menu sluiten
design contest 2021


Hoera! Je kan je vanaf nu inschrijven voor de HEMA herontwerpwedstrijd.

Ken je onze iconische ketelbinkie? Deze knappe waterkoker is het resultaat van een van onze ontwerpwedstrijden! We organiseren al 'design contests' sinds 1983. Daar zijn ook onze andere iconische ontstaan, zoals de lapin fluitketel en de 103% vaas, om ook een afgebroken bloemetje nog een mooie plek te geven. Kortom: deze herontwerpwedstrijd is voor ons én voor jou een kans om nog zo'n icoon toe te voegen aan ons unieke HEMA assortiment.

 

designcontest

de missie

Bij HEMA willen we onder andere door middel van onze producten bijdragen aan een beter alledaags leven in een mooiere wereld. In die mooiere wereld gaan spullen veel langer mee. Daarom staat deze herontwerpwedstrijd in het teken van - jawel - herontwerpen. De opdracht luidt dan ook: herontwerp een (HEMA-)product of vind een duurzame oplossing die lang meegaat en bijdraagt aan deze mooiere wereld.

inzendingen en deadlines

Je kan tot 15 augustus jouw unieke herontwerp insturen. Uit alle inzendingen worden door de jury de 10 finalisten gekozen; deze 10 finalisten mogen hun ontwerp presenteren tijdens de finale op de Dutch Design Week in Eindhoven.

design

geef je op en doe mee

Ben jij een designer van de toekomst, zoals een student of ben je gewoon sowieso een aanstormend designtalent? Schrijf je dan in voor deze 32ste editie van de HEMA (her)ontwerpwedstrijd! Schrijf je in via onderstaand formulier. Vergeet niet om hierbij een one-pager (beeld + tekst) van je ontwerp toe te voegen. Je inschrijving is pas compleet als je die hebt bevestigd via de inschrijfmail.

Lees hier de opdracht, criteria en actievoorwaarden.

geef je op en doe mee
design

wat kan je winnen?

De 10 finalisten van de herontwerpwedstrijd krijgen een podium in het HEMA filiaal in het centrum van Eindhoven. Daarnaast mogen de 10 finalisten deelnemen aan de finale tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Heb je nog vragen die niet zijn beantwoord? Klik hier voor de veel gestelde vragen.

zo maak je kans

De HEMA herontwerpwedstrijd is voor iedereen. We nodigen studenten mode-, food- en productvormgeving in Nederland uit om deel te nemen. Als je geen student bent, maar wel affiniteit hebt met design en willen deelnemen, dan kan dat natuurlijk ook.

Wanneer vindt alles plaats?

  • vóór 15 augustus: ontwerp inleveren.
  • vóór 1 september: je hoort of je bij de finalisten zit
  • op 28 oktober: de finale tijdens de Dutch Design Week, jury- en publieksprijs worden bekendgemaakt
 

HeyMe van Yvonne Bruin

HeyMe, is een digitale service waarbij je in een event specifieke cloud foto’s kunt delen met je mede feestgangers. Zo heb je diezelfde avond nog alle foto’s van een evenement waar je bij was, gemaakt door jezelf en alle andere bezoekers. Vanuit deze service kan je gemakkelijk je favoriete foto’s selecteren en laten afdrukken door de HEMA fotoservice. Volgens de jury voldoet HeyMe aan de gestelde criteria van: verbonden zijn, voor iedereen en lang meegaan.
 

herpakpapier van Susanna Osinga

De publieksprijs is dit jaar gegaan naar het Herpakpapier van Susanna Osinga uit Amsterdam. Zij was met 26% van de stemmen de grote en overtuigende publieksfavoriet. Het herpakpapier is een set wikkeldoeken met een feestelijk lint om cadeaus in te pakken. De doeken zijn wasbaar en kunnen vaker gebruikt worden.