HEMA voor iedereen

Kunnen zijn wie je wilt zijn. Of je nu een klant, een collega of een zakenpartner bent. Ons uitgangspunt is dat iedereen gelijk is, hoe verschillend ook.
Iedereen doet mee! Dit bewijzen we elke dag door onze verschillen te vieren en aandacht te besteden aan elkaar. Zorgen dat iedereen zich welkom voelt.Want alleen samen creëren we een beter alledaags leven in een mooiere wereld.

inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer

Charter Diversiteit

Door de Charter Diversiteit te onderteken in 2021, doen we de belofte dat we nog harder zullen werken om diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer te bevorderen. HEMA is ervan overtuigd dat het behalen van onze doelstellingen bijdraagt aan betere bedrijfsresultaten, een fijnere werkomgeving, betere benutting van de arbeidsmarkt, meer tevreden klanten, meer creativiteit en innovatieve oplossingen die het leven beter, leuker en makkelijker maken.

Workplace Pride

Sinds 2020 hebben we een interne werkgroep HeyPride. HeyPride organiseert elk jaar positieve en toegankelijke acties om het begrip over de LHBTIQ+- gemeenschap te vergroten. De werkgroep dient als klankbord voor LHBTI+ onderwerpen.

In 2022 heeft HeyPride zich vooral gericht op het zowel intern als extern opbouwen van een netwerk. Denk aan externe ontmoetingen met andere bedrijven met een interne belangengroep voor LHBTIQ+-medewerkers en COC Nederland. Met deze basis kunnen we in 2023 onze activiteiten verder uitbouwen om de belangen van LHBTIQ+ers te behartigen.

Artikel: "Echt HEMA maakt gewoon bijzonder"

Artikel: "HEMA en de liefde voor iedereen"

Pride is meer dan een campagne

Pride is bij HEMA zowel ex- als intern een groot goed. Dat betekent dat we niet alleen de vlag hijsen en mooie marketingcampagnes lanceren. Het betekent namelijk ook dat we sinds 2016 de GSA's van het COC steunen met de winst van onze speciale Pride-producten. Zo doneerden we in 2019 een bedrag van 22.500 euro en 2.000 T-shirts aan het COC. Intern hebben we sinds 2020 het bijzonder geboorteverlof voor alle HEMA-werknemers, die een kindje in het gezin verwelkomen dankzij bijvoorbeeld een draagmoeder of adoptie. Zij krijgen vier extra verlofweken bovenop het bestaande (adoptie)verlof, wat standaard 6 weken bedraagt.

ondersteunen van goede doelen

HEMA staat midden in de samenleving. We vinden het belangrijk om bij te dragen aan de lokale omgeving. Daarom richten wij ons in onze samenwerking en goede doelen vaak op initiatieven die letterlijk en figuurlijk dicht bij ons staan.

Voorbeelden van samenwerkingen: Via het loyaliteitsprogramma van de HEMA klantenpas kunnen klanten kiezen hun gespaarde punten niet alleen inwisselen voor korting of gratis producten, maar zij kunnen ook punten doneren aan de goede doelen waarmee we samenwerken. Zo gaat er jaarlijks een financiële bijdrage naar verschillende goede doelen. In 2022 ontvingen via deze weg Pink Ribbon, War Child en Stichting Jarige Job ondersteuning vanuit HEMA.

stakeholders

Op weg naar onze 100ste verjaardag is HEMA voor veel mensen een onmiskenbaar onderdeel van de samenleving. Wij willen de meest vitale en open-minded 100-jarige worden. Dat kan alleen als we actief het gesprek aangaan met anderen die bij ons bedrijf en de samenleving betrokken zijn.

Onze wens is om stakeholders te betrekken bij het ontwikkelen van onze strategie, doelstellingen en de voortgang op duurzaamheid en inclusieviteit. In 2022 hebben we veel gesproken met leveranciers, klanten en medewerkers op onze kantoren en in de winkel. In 2023 richten we onze blik meer naar buiten door middel van bijeenkomsten.