shop met korting bekijk alle aanbiedingen

HEMA voor iedereen

Sinds onze oprichting in 1926 staat HEMA voor toegankelijkheid. Dat vertaalt zich onder andere in een diversiteit aan collega's en en de modellen die we gebruiken. Begrijp ons goed: bij HEMA weten we ook dat we nog veel kunnen leren. Daarom staan we altijd open voor een goed gesprek.

behaalde resultaten

ondertekenen van de Charter Diversiteit in 2021

lanceren bijzonder geboorteverlof voor alle HEMA-werknemers in 2020

€20.000 gedoneerd aan het COC en €20.000 geschonken aan KWF/Pink Ribbon in 2021

inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer

Charter Diversiteit

Door de Charter Diversiteit te onderteken in 2021, doen we de belofte dat we nog harder zullen werken om diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer te bevorderen. HEMA is ervan overtuigd dat het behalen van onze doelstellingen bijdraagt aan betere bedrijfsresultaten, een fijnere werkomgeving, betere benutting van de arbeidsmarkt, meer tevreden klanten, meer creativiteit en innovatieve oplossingen die het leven beter, leuker en makkelijker maken.

Workplace Pride

HEMA heeft zich in 2020 aangesloten bij het Workplace Pride netwerk. Workplace Pride is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met het verbeteren van acceptatie en gelijkheid voor LHBTI+ medewerkers op de werkvloer, wereldwijd. Bij HEMA streven we ook naar een inclusieve samenleving op de werkvloer, waar LHBTI+ medewerkers zichzelf kunnen zijn en zich net zo gewaardeerd voelen als hun collega’s.

Pride is meer dan een campagne

Pride is bij HEMA zowel ex- als intern een groot goed. Dat betekent dat we niet alleen de vlag hijsen en mooie marketingcampagnes lanceren. Het betekent namelijk ook dat we sinds 2016 de GSA's van het COC steunen met de winst van onze speciale Pride-producten. Zo doneerden we in 2019 een bedrag van 22.500 euro en 2.000 T-shirts aan het COC. Intern hebben we sinds 2020 het bijzonder geboorteverlof voor alle HEMA-werknemers, die een kindje in het gezin verwelkomen dankzij bijvoorbeeld een draagmoeder of adoptie. Zij krijgen vier extra verlofweken bovenop het bestaande (adoptie)verlof, wat standaard 6 weken bedraagt.

HEMA Foundation

HEMA Foundation en social design

HEMA Foundation zet zich in voor een samenleving, waarin iedereen volwaardig mee kan doen. Ongeacht wie je bent of welke uitdagingen je tegenkomt. Hoe? Wij maken ons er hard voor dat het betrekken van social designers bij het aanpakken van taaie maatschappelijke uitdagingen ‘gewoon’ wordt. Zo stimuleren wij dat er concrete handelingsmogelijkheden ontstaan om je dagelijks leven anders en beter in te richten

Meer over de HEMA Foundation op www.hema-foundation.org of volg ons op Facebook.