dan gewoon lezen.

bestel de sint dobbelsteen


Linkklaar voor de start…

Een heel belangrijk ding is de tijd. Spreek van tevoren af hoe lang jullie gaan spelen en zet een wekker. Spreek ook af of de beurt die dan aan de gang is nog wordt afgemaakt, of de exacte plek van de cadeaus op het moment dat de wekker rinkelt, de eindstand bepaalt. Het is leuk als niemand tijdens het spel kan zien hoe laat het is. Dan wordt het voor iedereen nóg spannender.


pauze

Het werkt goed om de avond in twee delen te spelen, met een pauze ertussen. Speel bijvoorbeeld twee keer 45 minuten het dobbelspel. En tussendoor houd je bijvoorbeeld een uur pauze, waarbij iedereen kan bijkomen, wat drinken, genieten van het snoepgoed en praten met elkaar. Het afgaan van de wekker aan het einde van de pauze is ook meteen een mooi oefenmoment voor het laatste wekkersignaal.

lege handen

Spreek van tevoren af wat jullie gaan doen als er iemand helemaal geen cadeautje heeft als de wekker voor de laatste keer afgaat. Een idee is dat deze persoon een cadeau mag uitzoeken van degene met de meeste cadeaus. Of kies samen vooraf één cadeau dat je uit het sinterklaas spel laat en geeft aan degene zonder of met de minste cadeaus.

spelen maar

Tot slot speelt het fijn als er een spelleider aangewezen is. Deze persoon kan zelf ook meespelen met het dobbelspel, maar houdt ook de leiding. Zo wordt het minder snel een chaos. In de pauze kan deze persoon wisselen. Dit is een spel wat je speelt om het plezier. Een heel fijn sinterklaasfeest gewenst!
Wil je je Sinterklaascadeau leuk inpakken, maar weet je niet zo goed hoe? We hebben de leukste inpaktips voor je op een rijtje gezet.

inpaktips


Link