rookworst
Je kent hem vast wel, de rookworst van HEMA. Al sinds 1936 is hij bij HEMA te koop en jaarlijks worden er ongeveer zo’n tien miljoen van verkocht. De rookworst is een oer-Hollandse lekkernij, net zoals de Limburgse vlaai. Het recept van de HEMA rookworst is uniek en speciaal ontwikkeld door HEMA zelf. De worst wordt dan ook op ambachtelijke wijze bereid en zeven uur boven een vuurtje van beuken- en eikenhout gerookt. Het vlees van de rookworst is daardoor lekker sappig maar altijd met een krokant velletje eromheen. En extra lekker: de HEMA worst is gemaakt met alleen maar natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Wel zo fijn.
de enige echte HEMA rookworst
De rookworst van HEMA is gemakkelijk te bereiden, zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan en er snel van kan genieten. Bereid de worst voor door hem twintig minuten in een pan met heet water te laten garen. Let erop dat het water niet gaat koken. Daarna haal je de worst uit de pan, laat je hem één minuutje rusten en is het daarna tijd om hem te serveren. Eet de rookworst in de winter bij een stampot, of beleg hem op een broodje met onze vegan mosterdsaus. Hem in stukjes snijden en door de snert doen, kan natuurlijk ook nog. Met de worst van HEMA kun je het hele jaar door genieten. Ook tijdens de borrel doet hij het goed. Vul je borrelplankje met nootjes, kaas, toastjes en de enige echte HEMA worst. Dat is pas origineel voor bij het borrelen. Voeg een schaaltje met onze vegan mosterdsaus toe en je bent helemaal klaar voor het borrelmoment. Eten de borrelaars geen vlees? Leg dan de ookworst, onze vegetarische rookworst, erbij op het plankje. Met de pannen van HEMA kun je de worst gemakkelijk bereiden. Daarnaast heeft HEMA ook andere keukengerei waarmee je makkelijk stamppot kunt maken, zoals een aardappelstamper. Zo zet je makkelijk en snel een goede stamppot met een echte worst van HEMA op tafel.
koop je HEMA worst
De rookworst van HEMA wordt vers gemaakt, waardoor hij ook makkelijk in te vriezen is. Heb je dus iets te veel stamppot met worst gemaakt? Geen zorgen, stop het in een vershoudbakje en doe het in de vriezer. Zo kun je het in de vriezer minstens drie maanden bewaren. In de koelkast blijft het zo’n twee dagen goed. Neem het de volgende dag mee naar werk. Of warm het op wanneer je weinig tijd hebt om te koken en toch een goede maaltijd wil. Wel zo makkelijk. Naast de standaard variant verkopen wij bij HEMA ook een magere, pittige en biologische worst. Eet je geen vlees? HEMA heeft ook een vegetarische variant, de Ookworst. Voor ieder wat wilsdus. Zijn er vleeseters en vegetariërs binnen jouw gezin? Daar heeft HEMA ook rekening mee gehouden. De Ookworst heeft een binnenverpakking waardoor je de twee worsten gewoon samen in dezelfde pan kan bereiden. Wel zo handig. Koop je rookworst dus snel bij een HEMA-filiaal met versafdeling bij jou in de buurt. Dek de tafel maar alvast, want de stamppot met de enige echte HEMA rookworst komt er al aan.