kerst knutselen

December staat toch wel in het teken van de feestdagen. Als Sinterklaas het land weer heeft verlaten mag de kerstboom tevoorschijn komen. Kerst staat voor gezelligheid en plezier. Samen met het gezin de kerstboom optuigen en lekker eten. Cadeautjes mogen uiteraard niet ontbreken. En wat te denken van de kerstkaarten? Een periode die vol staat van tradities. Een periode waarin je meer tijd hebt voor elkaar. Meer tijd voor het gezin en meer tijd voor de familie. En wat is er dan leuker dan samen met de kinderen lekker voor kerst te knutselen? Breng de koude winterdagen door met het gezin en maak er een leuke dag van. Met onderstaande voorbeelden kun je lekker gaan kerst knutselen.

kerst knutselen

knutselen voor kerst

Van kerstkransen tot ornamenten voor in de boom. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het zelf maken. Je hebt vaak ook niet veel artikelen nodig. Met een dosis goede moed en wat geduld kom je al heel ver. Voor de kerst echt is begonnen worden er vaak kerstkaarten verstuurd. Wat is er nou leuker én persoonlijker dan zelf de kerstkaarten te maken? Het is niet moeilijk en het is perfect om met meerdere personen te doen. Door zelf de kerstkaarten te knutselen wordt elke kaart ook nog eens uniek. Voor het maken van kerstkaarten heb je ten eerste gekleurd papier nodig. Verder stickers, glitters of plakplaatjes om de kaart mee te versieren. Een envelop om de kaart te versturen mag uiteraard niet ontbreken. Het beste is om papier in A6 formaat te kopen. Dat is een standaard ansichtkaartformaat. Wil je een kerstkaart die je dubbel kunt vouwen? Dan heb je het formaat A5 nodig. Versier de kaart met plaatjes, stickers, glitters en leuke teksten. Hier een daar een lintje door de kaart rijgen geeft een leuk effect. Als de kaarten klaar zijn kunnen ze in een envelop en verstuurd worden. Je zult waarschijnlijk niet aan 1 kaart genoeg hebben. Daarom is dit ook een bezigheid waar je zeker een dag mee kunt vullen. Stuur je liever digitale kaarten dan ouderwets via de post? Kan kun je ook zelf digitaal kerst knutselen. Via de website van HEMA kun je helemaal losgaan. Ontwerp de mooiste kerstkaarten op de computer.

Kerst is niet compleet zonder kerstboom. En wat is een kerstboom zonder lichtjes en versiering? Wist je dat je deze versieringen ook zelf kunt knutselen voor kerst? Zo kun je zelf kerststerren maken door kraaltjes om ijzerdraad te rijgen. Hiermee zijn kinderen uren zoet en zo krijg je de mooiste versieringen. Het enige dat je nodig hebt zijn kraaltjes en wat ijzerdraad. Vorm het ijzerdraad tot een ster. Vervolgens rijg je de kraaltjes over de armen van de ster. Op het eind maak je een knoopje in het ijzerdraad zodat de kraaltjes er niet af zullen vallen.

Wil je nog meer kerst knutselen? Maak dan ook de kersthangers zelf. Reken maar dat de kerstboom er hierdoor een stuk vrolijker uit ziet. Hoe maak je kersthangers? Koop ten eerste wat gekleurd vilt. Snijd hier smalle reepjes van. Door deze op elkaar te lijmen kun je allerlei vormen maken. Rijg er tot slot een draadje doorheen en de hanger kan in de boom geplaatst worden. De kerstboom optuigen was nog nooit zo leuk!

Van wc-rollen maken de kinderen de mooiste kerstfiguren. Bekleed de helft van een lege wc-rol met rood glitterpapier. Met zwarte knoopjes en wat wol maak je van de wc-rol een echt kerstman pak. Door op de ander helft roze papier te plakken heb je een gezichtje. Plak of teken hier ogen en een neus op. Met wol maak je de baard en het haar. Knip vervolgens een hoedje van papier en je hebt een kerstman gemaakt. Gebruik verschillende kleuren papier en stof. Hiermee maak je de leukste figuurtjes. Van sneeuwpoppen tot rendieren.

Knutselen voor kerst is een leuke bezigheid waar je eindeloos mee kunt variëren. En reken maar dat kinderen dit een leuke bezigheid zullen vinden. Als klap op de vuurpijl heb je zo ook nog eens de leukste kerstversiering voor in huis. Helemaal zelf gemaakt!

kerstbomen

kerst

thuis kerst knutselen

Het mooie aan het kerst knutselen is dat je het lekker thuis kunt doen. Je hebt er ook helemaal niet veel spullen voor nodig. En heb je toch spullen nodig? Dan haal je die eenvoudig bij HEMA. Voor al het knutselwerk kun je bij HEMA terecht. Van gekleurd papier tot vilt en glitters. Wil je de kerstsfeer helemaal compleet maken? Neem dan ook eens een kijk op onze kerstafdeling. Bij HEMA kun je voor alle kerstspulletjes terecht. Dit kan zowel online als in onze winkels. Samen met HEMA kom je zo helemaal in de kerstsfeer. Laat de feestdagen maar komen!

kerstversiering
 

kerstkrans maken

Een kerstkrans is gezellig en sfeervol. En je kunt ze ook zelf maken. Bekijk de knutseltips van HEMA voor het maken van een kerstkrans.

lees meer
Link
 

kerstkaarten maken

Een zelfgemaakte kerstkaart maakt jouw kerstboodschap wel erg speciaal. Met de tips van HEMA maak jij zelf de mooiste kaarten.

lees meer
Link
 

kerstsfeer in huis

Kijk je ook altijd zo uit naar de maand december? Kerst begint bij je thuis met onze kerstdecoratie tips. Zo maak je het knus en gezellig.

lees meer
Link
 

kerstboom versieren

Geen Kerst zonder kerstboom. Versier de boom met kerstballen, slingers en een piek. Bekijk alle tips van HEMA.

lees meer
Link