cadeaus inpakken

Het leukste aan het krijgen en geven van een sinterklaas cadeau is het uitpakken ervan. Met veel aandacht je sinterklaas cadeaus inpakken vertelt de boodschap aan de ontvanger; jij bent speciaal! En dat is het allermooiste cadeautje wat je kan geven, toch?

Als aan de start van pakjesavond de sinterklaas cadeautjes prachtig verpakt klaarliggen, is iedereen in een enthousiaste stemming. Elk cadeau is een klein mysterie, die de komende uren onthuld zal worden. Sommige sinterklaas cadeautjes hebben een speciale verpakking en maken dit moment extra feestelijk en bijzonder. Je denkt misschien dat je heel handig moet zijn om je cadeau bijzonder te verpakken. Niks is minder waar! We geven je hier graag wat tips.
De leukste gepersonaliseerde Sintcadeaus vind je bij HEMA Fotoservice.

Bekijk het filmpje om te zien hoe je cadeaus leuk kunt inpakken.

alles voor een heerlijk avondje

Oh kom maar eens kijken, wat er allemaal bij HEMA ligt. Wacht de Sint helemaal in stijl op met een pietenmuts, versier je huis, zet je schoentje of lees een Sint verhaaltje voor. HEMA heeft alles in huis om de Sintperiode goed in te luiden.

persoonlijk pakje

Een sinterklaas cadeau met jóuw naam erop. Dit geeft een fijne kriebel in je buik. Een pakje dat écht persoonlijk voor jou is ingepakt of er heel speciaal uitziet? Dat laat je hart sneller kloppen. Een cadeau inpakken op een persoonlijke manier, kan snel en eenvoudig door te werken met cellofaan papier. We geven je hiervan een versie voor volwassenen en een kindervariant.
cadeau inpakken voor volwassenen

Pak je sinterklaas cadeautjes eerst in met kraftpapier. Dit staat mooi chic. Vervolgens knip je leuke persoonlijke elementen uit, die je los op de verpakking legt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld oude tijdschriften gebruiken. Voor iemand die erg van bloemen houdt, knip je bloemen uit. Voor iemand die van gitaarspelen houdt, kun je een plaatje van een gitaar zoeken, deze uitknippen en een aantal keer overtrekken op bijvoorbeeld oud krantenpapier of gekleurd papier. Ook kun je ander inpakpapier gebruiken en daar de figuurtjes uitknippen. Hierna doe je cellofaan papier (doorzichtige folie) om het cadeau heen, waar de losse knipsels speels invallen.


 

kindercadeau inpakken

Wil je je sinterklaas cadeau voor een kind persoonlijk maken, dan is het leuk om je cadeau eerst met gekleurd papier in te pakken. Sinterklaas cadeaupapier doet het op pakjesavond natuurlijk altijd goed. Heel leuk én lekker is het toevoegen van pepernoten. Stop deze wel pas op het laatste moment erbij, zodat ze lekker vers blijven. Doe naast de pepernoten bijvoorbeeld de naam van het kindje of iets waar hij/ zij van houdt erbij om het super persoonlijk te maken. Je kunt eindeloos variëren met dingen toevoegen tussen een ingepakt cadeautje en de buitenste laag cellofaan papier. Wees creatief!  

pak een doos

De één is heel handig met inpakpapier en pakt ieder vreemd formaat cadeau mooi strak in. Maar als je cadeaus inpakken lastig en misschien niet zo leuk vindt, kun je prima een andere inpakmethode kiezen, die beter bij je past. Je kunt je cadeau bijvoorbeeld inpakken in een doos, in plaats van cadeaupapier. Een doos is op een eenvoudige manier leuk aan te kleden en te beplakken, door de rechte zijkanten. Versier de doos met een sinterklaas-elementje, wat wasknijpers, of plak er pepernoten en ander snoepgoed op. Als je de doos verft, wordt het helemaal een heus kunstwerk. Met een lint om de doos creëer je een sinterklaas cadeau die er luxe uitziet. 

Het leuke aan het verpakken in een doos is ook dat je kunt spelen met het formaat. Een grote doos om een klein cadeautje past altijd. Grote cadeaus maken iedereen nieuwsgierig en zal voor een lach bij het uitpakken zorgen als er eigenlijk iets kleins in zit. Of een doos in een doos, zodat het uitpakken extra spannend wordt.

cadeauverpakkingen
cadeauverpakkingen

 Kleine details maken van je sinterklaas cadeau eenvoudig één van de pronkstukken van pakjesavond. Hieronder geven je wat tips op een rij.

  • Sluit je sinterklaas cadeautjes met een waxstempel. Een zegel van wax sluit niet alleen een enveloppe of gedicht nostalgisch en stijlvol af, het werkt ook heel goed op cadeaupapier. Zo weet iedereen zeker dat niemand stiekem in het cadeautje gekeken heeft, sinds de Pieten het in Spanje verpakt hebben.
  • Kies voor krijtbord-inpakpapier. Hier kun je met krijtstift een gedichtje of een zin uit een sinterklaasliedje op schrijven. Of wat dacht je van een tekening?
  • Met letterstempels kun je ieder cadeau een persoonlijke twist geven. En het ziet er ook nog professioneel uit. Stempel de naam van de ontvanger op kraftpapier. Of schrijf een groet van Sinterklaas. Een lint om een cadeau maakt het helemaal af. Maak een mooie lus of wikkel het lint juist een aantal keer strak om je cadeau heen. Aan dit lint kun je ook meteen een kaartje binden met de naam van de ontvanger. Dit mag best groot, want de ontvanger vindt het vast leuk zijn naam al te zien, zodat hij/zij zich alvast op het pakje kan verheugen.
  • Eerst je cadeaus inpakken met kraftpapier en ze daarna versieren met sinterklaasstickers. Origineel, creatief en simpel.
  • Of eerst je sinterklaas cadeau inpakken met kraftpapier om er daarna een strook vrolijk sinterklaaspapier omheen te doen. Stijlvol en vrolijk tegelijk.