gordijnen en raamdecoratie opmeten met HEMA

 
gele gordijnen opmeten


 

gordijnen of raamdecoratie opmeten? zo doe je dat

Ga jij voor gordijnen of toch liever voor raambekleding, zoals plisségordijnen, rolgordijnen of een stijlvol vouwgordijn? Welke variant je ook kiest, het is belangrijk de juiste maten door te geven. Wil je weten hoe je gordijnen kunt opmeten? Met onze meetformulieren, instructiefilmpjes en fournituren kan het niet mis gaan en kun je gelijk door naar de winkel. Download voor je begint alvast het meetformulier en print deze uit. Daarop ga je straks de maten opschrijven. Om de lengte en de breedte op te meten heb je ook een metalen rolmaat nodig. Tijd om te beginnen!

  • HEMA is raamdecoratiespecialist sinds 1985
  • Met liefde op maat gemaakt
  • 5 jaar garantie op alle raamdecoratie
shop gordijnen
kind tussen gordijnen


 

meetinstructies voor het inmeten van gordijnen

Voordat je gaat starten met het opmeten zijn er eerst een aantal dingen om over na te denken. Het begint allemaal bij welke gordijnen je gaat ophangen. Ga je voor vitrage, overgordijnen of inbetweens? Misschien wil je wel twee soorten gordijnen combineren of juist met andere raambekleding. Daarnaast kun je kiezen uit allerlei soorten plooien, zoals een enkele, dubbele, driedubbele of vlinderplooi. Wat het plan ook is, bij gordijnen kun je in ieder geval kiezen uit een roede of rails om ze op te hangen. Bij het inmeten van gordijnen is het handig hier rekening mee te houden. Bekijk het bovenstaande filmpje of volg de volgende instructies om je gordijnen op te meten.

Stap 1: bepaal de hoogte van de rails of roede
Meet vanaf de bovenkant van de rails of roede tot de grond of het kozijn. Kies je voor een wave plooi, meet dan vanaf de onderkant van de rail. Heb je een roede met ringen? Meet dan vanaf de onderkant van de ring. Als je je gordijnen vrij wilt laten hangen, kun je het beste 1 cm van de hoogte aftrekken.
Stap 2: meet op verschillende plekken waar het gordijn komt te hangen
Bijvoorbeeld links, midden en rechts. Verschillen ze? Ga dan uit van de kleinste maat.
Stap 3: bepaal de breedte van de rails of roede
Neem hierbij ook de ruimte over de muur mee waar het gordijn moet komen te hangen. Als er al een roede of rails hangt, dan is dat makkelijk. Hangt er nog niks? Dan kun je het beste 20 centimeter extra rekenen aan beide kanten.
Stap 4: geef aan of je een of twee delen wilt
Kies je voor twee delen? Als je ongelijke delen wilt, dan kun je de breedte van elk deel noteren.
Stap 5: controleer je afmetingen en vul het formulier in
Meet alles nog een keer om je afmetingen te checken. Dan weet je zeker dat het goed gaat.

 

Download het meetformulier voor gordijnen

andere raambekleding? bekijk hier de meetinstructies

 

Ben je van plan andere raamdecoratie te nemen? In bovenstaand filmpje kun je precies zien hoe je raambekleding kunt opmeten . Ook goed om te weten: bij dakramen zijn alleen rolgordijnen, horizontale jaloezieën en plissé gordijnen geschikt en ze worden altijd "in de dag" gemonteerd. Je kunt ook het typenummer van je dakraam noteren (te vinden op het typeplaatje). Dan weten we precies wat voor afmetingen je nodig hebt.

 

Download het meetformulier voor raambekleding

gordijnen voor de kinderkamer


 

vul dit formulier in voor de kindveiligheid

Opgroeiende kinderen spelen in huis en onderzoeken de wereld om hen heen. Daarom is het belangrijk dat raamdecoratie veilig is voor kinderen. De producten van HEMA voldoen altijd aan de laatste regels op het gebied van kindveiligheid. Dit betekent dat een aantal producten zijn uitgevoerd met onderdelen om de kindveiligheid te garanderen. Als je raamdecoratie is uitgevoerd met een koord- of kettingbediening, dan wordt de lengte van deze bediening vanwege kindveiligheid aangepast. Bij het ontwerpen van deze onderdelen is natuurlijk ook rekening gehouden met het esthetische aspect.

 

Download het meetformulier voor kindveiligheid
 

welke raamdecoratie past bij je interieur

Met de juiste raambekleding zet je de puntjes op de “i” in je interieur. Daarom helpen we je graag bij het vinden van gordijnen die passen bij jouw stijl.

lees meer
Link
 

tips om warm de winter door te komen

Als het winterweer al in het najaar is begonnen en je nog niet wilt stoken, hoe blijf je dan warm? We hebben tips voor je verzameld om warm te blijven deze winter.

lees meer
Link
 

wat is raamtextiel en hoe werkt het

Ontdek alle voordelen van raamtextiel: het luxe alternatief voor plastic raamfolie. Het is net als vitrage, maar dan zelfklevend en daardoor makkelijk te plaatsen.

lees meer
Link
 

raamdecoratie voor de woonkamer

Mooie raamdecoratie maakt je woonkamer helemaal af! Met deze tips vind jij zeker de raambekleding die perfect bij jouw woonkamer past.

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje