Feestje
traktaties

traktatie ideeën

Als er een feestelijke gebeurtenis is, dan is het leuk om daar samen van te genieten. Bijvoorbeeld door te trakteren. Als je trakteert, dan deel je je geluk en vier je iets met z’n allen. Leuk om iets uit te delen en heerlijk om iets te krijgen. En als je wilt trakteren, dan mag jij kiezen wat. Ga je voor makkelijke traktaties of kies je bewust voor een gezonde traktatie? Ga je zelf een traktatie maken of koop je het liever kant-en-klaar? Ga je voor oud hollands snoep of kies je voor uitdeelcadeaus? Alles is mogelijk. Lees verder voor de leukste traktatie ideeën van HEMA.

er is altijd wel iets te vieren

De meest bekende reden om te trakteren, is natuurlijk je verjaardag. Er wordt ook vaak wat uitgedeeld als iemand ergens weggaat of een nieuwe baan heeft. Of bij de geboorte van een baby, dan trakteren ouders het kraambezoek op wat lekkers. Vaak is dat beschuit met blauwe of roze muisjes. Al kun je er natuurlijk ook voor kiezen om iets anders lekkers uit te delen.

tompouce

typisch Hollands

Wie jarig is trakteert. Voor ons is dat heel normaal. Maar wist je dat dit een typisch Hollandse traditie is? In de meeste landen is het de gewoonte dat de jarige juist traktaties ontvangt. Onze traditie om uit te delen, is ontstaan uit bijgeloof. Mensen dachten dat het positieve invloed heeft op je nieuwe levensjaar als je op je verjaardag de hele dag gul dingen weggeeft. Voor sommige mensen is dit nog steeds een belangrijke reden om te trakteren. Anderen vinden het gewoon leuk om iets te geven, op een dag dat je zelf vaak veel cadeaus krijgt.

deel uit met een traktatiekroon

Maak van het trakteren in de klas een echt feestje met een vrolijke uitdeelkroon. Met deze leuke kroon op is je jarige job helemaal het stralende middelpunt. Gezellig om samen met je kind in elkaar te zetten of helemaal zelf te laten doen. Versier de kroon met leuke stickers en papieren slingers of bijvoorbeeld vrolijke figuurtjes. In de punten van de kroon kun je makkelijk lolly’s of spiesjes steken met allerlei lekkers om uit te delen. Koop hier onze DIY uitdeelkroon.

shop nu
traktatie zelf maken

traktatie zelf maken

Wat je trakteert, mag je natuurlijk helemaal zelf kiezen. Taart, worstenbroodjes, tompouces, kroketten, groentediertjes, toastjes, fruit of snoep. De opties zijn eindeloos. Doe bijvoorbeeld wat ideeën op in een kookboek voor kinderen. Zelf een traktatie maken, maakt het uitdelen ervan nóg leuker. Een traktatie maken kan uniek en uitgebreid of heel eenvoudig. Wat je ook wilt, er is altijd iets te vinden wat bij je past. We hebben hieronder wat traktatie ideeen voor makkelijke traktaties voor je op een rijtje gezet.

al het lekkers

breng feestsfeer in huis

Bij HEMA kun je van alles vinden om een feestje leuk aan te kleden. Bekijk hiervoor ons volledige feestassortiment. Van slingers en ballonnen tot traktaties en andere lekkernijen. Zo haal je eenvoudig de feeststemming in huis.

ontdek het feestassortiment
snoep

snoep anders

Het geeft een leuk effect als je met de een lekkernij iets anders namaakt. Dit past goed bij een kindertraktatie. Zo kun je bijvoorbeeld lolly’s maken van spekkies. Rol de spekkies op en gebruik een satéprikker als stokje. Of druk met een koekbakvorm leuke vormpjes uit een stroopwafel en prik deze op een satéprikker. Een snoep- of dropveter eraan als lintje maakt het helemaal compleet. Je kunt ook ‘sushi’ maken van marshmallows, zure matten, jelly beans en aardbeien veters.

lekker snoepen

traktatie ideeën op een rijtje

  • cupcakes versieren - Een mini taartje, helemaal voor jou alleen. De cupcake geeft dit gevoel en is daarom erg leuk als traktatie. Wil je zelf cupcakes maken, dan kun je dat zo eenvoudig of ingewikkeld doen als je wilt. Helemaal zelf bakken of een kant en klare cupcakes versieren. Versier een cupcake bijvoorbeeld met discodip en een leuke cocktailprikker voor een originele kindertraktatie. Wil je zelf cupcakes maken? Met onze cupcake bakmix bak je in een handomdraai zelf heerlijke cupcakes.

  • gezonde traktatie - Steeds meer scholen vinden het belangrijk dat er een gezonde traktatie wordt uitgedeeld door de kinderen. Een gezonde traktatie hoeft zeker niet minder lekker of minder leuk te zijn. Fruit door snoep vervangen houdt het lekker en gezond. Maak bijvoorbeeld een vruchtensmoothie en serveer die in leuke flesjes met een papieren rietje erin. Een ander idee is bijvoorbeeld het watermeloenijsje. Snijd hiervoor puntjes van watermeloen en steek in de schil een ijsstokje. Of steek met een koekbakvorm een vormpje uit meloen en prik deze samen met wat bosbessen op een satéprikker. Wil je het nog makkelijker? Teken dan een gezichtje op een mandarijn en prik er een parasolletje in als hoedje. Een gezonde traktatie die leuk is om uit te delen.

  • fototaart - Heel persoonlijk, origineel én eenvoudig is een taart of een tompouce met je eigen foto erop. Wat is er leuker dan een taart waarop je naar jezelf lacht? In de HEMA webshop kun je je favoriete traktatie kiezen en je foto uploaden. We maken hem dan precies zoals jij wilt. Ook is er veel keuze uit ander gebak en uitdeelsnoep om uit te trakteren. Bekijk hier het gebakassortiment.

uitnodigingen maken

uitnodigingen maken

Wie wil je uitnodigen en hoe ga je dat doen? We hebben een aantal ideeen voor je op een rijtje gezet, zodat je leuke uitnodigingen kunt maken.

lees meer

terug naar overzicht

alles over feestjes vieren

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje