menu sluiten
design contest 2021


Ontwerp jij een nieuw uniek HEMA product waar zelfs onze eigen designers versteld van staan? Schrijf je snel voor 31 juli 2021 in voor de HEMA design contest 2021!

echt hema producten

design contest 2021

HEMA viert dit jaar haar 95e verjaardag. In al die tijd is onze missie onveranderd: het dagelijks leven beter, makkelijker en leuker maken.

Er zijn in die 95 jaar wel veel andere dingen veranderd, waaronder onze rol als het gaat om duurzaamheid, kwaliteit en inclusiviteit. Deze onderwerpen spelen dan ook een steeds grotere rol in het ontwerp en de ontwikkeling van onze producten.

We willen blijven meebewegen met wat er speelt. Bedenk jij de slimste, meest optimistische en duurzame oplossing? Daarom roepen we de designers van de toekomst - studenten, aankomend designtalent en andere geïnteresseerden - op om mee te doen aan de 31e versie van onze design contest.

oranje

de opdracht

Ontwerp een oplossing die de toekomst van samen vieren beter, makkelijker en leuker maakt.

Het samen vieren van bijzondere momenten heeft de afgelopen tijd veel creatieve vormen gekregen.

Je verbonden voelen met elkaar is belangrijker dan ooit, net als dat iedereen zich thuis voelt tijdens een viermoment. Daarnaast is er een sterke behoefte bij onze klant om flexibeler te leven; daarom is HEMA op zoek naar oplossingen die daaraan bijdragen. Met het oog op duurzaamheid stelt HEMA als voorwaarde dat een ontwerp lang meegaat, net als een blijvende herinnering aan een goed feest.

inschrijven

Schrijf je uiterlijk 31 juli 2021 in via de button.

schrijf je hier in
Link
publiekswinnaar

Een wedstrijd is geen wedstrijd als er niks te winnen valt: je maakt kans op de juryprijs en de publieksprijs. Als je de juryprijs wint, wordt jouw ontwerp een echt HEMA product, met je eigen naam op de verpakking. Je krijgt internationale erkenning op alle HEMA kanalen en wordt actief betrokken bij de ontwikkeling van jouw design. Wanneer je design helemaal ontwikkeld is, krijg je tien keer het product om te houden of weg te geven aan familie en vrienden. En als klap op de vuurpijl win je een geldbedrag van 2500.-. Klinkt goed toch?

De tien finalisten van de juryprjis maken ook kans op de Volkskrant publieksprijs. Het publiek kan door een stem uit te brengen via de website van de Volkskrant laten weten wat haar favoriete ontwerp is. Ga de uitdaging aan en doe mee!

Heb je nog vragen die niet zijn beantwoord? Klik hier voor de FAQ.

de jury

Jeroen Junte, design journalist

Jeroen Junte is freelance journalist, curator en researcher met een focus op design en architectuur. Hij is vaste medewerker bij de Volkskrant, Elle Decoration en Architectuur NL en publiceert regelmatig in internationale magazines als Frame en DAMN. Ook geeft hij les op de Rietveld Academie en de Design Academy Eindhoven.

Lex Pott, designer

Lex Pott is een hedendaags designer, bekend van onder meer de Twist kaars en Poplars klompen voor Weltevree. Hij is in 2009 cum laude afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en heeft diverse awards op zijn naam staan. Daarnaast werkt hij voor het label HAY en is hij lid van de muntadviescommissie voor het Ministerie van Financiën.

Milou Pikaart, Head of Design

Het dagelijks leven van de HEMA klant echt beter, leuker en makkelijker maken, dat is het doel van Milou. Zij is sinds 2014 werkzaam op de design afdeling van HEMA. Met haar achtergrond in industrieel ontwerp en inkoop, helpt zij HEMA nu om optimistische en tijdloze producten te ontwerpen die altijd een klein, slim detail hebben: een wijnglas dat stapelbaar is, of een klapkratje met opdrukbare letters om zo de inhoud te labelen.

Wilme Veldman, Chief Products Officer

Wilma Veldman is sinds 1 juni Chief Product Officer bij HEMA. Zij heeft een uitgebreide carrière in de retail op haar naam staan, onder andere als retailadviseur en inkoopdirecteur bij Zeeman en eerder ook bij HEMA.

publiekswinnaar
jurywinnaar