HEMA
verantwoord ondernemen: better life

HEMA Better life - groen met een glimlach

 

We staan dichtbij de mensen, midden in de samenleving. We willen goed zijn voor onze collega’s binnen HEMA, we willen goed zijn voor de wereld om ons heen. Daarom nemen we onze verantwoordelijkheid voor mens, milieu en maatschappij. Samen onze wereld beter maken, daar gaat het om. Alle duurzamere initiatieven die we hebben, vatten we samen onder de titel ‘HEMA Better Life’. Want met wat we doen maken we het leven niet alleen leuker en makkelijker maar ook een beetje beter.

verantwoord ondernemen
Maatschappelijk verantwoord ondernemen loopt als een ‘groene’ draad door onze bedrijfsprocessen. Van de keuze voor grondstoffen en leveranciers tot de samenstelling van onze producten. En van de inzet van onze vrachtwagens tot de aandacht voor afval en de goede doelen die we steunen.

verantwoorde producten
We breiden ons assortiment verantwoorde producten steeds verder uit. Zo bieden we onze klanten steeds meer levensmiddelen en maaltijden die we maken met natuurlijke geur, kleur en smaakstoffen. Gebruiken we steeds vaker organic cotton waarmee we het milieu minder belasten. En werken we aan eerlijke handelsvoorwaarden. Zoals bijvoorbeeld bij onze thee, waarvoor we de boeren een eerlijke prijs betalen en zij een beter bestaan kunnen opbouwen.

Better life: een herkenbaar en vrolijk zegel
We vertellen je natuurlijk graag dat HEMA steeds meer producten biedt die beter zijn voor mens, milieu of dier (niet per se allemaal tegelijk). Daarvoor hebben we een herkenbaar zegel ontwikkeld. De komende tijd ga je dit vrolijke zegel steeds vaker op verpakkingen van onze verantwoorde producten terugvinden. Met een korte tekst die vertelt wat dat product zo bijzonder maakt. Of in combinatie met een keurmerk. Zoals op onze Fair Trade thee of Rainforest Alliance koffiepads. Met dit zegel zijn onze eerlijke, biologische en duurzame producten direct herkenbaar.

download PDF verslag MVO 2013

milieubewust
lever lege batterijen en cartridges in bij de inzamelbak in de winkel
verantwoord ondernemen
loopt als een 'groene' draad door onze bedrijfsprocessen
FSC®-papier
alle fotoalbums van HEMA worden afgedrukt op FSC® papier
Kijk voor de voorwaarden van het herroepingsrecht bij de algemene voorwaarden. Alle prijzen zijn inclusief BTW.