surprise maken

 

header sinterklaas inspiratie HEMA

 

Sinterklaas is weer in ons land! Dé tijd van pepernoten, chocoladeletters, Pietjes en Sinterklaasliedjes. En natuurlijk de tijd van veel cadeaus. Die soms verstopt zitten in een sinterklaas surprise. Leuk om te krijgen en nog leuker om te maken. Nou ja, voor de één is een surprise maken een feest, de ander zit met de handen in het haar. Om het bouwen van een creatie voor iedereen een plezier te laten zijn, hebben we hier wat inspiratie tips en surprise ideeen voor jou.

 

De lootjes zijn getrokken en je weet voor wie jij aan de slag gaat. Een sint surprise is een zelf gemaakte creatie waar een cadeautje in verstopt is, die te maken heeft met de persoon die hem krijgt.

maak een plan

Voordat je de lijmpotten open trekt en begint met je surprise maken, is het een goed idee om te bedenken wat je wil maken, hoe je dat gaat doen en wat je daarbij nodig hebt. Als je start met een goed vooraf bedacht plan, wordt het resultaat vaak mooier en is het maken leuker.

voor wie wordt de sinterklaas surprise?

Om leuke surprise ideeen te bedenken kan het helpen om eerst wat dingen over de ontvanger ervan op te schrijven. Wat vindt deze persoon leuk? Bespeelt hij of zij een muziekinstrument? Of misschien zijn er andere hobby’s? Waar denk je aan, als je aan deze persoon denkt? Kan je een leuk verhaal over hem of haar herinneren? Heeft deze persoon een droom in zijn/haar leven? Doet hij/zij aan een sport, of heeft hij/zij een huisdier? Bekijk je lijstje met dingen die je hebt opgeschreven en zoek naar een woord wat makkelijk te knutselen is. Wil je een super originele sinterklaas surprise maken, combineer dan twee woorden van je lijstje.

surprise cadeau

Kijk vooraf of je cadeautje in de surprise past, want je wilt natuurlijk voorkomen dat je surprise te klein is of het cadeau te groot. Daarom is het een goed moment om daar nu ook alvast over na te denken. Weet je al wat je wilt geven? Een klein cadeautje kan in een kleinere surprise, een groter cadeau heeft meer plek nodig.

surprise ideeën: van doos naar dier

Weet je nog altijd niet wat je wil maken? Geen zorgen, het lastigste van een surprise maken, is het bedenken wat het wordt. Om je nog wat verder op weg te helpen, hierbij wat leuke tips voor het maken van een makkelijke surprise.

  • Dieren zijn op verschillende manieren te maken. Een kartonnen doosje als lijf, wc rolletjes als benen en chenille of veertjes als staart. Beplak het met karton of foam en pretoogjes. Of maak van lege wc rollen juist het lijf van een dier of ander figuur. Met karton of chenille maak je de benen, armen en hoofd.
  • Is jouw persoon een echte snoeperd? Maak dan een stuk taart. Met karton maak je een driehoekvorm, die je kunt beschilderen met verf zoals je wilt. Of stapel vierkante dozen op elkaar voor een grote taart. Hier kun je heel goed onze opbergdozen voor gebruiken.
  • Voor iemand die gek is op voetbal, of zelf voetbal speelt, kun je eenvoudig een mini tafelvoetbalspel maken van een doos, wat rietjes, wasknijpers en gekleurd karton. Gebruik de kleuren van zijn/haar favoriete club.
  • Een lege fles is perfect om te beginnen met sint knutselen. Met wat karton, verf en pretoogjes is het in een mum van tijd een paardenhoofd.
  • Voor de echte creatievellingen is papier-maché leuk. Hiermee kun je elke vorm maken die je wilt.
  • Zoek je naar leuke surprise ideeen voor volwassenen? Een extra uitdaging bij het uitpakken kan zorgen voor veel plezier op pakjesavond. Boetseer een kunstwerk om het cadeautje heen met boetseerklei. De klei wordt hard zonder oven en kan worden beschilderd met verf. Geef er een hamertje bij voor het uitpakken. Het cadeautje wat erin zit moet wel tegen een stootje kunnen. En vergeet geen stoffer en blik mee te nemen naar pakjesavond.
  • Voor een technologie liefhebber kun je een glanzend scherm van een telefoon, laptop of tablet namaken. Span hiervoor huishoudfolie (doorzichtige folie) over een kartonnen doos met een tekening of een foto erop.

We hopen dat je bruist van de inspiratie. Veel plezier en succes met het maken van je sinterklaas surprise! Voor al je knutselbenodigdheden kun je natuurlijk terecht in onze webshop en de winkels van HEMA.