pakjes

sinterklaas spelletjes

Ieder jaar in november komt Sinterklaas samen met zijn Pieten weer aan in Nederland. Met zijn allen kijken we al weken uit naar pakjesavond. Het heerlijkst' avondje van het jaar kun je op veel verschillende manieren vieren. Maar hoe je het ook viert, het is sowieso een groot feest. Voor de kinderen draait pakjesavond vooral om het openmaken van cadeautjes. Voor volwassenen gaatt het meestal vooral om de gezelligheid. Met het spelen van een leuk sinterklaasspel maak je deze avond nóg leuker. Er bestaan een heleboel leuke spelletjes voor pakjesavond. Van het bekende dobbelspel tot bordspellen of een quiz. Hieronder vind je een aantal sinterklaasspellen die in onze ogen echt niet mogen ontbreken op pakjesavond. Op deze pagina geven we je tips en inspiratie voor de allerleukste sinterklaasspelletjes die leuk zijn voor jong én oud.

 

1. sinterklaasdobbelspel

Bij veel gezinnen en vrienden is dit spel favoriet op pakjesavond. In plaats van cadeautjes of surprises uitpakken, strijd je om de leukste cadeautjes. Voor dit spel heb je alleen een dobbelsteen en een (kook)wekker nodig. En natuurlijk een vooraf afgesproken aantal cadeautjes van een bepaalde waarde, die iedereen vooraf heeft gekocht én ingepakt. Bepaal samen de regels. Wordt er bijvoorbeeld 6 gegooid, dan mag je een cadeautje uitpakken. 1 is een cadeautje afpakken van iemand anders. En bij 3 moet iedereen een cadeautje van zichzelf ruilen met die van een ander. Stel de (kook)wekker in op bijvoorbeeld een uur. Als-ie afgaat is het spel afgelopen.

 

2. sinterklaasbingo

Een eenvoudig maar toch één van de leukste sinterklaasspelletjes als je het ons vraagt. Maak van tevoren een aantal sinterklaasbingokaarten, of speel met de standaard bingokaarten die al bij je spel zitten. Versier ze eventueel met sinterklaasstickers of andere versiersels. Met echte bingoballen kun je vervolgens het spel spelen. Wordt er een getal getrokken dat jij op de kaart hebt staan? Leg er dan een pepernoot op. Als iemand BINGO heeft en dus een rijtje vol heeft, mag hij/zij een cadeautje uitkiezen en uitpakken.

 

3. sinterklaasquiz

Een sinterklaasspelletje tijdens pakjesavond dat voor jong en oud is? Speel dan een quiz. Het mooie is dat je zelf bepaalt welke vragen er worden gesteld. Voor de jongere spelers kun je bijvoorbeeld vragen stellen over het Sinterklaasjournaal. Stel om de beurt vragen. Heeft iemand 5 vragen goed? Dan mag hij of zij een cadeautje uitpakken. Een andere variant is om een quiz met afbeeldingen te maken. Print meerdere sinterklaas objecten uit. Wie 5 objecten goed weet te raden mag een cadeautje uitpakken. Zo kun je het spel afstemmen op ieders niveau.

sinterklaas dobbelspel

Speel jij het dobbelspel op pakjesavond? Lees de spelregels en bekijk de cadeautips van HEMA.

lees meer
Link

sinterklaas cadeautips

Sinterklaas cadeautjes kopen? Bij HEMA vind je een heleboel tips voor het perfecte sint cadeau.

lees meer
Link

surprise maken

Inspiratie nodig voor het maken van een surprise? Bij HEMA vind je alle benodigdheden voor het knutselen.

lees meer
Link

cadeaus voor volwassenen

Sinterklaas vieren met volwassenen? HEMA heeft de beste tips voor een passend sintcadeau voor iedereen.

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje