menu sluiten
design contest 2021

32e HEMA ontwerpwedstrijd

Sinds 1983 organiseert HEMA de ontwerpwedstrijd om ontwerptalent een podium te geven. Eerdere edities leverden inmiddels iconische producten op, zoals le lapin fluitketel, het tuit servies en de ketelbinkie waterkoker die nog steeds onderdeel is van het assortiment. Passend bij de nieuwe koers van HEMA stond de wedstrijd dit jaar in het teken van herontwerp. 

designcontest

winnaar HEMA (her)ontwerpwedstrijd bekend; Aldo van Zee met de DUO-fles

de publieksprijs gaat naar Pim Smit met de regentak

design

juryprijs

De jury is unaniem van mening dat de DUO-fles van Aldo van Zee een volwassen ontwerp is, waar echt gekeken is naar hergebruik. Een ontwerp met een innovatieve oplossing voor de komende wetswijzigingen rondom wegwerpbekertjes. Het winnende ontwerp maakt gebruik van de HEMA-waterfles en Aldo van Zee heeft dit weten om te zetten naar de DUO-fles.

de DUO-fles - Aldo van Zee

Een waterfles, omhuld door een afschuifbare koffiebeker. Zo heb je niet alleen altijd je waterfles, maar ook altijd je koffiebeker mee. Dat scheelt wegwerpbekers!

designcontest

publieksprijs

Met 29% van de stemmen is Pim Smit met de regentak de (overtuigende) winnaar van de publieksprijs geworden. De publieksprijs werd via stemmen online maar ook tijdens de Dutch Design Week (DDW) bepaald. Zo kon er tijdens de DDW bij de HEMA-winkel Eindhoven-Centrum op de genomineerde ontwerpen gestemd worden. Hiervoor waren de 10 finalisten prominent op de HEMA-gevel afgebeeld met posters en passanten konden hierop gedurende een week met stickers hun favoriete stem uitbrengen.

de regentak - Pim Smit

Voor iedereen die geen plek heeft voor een regenton: de regentak! Een letterlijke aftakking van je regenpijp, om je gieter aan te hangen en op die manier te vullen. Gieter vol? Dan kan de regentak worden dichtgedraaid.