sinterklaas gedichten maken

Een gedicht écht speciaal voor jou geschreven, raakt je. Het mooiste gedicht betekent niet altijd dat het goed moet rijmen. Het is vooral belangrijk dat het gedicht persoonlijk is. Begin daarom met het maken van een lijstje met allemaal woorden die bij de persoon horen voor wie je het sinterklaas gedicht schrijft. Deze lijst is een bron van inspiratie voor onderwerpen en rijmwoorden. Denk hierbij aan hobby’s, of karaktereigenschappen. Wat voor werk doet deze persoon? Wat is iets dat bij diegene past? Kun je een leuk verhaal over deze persoon herinneren? Al deze dingen helpen je bij het maken van sinterklaas gedichten en zorgen voor een lach bij het lezen. Bovendien wordt je gedicht hierdoor heel persoonlijk.


rijmwoorden in je sinterklaas gedicht

Op de woorden uit je lijst, kun je passende rijmwoorden verzinnen. Schrijf deze ook op. Het maakt niet uit als je op het eerste gezicht nog geen verband ziet tussen de woorden. Denk hierbij ook aan rijmwoorden die met Sinterklaas te maken hebben. Dit geeft weer veel nieuwe mogelijkheden. Het rijmwoordenboek kan je ook op weg helpen om een gedicht te maken voor sinterklaasavond. Vaak komen er vanzelf ideeën in je op, als je eenmaal een goede lijst met woorden en rijmwoorden hebt. Voordat je het weet heb je je eerste twee zinnen klaar. Als je zo doorgaat met combineren, krijg je wat mini gedichtjes. Deze kun je vaak prima met elkaar combineren, door ze met elkaar te verbinden via rijmende zinnen. Neem ook een kijkje in ons sinterklaas assortiment voor inspiratie.

sinterklaas assortiment

 

sint gedicht maken met een rijmschema

Het is fijn lezen als een gedicht voor Sinterklaas een bepaald ritme heeft. Zo weet de lezer hoe het gedicht is opgebouwd en wat er te verwachten is. Dit bereik je door een rijmschema te kiezen. In sinterklaas gedichten rijmen de laatste woorden van zinnen met elkaar. Dit wordt ook wel eindrijm genoemd. Je kunt zelf kiezen welke zinnen je op elkaar laat rijmen. Zo kun je elke zin direct op de volgende laten rijmen, of juist ervoor kiezen om de zinnen om en om bij elkaar te laten horen. We geven je hier twee voorbeelden van een rijmschema. Er is nog veel meer mogelijk. Als je één schema kiest en dit het hele gedicht aanhoudt, heb je een goede basis.

Ook leuk: koop chocoladeletters met de letters van de naam en maak je gedicht door iedere zin te beginnen met een van deze letters.

chocoladeletters
 

aabb

Je kunt kiezen om elk laatste woord van een zin te laten rijmen, bijvoorbeeld;

Nog zoveel te doen, nog zo weinig tijd.
Te laat beginnen geeft altijd spijt.
Geen paniek, want ook al loop je achter op schema,
Je kunt alles in één keer halen bij HEMA.abab

Of je kunt ervoor kiezen om de zinnen om en om te laten rijmen, bijvoorbeeld;

Cadeau’s, inpakpapier of een mooie envelop,
Geen zorgen, HEMA heeft alles in huis.
Geen tijd voor de winkel, bezoek dan onze webshop
En dan brengen we het razendsnel bij je thuis.

 

tips voor jouw sinterklaas gedicht

Sinterklaas gedichten zijn bedoeld als een inleiding bij het cadeautje. Maar wat is er mooier om te ontvangen, dan een speciaal aan jou gericht sinterklaas gedicht? Een sinterklaas gedicht is eigenlijk op zichzelf al een cadeau. Een mooie verpakking maakt het daarom helemaal af. En ook voor een origineel sinterklaas gedicht, is het de presentatie die wonderen verricht! Onze tips:

  1. Schrijf je gedicht met de hand, in plaats van deze uit te printen.
  2. Versier je gedicht met stickers of washi tape.
  3. Stop het gedicht in een (schone!) fles en pak deze in als cadeautje.
  4. Een mooie envelop van bijvoorbeeld kraftpapier geeft een klassieke uitstraling. Sluit deze af met een mooie stempel voor de ultieme sinterklaassfeer.
bekijk alle accessoires

sinterklaas cadeautips

Tips nodig voor de leukste sinterklaas cadeautjes? Bij HEMA doe je inspiratie op en shop je met gemak sint cadeaus voor iedereen.

lees meer
Link

cadeaus inpakken

Heb je jouw sinterklaas cadeaus al gekocht? Bekijk de inpaktips van HEMA om ieder cadeautje extra speciaal te maken.

lees meer
Link

surprise maken

Maak je naast je gedicht ook een surprise? Bij HEMA vind je een heleboel tips voor het maken van een toffe surprise.

lees meer
Link

sinterklaas dobbelspel

Ga jij dobbelen op pakjesavond? Bij HEMA vind je de spelregels en maak je je klaar om te strijden voor alle sinterklaas cadeaus.

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje