Feestje
uitnodigingen

uitnodigingen

Het plezier van een feestje begint al op het moment dat je de uitnodiging gaat versturen. Deze voorpret wordt nog groter als je bijzondere uitnodigingskaarten stuurt. Je kunt natuurlijk mooie kaarten kopen. Maar zelf je uitnodiging maken kan al één groot feest zijn. Hier lees je hoe.

laat je inspireren

laat je inspireren

Geef je een feest, dan is je uitnodiging maken natuurlijk een belangrijk onderdeel. Wie wil je uitnodigen en hoe je dat doen? Via de uitnodiging deel je alle praktische informatie. De uitnodigingskaarten kunnen ook de sfeer of thema van het feest al laten zien. Zo komt iedereen al in de juiste stemming. Zelf maken, een voorgedrukte versie kopen of een combinatie hiervan. Eenvoudig of urenlang knutselplezier. Alles is mogelijk. Bekijk de video voor tips over hoe je je eigen feestuitnodigingen maakt.

bekijk de video
Link
uitnodiging zelf maken

uitnodiging zelf maken

Zelfgemaakte uitnodigingskaarten zijn als een cadeautje van jou aan je gasten. Leuk om te ontvangen én om te maken. Je kunt al je creativiteit erin kwijt. Ook als je niet zo creatief bent aangelegd, kun je prima zelf de leukste uitnodiging maken. Het kan namelijk zo eenvoudig of uitgebreid als je zelf wilt. Het gaat er vooral om dat je iets kiest wat bij jou past en dat je het leuk vindt om het maken. Wat dacht je van onderstaande ideeën?

uitnodigingen ideeën op een rijtje

  • schrijf op een ballon - Het meest bekende symbool voor een feestje is wel een ballon. Die gekleurde bal vol lucht maakt vrolijk. Ballonnen zijn ook erg leuk om te gebruiken als uitnodiging. Schrijf je boodschap op een ballon. Deze geschreven tekst wordt uitvergroot wanneer de ontvanger de ballon opblaast. Je gasten kunnen de ballon ophangen, zodat ze op een grappige manier aan je feestje worden herinnerd. Bruiloft, verjaardag, geslaagd of een geboorte; een ballon past bij elke gelegenheid.

  • schrijf op een slinger - Nog een typisch feestsymbool is natuurlijk de slinger. Ook van slingers kun je een uitnodiging maken, in de vorm van een mini slinger. Pak een klein touwtje en leg deze op tafel. Knip vierkantjes van het papier dat je wilt gebruiken en vouw deze diagonaal, zodat je driehoekjes krijgt. Met een klein beetje lijm of een nietje maak je ze vast om het touwtje en je slinger is klaar. Voor deze kleine mini slingers werkt dun papier het beste. Je kunt het slingertje beschrijven en los in een envelop doen of op een kaart of foto plakken.

  • kies een vorm - In plaats van een vierkant kaartje, kun je een uitnodiging maken in een andere vorm. Dit geeft een origineel effect. Het makkelijkst is een vorm die eenvoudig is of die past bij het feest. Bij een zomers feest past bijvoorbeeld de vorm van een ijsje, bij de winter van een sneeuwpop. Voor een babyshower kun je de kaartjes in de vorm van een wieg knippen. En bij een verjaardagsuitnodiging past een taart of de nieuwe leeftijd. Kies een vorm die goed te herkennen is aan de contouren (de buitenkant van de vorm). Je kunt ook een stuk papier dubbelvouwen en dan de vorm uitknippen. Vouw het papier open zodat je een kaart krijgt. De voorkant kun je nu versieren. En in de binnenkant schrijf je de boodschap voor je feest.

  • confettikaart - Het gooien van confetti geeft een echt feestgevoel. Als de kleurige vormpjes rond je gezicht dwarrelen, is de wereld voor een paar seconden omgetoverd tot één grote feestbubbel. Confetti ziet er ook erg gezellig uit in een uitnodiging. Het geeft een speels effect. Leg je uitnodigingskaarten samen met wat confetti op doorzichtige folie en knoop deze dicht. Je kunt ook wat confetti los in de envelop doen. Het feest begint zo al als de ontvanger de kaart opent. Gebruik wat grotere confetti en doe er niet teveel in. Zo voorkom je een grote schoonmaakklus. Je kunt ook een zakje confetti bij de uitnodiging doen. Deze kunnen de gasten weer meenemen naar het feest.

  • versier je foto - Met een foto maak je een uitnodiging persoonlijk. Maak een leuke foto speciaal voor de uitnodiging of gebruik een foto die je al hebt. Plak iets leuks op de foto en de meest simpele foto wordt ineens een grappige, persoonlijke uitnodiging. Plak bijvoorbeeld een ballon op de mond van de persoon op de foto. Ook kun je glitters, pretoogjes, een strik, mini slingers, of andere knutsels op de foto plakken. Op de achterkant van de foto schrijf je alle praktische informatie.

wenskaarten

naar de drukker

Een kaartje dat bij de drukker vandaan komt, ziet er sjiek uit. Kies een bestaand ontwerp of ga zelf aan de slag. HEMA heeft met wenskaarten een uitgebreid assortiment. Voor een volwassen uitnodiging, kinderfeestje of een bedrijfsfeest, creëer eenvoudig de sfeer die jij wenst. Upload je eigen foto en versier deze met kaders, illustraties en tekst. Alles kan! Ook met een mooie boodschap kun je een bijzondere uitnodiging maken. Schrijf bijvoorbeeld je uitnodiging als een klein gedichtje. Veel plezier!

wenskaarten

breng feestsfeer in huis

Bij HEMA kun je van alles vinden om een feestje leuk aan te kleden. Bekijk hiervoor ons volledige feestassortiment. Van slingers en ballonnen tot uitdeelcadeaus en lekkernijen. Zo haal je eenvoudig de feeststemming in huis.

ontdek het feestassortiment
party

feestversiering

Hoe wil je de ruimte feestelijk inrichten? We hebben een aantal ideeen voor je op een rijtje gezet voor een feestelijke sfeer.

lees meer

terug naar overzicht

alles over feestjes vieren

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje