design contest 2021


De HEMA herontwerpwedstrijd 2022 is gestart. Je kunt je nu inschrijven.

Sinds 1983 organiseert HEMA de HEMA wedstrijd. Eerdere edities leverden inmiddels iconische producten op, zoals le lapin fluitketel, de 103% vaas, om ook een afgebroken bloemetje nog een mooie plek te geven en de ketelbinkie waterkoker die nog steeds onderdeel is van het assortiment.

 

designcontest

herontwerpwedstrijd

Passend bij de nieuwe strategie van HEMA dopen we onze ontwerpwedstrijd om naar een wedstrijd die in het teken staat van herontwerpen. De opdracht is het herontwerpen van een (HEMA) product of een duurzame oplossing vinden voor een alledaagse uitdaging die praktischer en mooier is, langer meegaat en zo bijdraagt aan leven in een mooiere wereld.

Het inzenden van je ontwerp kan tot 1 augustus. Uit alle inzendingen worden door de jury de 10 finalisten gekozen; deze 10 finalisten mogen hun ontwerp presenteren tijdens de finale op de Dutch Design Week in Eindhoven.

design

geef je op en doe mee

Wij roepen de designers van de toekomst - studenten, aankomend designtalent en andere geïnteresseerden - op om mee te doen aan de 32ste versie van onze ontwerpwedstrijd. Dit kan door je op te geven via onderstaand inschrijfformulier. Vergeet niet een one pager (beeld + tekst) van je ontwerp toe te voegen.

Lees hier de opdracht, criteria en actievoorwaarden.

geef je op en doe mee
design

wat kan je winnen?

De 10 finalisten van de herontwerpwedstrijd krijgen een podium in het HEMA filiaal in het centrum van Eindhoven. Daarnaast mogen de 10 finalisten deelnemen aan de finale tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Heb je nog vragen die niet zijn beantwoord? Klik hier voor de veel gestelde vragen.

zo maak je kans

De HEMA herontwerpwedstrijd is voor iedereen. We nodigen studenten mode-, food- en productvormgeving in Nederland uit om deel te nemen. Als je geen student bent, maar wel affiniteit hebt met design en willen deelnemen, dan kan dat natuurlijk ook.

Wanneer vindt alles plaats?

  • tot 1 augustus kan je je ontwerp inleveren
  • uiterlijk 1 september hoor je of je een van de 10 finalisten bent
  • de finale is op 28 oktober tijdens de Dutch Design Week. Tijdens de finale wordt de winnaar van de juryprijs en de publieksprijs bekend gemaakt
 

HeyMe van Yvonne Bruin

HeyMe, is een digitale service waarbij je in een event specifieke cloud foto’s kunt delen met je mede feestgangers. Zo heb je diezelfde avond nog alle foto’s van een evenement waar je bij was, gemaakt door jezelf en alle andere bezoekers. Vanuit deze service kan je gemakkelijk je favoriete foto’s selecteren en laten afdrukken door de HEMA fotoservice. Volgens de jury voldoet HeyMe aan de gestelde criteria van: verbonden zijn, voor iedereen en lang meegaan.
 

herpakpapier van Susanna Osinga

De publieksprijs is dit jaar gegaan naar het Herpakpapier van Susanna Osinga uit Amsterdam. Zij was met 26% van de stemmen de grote en overtuigende publieksfavoriet. Het herpakpapier is een set wikkeldoeken met een feestelijk lint om cadeaus in te pakken. De doeken zijn wasbaar en kunnen vaker gebruikt worden.