Het rPET dekbed en kussen van HEMA

Oktober 18, 2018 - HEMA vindt het belangrijk dat haar producten een positieve bijdrage leveren aan het dagelijkse leven. Daarom heeft HEMA iets nieuws ontwikkeld waardoor jij met een geruster hart kunt slapen: het rPET dekbed en kussen. Dit beddengoed is gevuld met vezels van gerecycled PET materiaal en is hierdoor een duurzaam alternatief voor traditionele vullingen. Ter introductie zullen het Rpet dekbed en kussen in de aankomende twee weken zowel in de winkels als online te koop zijn. Daarna is het beddengoed alleen online verkrijgbaar via hema.nl.

Beter voor de wereld, zacht voor jou
Met het gebruik van rPET producten zorg je voor een sterk verminderde CO2 voetafdruk en reductie van restmateriaal dat anders op de stortplaatsen belandt. Het rPET dekbed en kussen zijn niet alleen beter voor het milieu, ze zijn ze ook nog eens heerlijk zacht! Je zult geen verschil merken met een ander synthetisch dekbed of kussen. Het dekbed is er in vier verschillende maten en bovendien makkelijk te wassen (tot 60 graden) en geschikt voor de droger op normale stand.

Herkomst rPET
De rPET vulling wordt vervaardigd uit gerecycled polyethyleentereftalaat (PET). Dit is voornamelijk afkomstig uit gebruikte PET flessen en andere PET verpakkingen zonder statiegeld. Deze worden via diverse kanalen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Scandinavië ingezameld. Vervolgens wordt het PET-materiaal door een streng gemonitord sorteer-, maal- en wasproces geleid en worden er in een Nederlandse fabriek vlokken van gemaakt. Hierna worden de vlokken omgesmolten en tot vezels geblazen. Tot slot worden de dekbedden en kussens met deze vezels gevuld.

Biologisch katoen
De hoezen van het rPET dekbed en kussen zijn gemaakt van 100% gecertificeerd biologisch katoen. Dit betekent dat het katoen afkomstig is uit de biologische landbouw. Bij het verbouwen en oogsten van dit katoen worden er geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt die uitputting van de grond kunnen veroorzaken. De grond waar het katoen op geteeld wordt, is daardoor veel rijker en heeft een beter gebalanceerd ecosysteem dan bij niet biologische katoenteelt. Daarnaast wordt er in de fabrieken ook aandacht besteed aan afvalbeheer en aan water en energieverbruik. Het biologische katoen dat gebruikt wordt voor de rPET producten voldoen aan de strikte standaarden van de Global Organic Textile Standard (GOTS).

Wil je meer weten? Klik hier voor meer informatie over rPET.