Feestje
party

versiering

Met slingers, serpentines, ballonnen en toeters en roltongen maak je van elke ruimte een feestelijk geheel. Hang vlaggetjes op die kleurrijk vertellen dat er wat te vieren is. Laat ballonnen door de lucht dansen en strooi confetti die vrolijk om je heen naar beneden dwarrelt. Met leuke versiering maak je je feest nóg feestelijker. Je kunt je feestversiering kant-en-klaar kopen, maar je eigen feestversiering maken is heel eenvoudig. Lees verder voor de tips en tricks en bekijk een leuk filmpje.

laat je inspireren

laat je inspireren

Versiering brengt direct gezelligheid en sfeer in elke ruimte. Je kunt je huis versieren, omdat je zelf een feestje geeft. Bijvoorbeeld omdat je jarig, geslaagd getrouwd of verhuisd bent. Ook kun je je huis versieren omdat het een feestdag is, zoals Sinterklaas. Bekijk onze video over hoe je je feestje kunt versieren met onze feestartikelen.

bekijk de video
Link
feesttafel

de feesttafel

Een feesttafel vol lekkers staat niet alleen leuk, je kunt er ook met z'n allen van smullen.

bekijk de video
Link
ballon

versiering voor jou

Je kunt een ruimte versieren met vlaggetjes en ballonnen voor je eigen feest of voor iemand anders. Want je voelt je meteen echt jarig als je op je verjaardag ’s ochtends een feestelijk versierde woonkamer instapt. Of als je bureau op je werk vol met verjaardag versiering hangt. Versiering aanbrengen voor iemand anders is als het geven van een cadeau. Hiermee zet je iemand in het zonnetje.

de leukste ballonnen de leukste slingers
maak het zelf

maak het zelf

Het zelf maken van feestversiering is eenvoudig en leuk om te doen. Zo kun je precies kiezen wat je wilt. Bijvoorbeeld versiering in de themakleur van het feest, passend bij de stijl van de kamer of in je lievelingskleur. Al je creativiteit kun je hierin kwijt. Maar je hoeft hiervoor niet handig te zijn. Probeer bijvoorbeeld een van onderstaande dingen.

bekijk de video
Link
  • slingers maken - Een origineel idee is om je slingers te maken van ronde vlaggetjes. Knip rondjes uit stevig papier uit en plak ze aan elkaar met een touwtje ertussen. Dit verbindt de rondjes met elkaar. Knip de cirkels uit dubbelgevouwen papier. Zo weet je zeker dat ze precies hetzelfde formaat hebben. Ook kun je rondjes knippen en deze dubbelvouwen. Laat het touwtje aan de binnenkant van de vouwlijn lopen, zodat je een slinger van allemaal halve rondjes krijgt. Dit kun je ook doen met andere vormen en figuren. Of knip stroken van papier en plak de uiteinden van de stoken aan elkaar, zodat je rondjes krijgt. Steek de strook door het voorgaande rondje voordat je deze aan elkaar plakt en het wordt vanzelf een slinger.

  • meer dan opblazen - Met een ballon kun je veel meer doen dan hem alleen opblazen. Schrijf bijvoorbeeld een tekst op de ballonnen of plak er dingen op. Met twee kleine driehoekjes aan de bovenkant en wat snorharen aan de voorkant (getekend of van dunne strookjes karton geknipt) maak je van je ballon een kattenkop. Pretoogjes doen het ook goed op ballonnen. Bij HEMA kun je doorzichtige ballonnen kopen. Hier kun je iets indoen, voordat je deze opblaast. Bijvoorbeeld confetti, glitters, een gekleurd touw, veertjes, een stuk slinger of wat je maar wilt. Ook vind je bij HEMA folie ballonnen in het assortiment. In letters en cijfers. Daarmee hang je in een handomdraai de nieuwe leeftijd en de naam van de jarige op.

  • pret met pompoenen - Maak je eigen pompoenen in de kleuren en formaten die jij wil. vloeipapier of ander dun papier is hier erg geschikt voor. Leg ongeveer tien velletjes papier voor je neer. Vouw de onderkant twee tot vier centimeter om. Draai het papier om en doe hetzelfde. Zo vouw je het papier trapsgewijs op. Ga door tot je alleen nog één lange dikke strook over hebt en het papier net een harmonica is. Bind hier in het midden een touwtje omheen. Knip de uiteinde rond af voor een elegant effect. Of juist in puntjes voor een speelser resultaat. Haal daarna de stroken en de laagjes papier voorzichtig uit elkaar en je pompoen komt tevoorschijn.

  • foto versiering - Is het feest ter ere van iemand? Bijvoorbeeld bij een verjaardag, een geslaagd feest of een babyshower. Gebruik foto’s van die persoon als versiering. Zo kun je een foto gebruiken in een slinger in plaats van karton of vlaggetjes maken van een foto.

  • tafeltje dekje - Naast het versieren van je kamer met ballonnen, slingers en vlaggetjes, kun je ook een tafel feestelijk dekken. Bijvoorbeeld met wegwerpservies een feestelijk tafelkleedje, vrolijke rietjes en servetjes. Of strooi wat glitter of confetti op tafel.

  • versierde stoel - Een leuke verjaardag versiering is de traditie van de versierde stoel. Dit past ook goed bij een babyshower, op kantoor bij een jarige collega of als iemand geslaagd is. Je kunt de stoel goed versieren met lintjes, slingers en folie ballonnen. Folie ballonnen zijn verkrijgbaar in cijfers en in letters.

ballonnen

ballonnen bestellen

Houd je niet zo van knippen en plakken, maar wil je wel graag leuke feestversiering? HEMA heeft een uitgebreid assortiment kant-en-klare versiering voor je. Kom naar onze winkels of kijk in de webshop. Hier kun je alles wat je nodig hebt, van karton, touw tot kant en klare verjaardagsslingers en ballonnen bestellen. Veel plezier!

bekijk alle ballonnen
Link

breng feestsfeer in huis

Bij HEMA kun je van alles vinden om een feestje leuk aan te kleden. Bekijk hiervoor ons volledige feestassortiment. Van slingers en ballonnen tot traktaties en andere lekkernijen. Zo haal je eenvoudig de feeststemming in huis.

ontdek het feestassortiment
traktatie

traktatie ideeën

Ga je zelf een traktatie maken of koop je het liever kant-en-klaar? We hebben een aantal ideeen voor je op een rijtje gezet.

lees meer
Link

terug naar overzicht

alles over feestjes vieren

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje