Leer je borsten (ver)kennen

HEMA en Pink Ribbon pleiten ervoor om je borsten te kennen, er alert op te zijn, en bij verandering contact op te nemen met je huisarts.

Amsterdam, 30 augustus 2021 - HEMA en Pink Ribbon slaan de handen ineen en willen extra bewustzijn creëren rondom zelfcontrole door alle bh's in het assortiment te voorzien van een informatie tag. Sta eens vaker bij je borsten stil. Soms vind je ze te klein, soms te groot. Een andere keer zijn ze zo gevoelig dat het pijn doet. Soms zijn ze 's ochtends mooier dan 's avonds, of andersom. Dan weer moeten ze elkaar even missen als het hengsel van je tas er precies tussen schiet en ze van elkaar scheidt. Je staat er niet vaak bij stil, ze zijn er gewoon: je borsten.

Waarom vindt HEMA het belangrijk om deze tag toe te voegen? Omdat één op de zeven vrouwen borstkanker krijgt. Je borsten zullen je hele leven met je mee veranderen. Dat is normaal en gaat geleidelijk. Alleen kun je bepaalde veranderingen beter op tijd opmerken. Zo krijgen je borsten de zorg die ze verdienen. Daarom wil HEMA in samenwerking met Pink Ribbon iedereen stimuleren om regelmatig zelf borstonderzoek te doen. Zo leer je jouw borsten kennen en herken je veranderingen op tijd.Waarom zelf je borsten onderzoeken
Hoewel de overlevingskansen in de afgelopen decennia aanzienlijk gestegen zijn, komen er ieder jaar nog meer dan 3.000 mensen aan te overlijden. Het zo vroeg mogelijk ontdekken en diagnosticeren van borstkanker is belangrijk om het zo goed mogelijk te bestrijden. Zelfonderzoek kan hierbij helpen. Niet alle vrouwen zijn bekend met zelfonderzoek van de borsten en hoe ze dit kunnen doen. Daarom gaat HEMA er dit najaar alles aan doen om bekendheid onder vrouwen te genereren.

Roze tags
De afdeling lingerie heeft een flinke slag geslagen en iets ontwikkeld om trots op te zijn. Vanaf 23 augustus zijn de bh’s van HEMA voorzien van een roze tag. Op deze tag staat een oproep om zelf je borsten te onderzoeken. Ook verwijst deze tag naar http://www.hema.nl/borstonderzoek voor meer info.