cadeaus inpakken

 

header sinterklaas inspiratie HEMA

 

Het leukste aan het krijgen en geven van een sinterklaas cadeau is het uitpakken ervan. Met veel aandacht je sinterklaas cadeaus inpakken vertelt de boodschap aan de ontvanger; jij bent speciaal! En dat is het allermooiste cadeautje wat je kan geven, toch?

Als aan de start van pakjesavond de sinterklaas cadeautjes prachtig verpakt klaarliggen, is iedereen in een enthousiaste stemming. Elk cadeau is een klein mysterie, die de komende uren onthult zal worden. Sommige sinterklaas cadeautjes hebben een speciale verpakking en maken dit moment extra feestelijk en bijzonder. Je denkt misschien dat je heel handig moet zijn om je cadeau bijzonder te verpakken. Niks is minder waar! We geven je hier graag wat tips.

persoonlijk pakje

Een sinterklaas cadeau met jóuw naam erop. Dit geeft een fijne kriebel in je buik. Een pakje dat écht persoonlijk voor jou is ingepakt of er heel speciaal uitziet? Dat laat je hart sneller kloppen. Een cadeau inpakken op een persoonlijke manier, kan snel en eenvoudig door te werken met cellofaan papier. We geven je hiervan een versie voor volwassenen en een kindervariant.

cadeau inpakken voor volwassenen

Pak je sinterklaas cadeautjes eerst in met kraftpapier. Dit staat mooi chic. Vervolgens knip je leuke persoonlijke elementen uit, die je los op de verpakking legt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld oude tijdschriften gebruiken. Voor iemand die erg van bloemen houdt, knip je bloemen uit. Voor iemand die van gitaarspelen houdt, kun je een plaatje van een gitaar zoeken, deze uitknippen en een aantal keer overtrekken op bijvoorbeeld oud krantenpapier of gekleurd papier. Ook kun je ander inpakpapier gebruiken en daar de figuurtjes uitknippen. Hierna doe je cellofaan papier (doorzichtige folie) om het cadeau heen, waar de losse knipsels speels invallen.

kindercadeau inpakken

Wil je je sinterklaas cadeau voor een kind persoonlijk maken, dan is het leuk om je cadeau eerst met gekleurd papier in te pakken. Sinterklaas cadeaupapier doet het op pakjesavond natuurlijk altijd goed. Heel leuk én lekker is het toevoegen van pepernoten. Stop deze wel pas op het laatste moment erbij, zodat ze lekker vers blijven. Doe naast de pepernoten bijvoorbeeld de naam van het kindje of iets waar hij/ zij van houdt erbij om het super persoonlijk te maken. Je kunt eindeloos variëren met dingen toevoegen tussen een ingepakt cadeautje en de buitenste laag cellofaan papier. Wees creatief!

pak een doos

De één is heel handig met inpakpapier en pakt ieder vreemd formaat cadeau mooi strak in. Maar als je cadeaus inpakken lastig en misschien niet zo leuk vindt, kun je prima een andere inpakmethode kiezen, die beter bij je past. Je kunt je cadeau bijvoorbeeld inpakken in een doos, in plaats van cadeaupapier. Door de rechte zijkanten is een doos op een eenvoudige manier leuk aan te kleden en te beplakken. Versier de doos met een sinterklaas-elementje, wat wasknijpers, of plak er pepernoten en ander snoepgoed op. Als je de doos verft, wordt het helemaal een heus kunstwerk. Met een lint om de doos creëer je een sinterklaas cadeau dat er luxe uitziet.

Het leuke aan het verpakken in een doos is ook dat je kunt spelen met het formaat. Een grote doos om een klein cadeautje past altijd. Grote cadeaus maken iedereen nieuwsgierig en zal voor een lach bij het uitpakken zorgen als er eigenlijk iets kleins in zit. Of een doos in een doos, zodat het uitpakken extra spannend wordt.

denk aan details

Kleine details maken van je sinterklaas cadeau eenvoudig één van de pronkstukken van pakjesavond. Wat tips op een rij:

  • Sluit je sinterklaas cadeautjes met een waxstempel. Een zegel van wax sluit niet alleen een enveloppe of gedicht nostalgisch en stijlvol af, het werkt ook heel goed op cadeaupapier. Zo weet iedereen zeker dat niemand stiekem in het cadeautje gekeken heeft, sinds de Pieten het in Spanje verpakt hebben.
  • Kies voor krijtbord-inpakpapier. Hier kun je met krijtstift een gedichtje of een zin uit een sinterklaasliedje op schrijven. Of wat dacht je van een tekening?
  • Met letterstempels kun je ieder cadeau een persoonlijke twist geven. En het ziet er ook nog professioneel uit. Stempel de naam van de ontvanger op kraftpapier. Of schrijf een groet van Sinterklaas.
  • Een lint om een cadeau maakt het helemaal af. Maak een mooie lus of wikkel het lint juist een aantal keer strak om je cadeau heen. Aan dit lint kun je ook meteen een kaartje binden met de naam van de ontvanger. Dit mag best groot, want de ontvanger vindt het vast leuk zijn naam al te zien, zodat hij/zij zich alvast op het pakje kan verheugen.
  • Eerst je cadeaus inpakken met kraftpapier en ze daarna versieren met sinterklaasstickers. Origineel, creatief en simpel.
  • Of eerst je sinterklaas cadeau inpakken met kraftpapier om er daarna een strook vrolijk sinterklaaspapier omheen te doen. Stijlvol en vrolijk tegelijk.

alles kan

Wees creatief. Alles kan en alles mag. Er zijn geen regels voor sinterklaas cadeautjes inpakken. Een leuke verpakking is bedoeld om het uitpakmoment speciaal te maken. Hierna wordt de verpakking meestal weggegooid. Maak het daarom zo gek en origineel als je wilt. Het gaat niet om het meest perfect ingepakte cadeau. Het gaat om het moment van plezier. Zowel bij het inpakken als het uitpakken. Want als je van je cadeaus inpakken een bijzonder moment maakt, wordt dat bij het uitpakken zeker gevoeld en geef je eigenlijk twee cadeaus. Veel plezier met het inpakken van je cadeaus!

Wil je je cadeau voorzien van een leuk, persoonlijk gedicht? We hebben een aantal handige tips voor het schrijven van een sinterklaas gedicht voor je verzameld.