menu sluiten
<h1>HEMA is blij met jouw gebruikte textiel</h1>


Bij HEMA kunnen we de mooiste dingen maken van jouw oude textiel. Daarom kun je jouw gebruikte textiel in een aantal HEMA winkels inleveren, tegen een kortingsvoucher van 10%. Zo hebben we van mei tot en met september 2021 al 450 kilo textiel ingezameld. Lees op deze pagina alles over de verduurzaming van ons textiel.

 

Zijn je handdoeken aan vervanging toe of is je lievelingsshirt nu écht versleten? Gooi je gebruikte textiel niet weg, maar lever het in bij een HEMA filiaal bij jou in de buurt! Zo kunnen er weer mooie producten van gemaakt worden. Omdat we duurzaamheid belangrijk vinden, krijg je als dank een kortingsvoucher van 10% om te besteden bij je volgende textielaankoop bij HEMA.

wat moet je doen?

  1. Kijk hieronder op de kaart voor een overzicht van winkels met een recyclebak.
  2. Verzamel al je textiel in een zak die je goed afsluit.
  3. Meld je bij een medewerker voor een kortingsvoucher en lever je zak textiel in.
  4. Als alles in orde is, krijg je van de medewerker een kortingsvoucher van 10%!
  5. Wij zorgen ervoor dat je textiel wordt gerecycled, zodat het een tweede kans krijgt.

Lees hier de spelregels.

 

Ook HEMA wil graag bijdragen aan een circulaire samenleving. Als grote producent van textiel kunnen wij hier een rol in spelen. We recyclen al een aantal producten in onze winkels, zoals batterijen en lampen, maar we gaan nu een stapje verder: het inzamelen van gebruikt textiel.

Door oude materialen te hergebruiken, hebben we minder nieuwe grondstoffen nodig. Omdat deze gebruikte materialen al een productieproces hebben doorlopen, hoeft dat de tweede keer minder intensief. Dat kost minder water en energie en is dus duurzamer.

Textielrecyclingbedrijf Wolkat helpt hiermee door van ingezameld textiel nieuwe producten te maken. Ingezameld textiel vindt na hergebruik en herontwikkeling zijn weg terug naar de klant, een unieke en transparante manier van werken. Door het type eindproducten én de sortering van herbruikbaar textiel, kan Wolkat 94-96% van het textiel wat ingeleverd wordt een nieuw leven geven als tweedehands textiel of als recycled eindproduct. Met de circulaire werkwijze willen Wolkat en HEMA stap voor stap werken aan het verduurzamen van het assortiment door nieuwe eindproducten te ontwikkelen. HEMA streeft ernaar om in de toekomst steeds meer circulair te opereren.

 

beter slapen

lees meer
Link

beter spelen

lees meer
Link

beter voor de wereld

lees meer
Link

beter gekleed

lees meer
Link