Wat zijn voor mij de beste handdoeken?

Er zijn verschillende soorten handdoeken in diverse kleuren, maar denk ook aan materialen en formaten. De beste handdoek is de handdoek die goed past bij jouw wensen. Zoek je bijvoorbeeld een stapeltje gastendoeken voor logés of een heerlijk grote handdoek van hotelkwaliteit om jezelf dagelijks mee af te drogen? Al onze handdoeken zijn gemaakt van katoen of een combinatie van katoen en bamboe, wat de handdoek extra zacht maakt. Naast handdoeken kun je bij HEMA terecht voor leuke badkameraccessoires. Zo kun je alles in een keer in huis halen. Van handdoekhaakjes tot zeeppompjes of een douchegordijn.


shop alle handdoeken

HEMA kwaliteit

Onze handdoeken zijn gemaakt van 100% katoen en gaan van ultrasoft naar extra zware handdoeken van hotelkwaliteit. Hoe zwaar de handdoek is, hangt af van de hoeveelheid katoen per vierkante meter dat gebruikt is om de handdoek te weven. Hoe zwaarder de handdoek, hoe meer vochtabsorberend de handdoek is. Of kies voor een zijdezachte handdoek van 70% katoen en 30% viscose van bamboe uit duurzaam beheerde bossen. Alle HEMA badtextiel is speciaal voor ons gemaakt zodat we zelf de kwaliteit kunnen bewaken en een exclusieve collectie handdoeken aan kunnen bieden. Over het algemeen gelden bij HEMA de volgende formaten:
• washand 16x22cm
• gastendoek 33x50cm
• handdoek 50x100cm of 60x110cm of 70x140cm
• hamamdoek 70x140cm of 90x160cm of 110x175cm of 160x180cm

Welke kwaliteit handdoeken kies je?

Alle HEMA handdoeken zijn zeer vochtabsorberend, de keuze van de kwaliteit hangt dan ook af van je specifieke wensen. Vind je een grote, zware handdoek, zoals je vaak in een hotel vindt, fijn? Dan kies je voor de handdoeken van hotelkwaliteit, die zijn extra zwaar of ultrasoft. Of geef je daar niets om en wil je gewoon een stapel degelijke handdoeken voor het hele gezin? Kijk dan eens bij onze handdoeken van zware kwaliteit, met of zonder structuur. Als duurzaamheid een belangrijke overweging is, dan passen de handdoeken met bamboe of rPET waarschijnlijk bij jou.

 

Handdoeken hotelkwaliteit

Waan je met onze hotelkwaliteit handdoeken van 100% katoen voor even in een hotel, in plaats van je eigen badkamer. De hotelkwaliteit zware handdoeken zijn extra dicht geweven: 630 gram katoen per vierkante meter. Hierdoor zijn ze niet alleen super vochtabsorberend, maar ook heerlijk dik en zacht. De handdoeken zijn er in de maten 50x100cm tot lekker groot: 70x100cm. Kies ook eens voor gastendoeken en washandjes van dezelfde kwaliteit.
shop nu

Link
 

Handdoeken extra zacht

Zachter kan het niet: de hotelkwaliteit extra zacht handdoeken van HEMA zijn de dikste en zachtste handdoeken in het assortiment! Deze handdoeken zijn gemaakt van 100% katoen en heel dicht geweven, namelijk 670 gram katoen per vierkante meter. De handdoeken zijn heel vochtsabsorberend en heerlijk zacht. Verwen ook je gasten met extra zachte gastendoeken en washandjes!

shop nu

Link
 

Hoe kun je handdoeken het beste wassen?

Heb je nieuwe handdoeken gekocht? Dan is het belangrijk om ze van tevoren te wassen, dan nemen ze vocht daarna extra goed op. Ben je benieuwd hoe je je handdoeken zo goed als nieuw houdt? Bekijk onze tips hoe je je handdoeken het beste kunt wassen, drogen en opbergen om ze zo lang mogelijk zacht te houden.

lees meer

Link

Velours handdoek met print

Zo zacht als fluweel, dat is de velours handdoek die aan de velours kan voorzien is van een print. De andere zijde van de handdoek heeft een lusjesstructuur. Deze handdoeken zijn gemaakt van 100% katoen en zijn daarom goed vochtabsorberend. De grootste velours handdoek heeft een formaat van 70x140cm en is daarmee lekker groot. Combineer met bijpassende velours gastendoeken en washandjes. Velours handdoeken mogen gezien worden in de badkamer: ze hebben een luxe uitstraling.
shop nu

Link

Handdoeken van zware kwaliteit

Sla je graag een lekker zachte en dikke handdoek om je heen na het douchen? Kies dan voor onze handdoeken van zware kwaliteit. Die zijn gemaakt van 100% katoen en dicht geweven met 500 tot 580 gram per vierkante meter. Dit maakt de handdoeken zo zacht en dik. Ook hebben we een assortiment gastendoeken en washandjes van zware kwaliteit.shop nu

Link

Bamboe handdoeken

Wil je een duurzame keuze maken? De bamboe handdoek bestaat voor 70% uit katoen en voor 30% uit viscose gemaakt uit bamboe uit duurzaam beheerde bossen. De voordelen van bamboe is dat het zijdezacht is, maar ook nóg beter vocht absorbeert dan katoen. Daarnaast heeft bamboe als eigenschap van nature geurremmend te zijn. Met 600 gram vezels per vierkante meter zijn bamboe handdoeken heerlijk zwaar en lekker zacht.

shop nu

Link

Hamam handdoek

Een hamam handdoek wordt vaak gebruikt op het strand of gaat mee in de tas naar het zwembad, omdat dit een super absorberende en sneldrogende handdoek is. Daarnaast kan zo’n handdoek compact worden opgevouwen waardoor deze weinig ruimte in de tas of koffer inneemt. Meestal hebben deze handdoeken een formaat van 70x140cm of 110x175cm.


shop nu

Link

rPET handdoek met katoen

Sommige handdoeken zijn voor 15% gemaakt van rPET en 85% van katoen. rPET materiaal is gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Door hier een vezel van te maken wordt de CO2 voetafdruk verminderd en natuurlijk ook de hoeveelheid afval: voor een set van vier rPET handdoeken van 50x100cm zijn maar liefst 6,4 plastic flessen gerecycled. Een rPET handdoek is dus een duurzame keuze.

shop nu

Link

Handdoek met wafelstructuur

Deze zachte handdoek heeft een mooie wafelstructuur aan een zijde en een lusjesstructuur aan de andere kant. De handdoek met wafelstructuur is gemaakt van 100% katoen dat vocht goed absorbeert. De wafelstructuur vind je ook terug in bijpassende washandjes en gastendoeken. De handdoeken met wafelstructuur zijn er in de maten 50x100cm en 70x140 cm. Was de handdoeken voor het eerste gebruik even in de wasmachine, dan nemen ze vocht nog beter op.
shop nu

Link
onze favoriete handdoeken