sinterklaas dobbelspel

Pakjesavond kan op veel verschillende manieren gevierd worden. Wil je een avond die in het teken staat van pret, actie en spanning? Dan is het sinterklaas dobbelspel de perfecte keus. Zowel voor kinderen als volwassen geeft dit uren plezier. Er ligt dus géén cadeautje met je naam erop voor je klaar. Je zal moeten strijden met de andere spelers om een cadeautje te bemachtigen. Geen dobbelspel zonder sinterklaas cadeautjes. Dobbelen is het ultieme spel voor tijdens het sinterklaasfeest!

sinterklaas cadeaus en snoepgoed
Link

dobbelspel regels

Het sinterklaas dobbelspel wordt over twee rondes gespeeld. Het doel van het spel is om de cadeautjes door middel van dobbelen te bemachtigen. Om de beurt gooi je met een dobbelsteen. Het aantal ogen bepaalt welke actie genomen moet worden. Hieronder lees je in de spelregels welke actie aan het aantal ogen verbonden is dat je gooit.

In de eerste ronde speel je totdat alle cadeautjes van de stapel zijn verdeeld en uitgepakt. Zo weet iedereen wat er te winnen valt. Dit kan soms best even duren. In de tweede ronde gelden nieuwe regels en speel je tot de tijd voorbij is. De cadeautjes die jij dan voor je neus hebt liggen, zijn voor jou! Pas op het allerlaatst weet je dus met welke cadeautjes je naar huis gaat.

Link

dobbelen ronde 1

 

Begin met het aanwijzen van een spelleider. Deze persoon kan zelf ook meespelen met het dobbelspel, maar houdt ook de leiding. Zo wordt het minder snel een chaos. In ronde 1 speel je net zolang totdat alle cadeautjes van de stapel zijn verdeeld. De jongste speler begint en gooit de dobbelsteen. De acties die gelden per aantal gegooide ogen zijn als volgt:

 • 1: pak een cadeautje, maar pak deze niet uit
 • 2: alle cadeautjes naar links verplaatsen
 • 3: pak een cadeautje en pak deze uit
 • 4: alle cadeautjes naar rechts verplaatsen
 • 5: pak een cadeautje uit als je deze hebt
 • 6: pak een cadeautje, maar pak deze niet uit

 

De ronde eindigt dus pas als alle dobbelspel cadeautjes gepakt en uitgepakt zijn. Raak trouwens niet te gehecht aan je buit, want zodra de de tweede ronde begint kan alles veranderen...

dobbelen ronde 2

 

In ronde 2 zet je een timer. Je spreekt met elkaar af hoelang je wilt gaan spelen, bijvoorbeeld 20 of 30 minuten. Zodra de wekker afgaat, is het spel afgelopen. De dobbelspel cadeautjes die je op dat moment in je bezit hebt, mag je houden! Voor de tweede ronde gelden de volgende acties:

 • 1: geef een cadeautje weg aan een ander
 • 2: iedereen geeft 1 cadeautje door naar rechts
 • 3: ruil met 1 persoon alle cadeautjes
 • 4: ruil met 1 persoon 1 cadeautje
 • 5: pak 1 cadeautje bij iemand weg
 • 6: schuif allemaal 1 stoel op naar links

 

Tip: spreek van tevoren af wat jullie gaan doen als er iemand helemaal geen cadeautje heeft als de wekker voor de laatste keer afgaat. Laat deze persoon bijvoorbeeld een cadeau uitzoeken bij degene met de meeste cadeaus. Of kies samen vooraf één cadeau dat je uit het sinterklaas spel laat en geef dit presentje aan degene zonder of met de minste cadeaus.
 

hoeveel dobbelspel cadeautjes komen er op tafel?

Spreek van te voren met elkaar af wat ieders inbreng is. Vraag iedereen om bijvoorbeeld 2 a 3 cadeaus te kopen met een totaalbedrag van 20 euro. Meer of minder kan natuurlijk ook. Bij HEMA vind je een hele hoop leuke cadeautjes waar iedereen gelukkig mee zal zijn. Van kleine schoencadeautjes tot luxe chocoladeletters. Vergeet je de sinterklaas dobbelspel cadeaus niet leuk in te pakken? Dan weet je zeker dat iedereen met een glimlach op zijn gezicht naar huis gaat.

leuke sinterklaas cadeautips

de voorbereidingen voor het dobbelen

Voordat het sinterklaas dobbelspel kan beginnen,dient er het een en ander te worden voorbereid. Te beginnen met het halen van de cadeautjes. Het leukste is als iedereen een aantal cadeautjes mee neemt, zo is het voor iedereen een verrassing wat er te winnen valt. Een heerlijk avondje is natuurlijk niet compleet zonder lekkernijen, dus haal voldoende in huis. Bij HEMA hebben we pepernoten en snoepgoed, daar maak je iedereen vast blij mee. Voor de dorst kun je lekkere jip en janneke bubbelsap, bier en wijn in huis halen. Dan is er voor ieder wat feestelijks te drinken.

Met de sinterklaas versiering van HEMA kun je de kamer leuk aankleden en de cadeautjes opbergen in een mooie jute zak. Vergeet niet om aan iemand te vragen de spelregels op een groot bord op te schrijven en dobbelstenen - of de speciale HEMA sinterklaas dobbelsteen - mee te nemen. Maak het sinterklaas spel nog leuker met deze unieke dobbelsteen. Dan weet je zeker dat er aan alles gedacht is.


shop de sint dobbelsteen

grappige opdrachten voor het dobbelspel

Naast de gewone sinterklaas dobbelspel regels kun je natuurlijk ook grappige zelfbedachte spelregels toevoegen. Zo maak je de avond extra speciaal. Vervang een van de dobbelsteen acties met een zelfbedachte opdracht. Die opdracht geldt dan bijvoorbeeld in het geval iemand zes gooit. Dit is al helemaal leuk om te doen tijdens de tweede ronde, wanneer er een beetje tijdsdruk op staat. Hieronder geven wij jou wat ideeën hoe deze extra opdrachten er uit kunnen zien:

 • Fluit een sinterklaasliedje met je mond vol speculaas. Wordt het liedje binnen 30 seconden geraden, dan mag jij een cadeautje van je linkerbuurman stelen. Raadt niemand die titel? Dan mag de linkerbuurman bij jou een cadeau pakken.
 • De persoon links van jou geeft je een woord dat je moet uitbeelden. Degene die het woord als eerste raadt, mag twee cadeaus op de tafel met elkaar verwisselen.
 • Zodra de 6 wordt gerold moet iedereen een sinterklaas mijter uitbeelden op zijn hoofd. Degene die als laatste dit doet moet een cadeautje inleveren aan de persoon die rolde.

Er zijn veel extra opdrachten die je met elkaar kunt bedenken, dat maakt het spelletje nog grappiger. Zorg er wel voor dat iedereen goed op de hoogte is van deze nieuw bedachte regel.

gedichten maken

Sinterklaas gedichten maken? HEMA helpt je op weg met een aantal tips voor het schrijven van je sinterklaas gedichten.


lees meer
Link

sinterklaas spelletjes

Op zoek naar leuke sinterklaas spelletjes? HEMA bezorgt jou een gezellige sinterklaasavond met de leukste spellen!


lees meer
Link

surprise maken

Sinterklaas surprise maken, en kun je wel wat inspiratie gebruiken? HEMA geeft je een aantal leuke ideeën voor het maken van surprises.

lees meer
Link

cadeaus inpakken

Jouw sinterklaas cadeaus inpakken? Bij HEMA vind je tips voor het inpakken van alle cadeaus, eenvoudig en ook persoonlijk.


lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje