ruimte met duo rolgordijn bruin


 

raambekleding opmeten? zo doe je dat

Ben jij toe aan nieuwe raambekleding? Bij HEMA kan je terecht voor verschillende varianten zoals stijlvolle rolgordijnen, plisségordijnen en vouwgordijnen. Wat je voorkeur ook heeft, het is van essentieel belang om de juiste maten door te geven. Wil je graag weten hoe je jouw raambekleding perfect kunt opmeten? Geen zorgen! Met behulp van onze handige tips wordt het een fluitje van een cent. Om te beginnen, raden we je aan om het meetformulier te downloaden en af te drukken. Hierop kun je straks de benodigde maten noteren. Verder heb je een rolmaat nodig om zowel de lengte als de breedte nauwkeurig op te meten. Laten we aan de slag gaan!

shop raambekleding

meetinstructies voor het inmeten van raambekleding

Het inmeten van raamdecoratie is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je de perfecte pasvorm en uitstraling krijgt. Bij het plaatsen van raambekleding heb je de optie om deze "op de dag" of "in de dag" te plaatsen. Bij het plaatsen op het kozijn, de muur of het plafond wordt het "op de dag" genoemd. Wil je de bekleding plaatsen binnen het kozijn of tussen twee muren, dan plaats je het "in de dag". Het is hierbij belangrijk om rekening te houden met naar binnen kerende ramen. Voor beide methoden meet je de hoogte op drie verschillende punten, vergelijkbaar met het opmeten van gordijnen. Er is een verschil tussen de twee manieren. Bij het meten van raambekleding "op de dag" meet je de breedte inclusief de gewenste overlapping op de muur. Bij het meten van raambekleding "in de dag" meet je ook de breedte op drie punten en kies je het kleinste getal bij eventuele verschillen.

raambekleding voor je dakraam opmeten?

Voor dakramen zijn alleen rolgordijnen, horizontale jaloezieën en plisségordijnen geschikt. Deze worden altijd "in de dag" gemonteerd, dus dat is de meetmethode die je kunt hanteren. Je kan ook het typenummer van je dakraam noteren (te vinden op het typeplaatje), dan kunnen wij precies bepalen wat voor afmetingen je nodig hebt.

kinderen in huis? vul dit formulier in voor de veiligheid

Opgroeiende kinderen zijn vollop aan het ontdekken in huis. De producten van HEMA voldoen altijd aan de laatste regels op het gebied van kindveiligheid. Dit betekent dat een aantal producten zijn uitgevoerd met elementen om dit te garanderen. Als je raambekleding wordt uitgevoerd met een koord- of kettingbediening, dan wordt de lengte van deze bediening aangepast om de veiligheid van kinderen te waarborgen. Bij het ontwerp van het product is uiteraard ook aandacht besteed aan het esthetische aspect.

download het meetformulier voor kindveiligheid

raamdecoratie per woonstijl

Ontdek bij HEMA de ideale raamdecoratie voor elke woonstijl. Van tijdloos tot eigentijds, vind de perfecte sfeermaker voor jouw interieur.

lees meer
Link

woonkamer gordijnen

Creëer een warme en gezellige sfeer in je woonkamer met de gordijnen van HEMA. Doe inspiratie op en ontdek de ideale gordijnen die passen bij jouw stijl en interieur.


lees meer
Link

gordijnen inkorten

Ontdek hoe je op een eenvoudige en stijlvolle manier je gordijnen kunt aanpassen aan de gewenste lengte, zodat ze perfect passen in jouw woonruimte.


lees meer
Link

gordijnen ophangen

Maak het ophangen van gordijnen een eenvoudige klus met onze praktische tips en tricks. Ontdek hoe je op een eenvoudige en professionele manier gordijnen kunt ophangen

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje