de leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis

Je kind is jarig en dat moet natuurlijk gevierd worden! Naast een verjaardag voor familie, kennissen en vrienden, wordt er vaak ook een kinderfeestje voor klasgenoten gevierd. Of je nou de hele klas uitnodigt of juist een select groepje kinderen; er zijn genoeg ideeën om een leuk feestje te bouwen. Uiteraard kun je ervoor kiezen om het buitenshuis te vieren. Nog leuker: vier het kinderfeestje thuis. Naast dat het superleuk is, scheelt het je ook veel gedoe. Maar hoe plan je een verjaardagsfeest en welke activiteiten gaan jullie doen? Het is het handigst om eerst te bepalen hoeveel kinderen je voor je kinds verjaardagsfeest wil uitnodigen. Hierna kun je namelijk ideeën voor een kinderfeestje thuis gaan verzinnen. Van een thema kinderfeestje tot aan een speurtocht tijdens het kinderfeestje. Of je nou een kinderfeestje thuis geeft voor een kind van 5 jaar of een elfjarige: wij geven je vast tips en inspiratie voor een origineel kinderfeestje thuis.

de pret begint met uitnodigingen voor het kinderfeestje

Wanneer je weet hoeveel kinderen er komen, begin je met het versturen van een uitnodiging voor het kinderfeestje. Deze kun je kant-en-klaar kopen, maar ook een persoonlijke touch geven. Bij HEMA kun je de uitnodiging naar jouw wens personaliseren. Zo heb je de keuze uit veel leuke designs. Deze kun je vervolgens aanpassen met een foto, tekst, achtergronden en eventuele cliparts. Ook kun je kiezen uit verschillende papiersoorten: mat, glans, linnen en parelmoer. Kortom: genoeg keuze om een leuke uitnodiging de deur uit te doen. Een tip vanuit HEMA is om op de uitnodiging voor het kinderfeestje te schrijven welke activiteit de kinderen gaan doen. Wil je nog niet te veel verklappen en het enigszins mysterieus houden? Schrijf dan op de kaart dat de kinderen bijvoorbeeld oude kleren mee moeten nemen. Voor een speurtocht tijdens een kinderfeestje is het namelijk handig om regenlaarzen of oude schoenen bij te hebben. Ook wanneer je een thema kinderfeestje houdt is het handig om dit aan de ouders door te geven. Dan weten ouders dat ze hun kind bijvoorbeeld een prinsessenjurk mee moeten geven.

spelletjes voor het leukste kinderfeestje thuis

Thema van het kinderfeestje bepaald? Dan kun je beginnen met het plannen van activiteiten voor het kinderfeestje thuis. Belangrijkste is om te bedenken of je het binnen of buiten gaat vieren. Spelletjes tijdens een kinderfeestje thuis kunnen hier afhankelijk van zijn. Laat het weer het niet toe? Dan zijn er genoeg spelletjes tijdens een kinderfeestje die je binnen kunt doen. Met spelletjes als ezeltje prik, koekhappen en sjoelen zit je altijd goed qua pret. Wel lekker de buitenlucht in? Dan is het leuk om buiten te gaan knutselen tijdens het kinderfeestje. Heb je bijvoorbeeld een prinsessenthema? Haal dan spullen in huis om de kinderen hun eigen kroon te laten knutselen. Komen de kinderen verkleed als een superheld? Laat ze dan een zwaard van karton maken of maak maskers. Knutselen tijdens een kinderfeestje brengt vaak wel wat meer rommel met zich mee. Hierdoor is het fijner om het buiten in de tuin te doen. Geen (grote) tuin? Het is ook leuk om een kinderfeestje van thuis naar het park te verplaatsen. Hier hebben de kinderen veel bewegingsvrijheid en kun je vaak nog meer activiteiten doen.

knutselidee: happy stones maken

Heb je wel eens gehoord van happy stones? Het zijn simpel gezegd versierde kleine steentjes waar je blij van wordt. Leuk om met z’n allen als activiteit te maken en daarna in een bos of park neer te leggen. Of versier de steentjes eerst zelf met je kind en verstop ze vervolgens in het bos of tuin voor een spannende speurtocht. Enthousiast? Het enige wat je nodig hebt zijn een paar (gewassen) stenen, stiften en je fantasie! Laat iedereen zijn eigen creativiteit de vrije loop gaan en je hebt gegarandeerd een originele activiteit voor het feestje van je kind. Vergeet niet je witte tafelkleed van tafel te halen.

kinderfeestje thuis voor iedere leeftijd

Elk kinderfeestje is anders. Zo is een kinderfeestje voor iemand van 6 jaar anders dan voor een kind die in groep acht zit. Vaak willen kinderen op jonge leeftijd bezig zijn met activiteiten die ze ook op school doen. Wanneer kinderen jong zijn en je een kinderfeestje thuis wil geven, kun je daarom het beste aan knutselen en simpele spelletjes denken. Voor kinderen die wat ouder zijn kun je ander soort spelletjes bedenken. Zo is het op die leeftijd leuk om een speurtocht, spooktocht of een discofeestje te geven. Wat je ook gaat doen met een kinderfeestje thuis, je vindt bij HEMA alles voor je kinderfeestje. Verkleedkleding nodig? Van prinsessenjurken tot aan een superhelden pak; bij HEMA heb je voor een leuke prijs kwalitatieve verkleedkleding. Verder vind je bij HEMA ook alle benodigdheden om leuk te kunnen tekenen en knutselen. Uiteraard vind je in het assortiment vingervef, glitterstiften en canvasdoeken. Maar ook hele knutselsets om onder andere naamarmbandjes te maken. Op een kinderfeestje mag ook een verjaardagstaart niet ontbreken. Bij HEMA vind je op de gebaksafdeling de allerlekkerste taarten. Uiteraard een heerlijke slagroomtaart, maar bijvoorbeeld ook een prinsesboltaart. Wil je een foto van je kind op de taart geprint hebben? Dat kan eenvoudig met de fototaarten van HEMA. Via hema.nl kun je de taart naar eigen wens ontwerpen. Als laatste is het leuk om kinderen ook een uitdeelzakje met cadeaus mee te geven nadat het feestje heeft plaatsgevonden. Deze vind je bij HEMA in de vorm van potloden, verantwoorde lekkernijen en kleine cadeautjes als bellenblaas, maskers, gekleurde ballonnen, confetti ballonnen en stempelsets. En ben je ook nog op zoek naar een leuk verjaardagscadeau? Bij HEMA vind je voor iedere leeftijd een bijpassend cadeau, zoals speelgoed voor kinderen vanaf 8 jaar. Zeker weten dat het een geslaagde verjaardag wordt!

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje