shop met korting bekijk alle aanbiedingen

duurzame koffie

Al onze koffie is duurzaam gecertificeerd met het Rainforest Alliance

koffie

Rainforest Alliance
Rainforest Alliance is een keurmerk voor betere arbeidsomstandigheden en milieu. Daarnaast zet het keurmerk zich in voor ecologische diversiteit en natuurbehoud van producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Zo zetten we ons in voor natuurbehoud in de koffieregio’s. De Rainforest Alliance is gefuseerd met UTZ, waardoor in de toekomst steeds vaker het logo van de Rainforest Alliance te zien is.

Klik hieronder voor meer informatie over Rainforest Alliance.

lees meer
Link

single origin coffee
In 2017 hebben we drie single origin koffies met het Rainforest Alliance keurmerk aan ons assortiment toegevoegd. Deze Zuid-Amerikaanse koffies komen uit Brazilië, Colombia en Honduras en zijn te traceren naar de koffieplantages. Eén van de coöperaties waar we koffie van kopen is de Kachalu Coffee Farmers uit het hoogland van Colombia. De coöperatie heeft als doel een hoge kwaliteit koffie te produceren met oog voor mens, milieu en natuur. Het verbouwen van deze koffie wordt gekoppeld aan het in stand houden van het regenwoud en een betere prijs voor de boeren.

Brazilië
Deze vol kruidige en pittige koffiebonen komen uit Brazilië; het grootste koffieland ter wereld. De koffie wordt geoogst op Fazenda Catuai Berrador en Fazenda Nova Suica. Deze twee single estate koffieplantages worden beheerd door de familie Veloso. In het gebied wordt rekening gehouden met de inheemse flora en fauna.

Honduras
Deze milde en mooi gebalanceerde koffiebonen komen uit Honduras, waar bijna een derde van de bevolking werkzaam is in de koffie-industrie. Deze koffie komt van de koffieplantage Finca Santa Isabel, waar het land, het water en de bossen duurzaam gebruikt worden om de koffie te produceren.

Colombia
De koffiebonen van onze Colombiaanse koffie komen van de Kachalu Coffee Farmers uit het hoogland van Colombia. De koffieboeren hebben als doel om een hoogwaardige arabica koffie te produceren met oog voor mens en milieu. De koffiestruiken die hier groeien, liggen in de natuurlijke schaduw van een grote variëteit aan regenwoudbomen. Door het behoud van de ecologische diversiteit in het gebied bevinden zich hier een honderdtal bijzondere vogelsoorten.

koffie

UTZ
UTZ is een wereldwijd certificeringsprogramma voor koffie, thee en cacao. Het UTZ-keurmerk richt zich op kwaliteit en productieverbetering door trainingen te geven aan boeren. Naast het deel van onze koffie die dit keurmerk draagt, dragen ook al onze chocoladeproducten dit UTZ-keurmerk. De Rainforest Alliance is gefuseerd met UTZ, waardoor in de toekomst steeds vaker het logo van de Rainforest Alliance te zien is.

Bekijk hier het gehele koffie assortiment

Klik hieronder voor meer informatie over de fusie tussen UTZ en de Rainforest Alliance.

lees meer