sinterklaas spelletjes - HEMA

Ieder jaar komt Sinterklaas met zijn pieten weer aan in Nederland. De kinderen zitten vol spanning en de ouderen verheugen zich op deze gezellige tijd. Sinterklaas en pakjesavond kun je op talloze verschillende manieren vieren. Hoe je het ook viert, het is altijd een groot feest. Voor de kinderen draait pakjesavond vooral om het openen van de vele cadeautjes. Voor volwassenen is het vooral een avond dat vol met gezelligheid zit. Maak deze avond nóg leuker door dit te combineren met het spelen van Sinterklaas spelletjes. En dat is niet alleen leuk voor de kleintjes. Deze spelletjes voor Sinterklaas zijn perfect te spelen door gezinnen, vrienden onder elkaar of families. Ze staan garant voor een avondje lachen en plezier. Maar wat zijn nou echte Sinterklaas spelletjes? Zijn dit de standaard bordspellen als Monopoly en Mens Erger Je Niet? Niet echt. Bij Sinterklaas spelletjes draait het om het openen of doorgeven van cadeautjes. Hierdoor is het een combinatie van cadeautjes uitpakken en een spelletje spelen.

pakjes

de leukste Sinterklaas spelletjes op pakjesavond

Er bestaan tientallen zo niet honderden spelletjes voor Sinterklaas. Van eenvoudige dobbelspellen tot complete bordspellen. Deze zijn zelf in elkaar te zetten. De meeste spellen kun je echter ook in de winkel kopen. Hieronder delen wij een aantal spellen die in onze ogen echt niet mogen ontbreken op pakjesavond. Bedenk vooraf goed met wat voor gezelschap je deze avond viert. Sommige spellen zijn namelijk leuker om met kinderen te spelen. Andere spellen zijn juist meer geschikt voor volwassenen onder elkaar.

het Sinterklaas dobbelspel
Bij veel gezinnen en vrienden ontbreekt dit spel niet op pakjesavond. In plaats van cadeautjes of surprises uitpakken ga je strijden om de cadeautjes. Voor dit spel heb je niet veel nodig. Twee dobbelstenen en een wekker is alles dat je nodig hebt. Uiteraard wordt er wel om cadeautjes gestreden. Zorg daarom voor 2 à 3 gekochte cadeautjes per persoon. Spreek vooraf goed af wat de waarde hiervan ongeveer moet zijn.

Sinterklaas bingo
Een eenvoudig maar toch een van de leukste Sinterklaas spelletjes. Maak van tevoren op de computer een aantal Sinterklaas bingokaarten. Zoek hiervoor 20 leuke afbeeldingen op en verwerk deze tot een bingokaart. Op elke afbeelding plaats je een getal. Maak meerdere kaarten zodat je het spel vaker kunt spelen. Met echte bingoballen kun je vervolgens op de avond het spel spelen. Wordt er een getal getrokken dat jij op de kaart hebt staan? Leg er dan een pepernoot op. Als iemand BINGO heeft en dus een rijtje vol heeft, mag hij/zij een cadeautje uitkiezen. De naam op het cadeautje bepaalt voor wie het cadeautje is en het mag uitpakken.

Sinterklaas quiz
Een Sinterklaas spelletje tijdens pakjesavond dat voor jong en oud is? Speel dan een quiz. Het mooie is dat je zelf bepaalt welke vragen er worden gesteld. Voor de jongere onder ons kun je bijvoorbeeld vragen stellen over het Sinterklaasjournaal. Stel om de beurt vragen. Heeft iemand 5 vragen goed? Dan mag hij of zij een cadeautje uitpakken. Een andere variant is om een quiz met afbeeldingen te maken. Print meerdere Sinterklaas objecten uit. Wie 5 objecten goed weet te raden mag een cadeautje uitpakken.

pakjes

de leukste spelletjes voor Sinterklaas

Pakjesavond zal compleet zijn met de leukste sinterklaas spelletjes. Verder draait het deze avond om gezelligheid en uiteraard de vele lekkernijen. Wat is pakjesavond zonder pepernoten, strooigoed en chocolade? Mooi verpakte cadeautjes maken de sfeer compleet. Op zoek naar leuke cadeautjes of mooi inpakpapier? HEMA biedt de helpende hand. Bekijk ons assortiment online of kom gezellig langs in een van onze winkels. Je zult er gegarandeerd iets leuks vinden. Ook voor alle lekkernijen kun je uiteraard bij ons terecht. Zo maken we er samen een perfect Sinterklaasfeest van.

De leukste gepersonaliseerde Sintcadeaus vind je bij HEMA Fotoservice.