beste gezichtsmaskers voor jouw huidtype

Soms is het leven zo druk, dat self care er even bij inschiet. Maak van jezelf verwennen een puntje op je to-dolijst en begin met iets simpels als een gezichtsmasker. Je huid heeft namelijk aandacht, liefde en verzorging nodig. Er zijn veel verschillende soorten maskers, elk voor een ander huidtype. Met zoveel keuze kan het een lastig klusje zijn om een maskertje te kiezen dat geschikt is voor jouw huid. HEMA helpt je daarom graag op weg. Wij zetten de beste tips op een rijtje, zodat jij voortaan het beste gezichtsmasker voor jouw huid kiest.

shop alle gezichtsmaskers

kies het gezichtsmasker dat past bij jouw huidtype

Bij HEMA begrijpen we dat het lastig kan zijn om het juiste gezichtsmasker uit te kiezen. Er zijn namelijk tal van maskers voor verschillende huidtypen. Een masker is simpelweg een product dat ‘actieve stoffen’ aan je huid afgeeft, om zo de looks of kwaliteit van je huid te verbeteren. Bij het kiezen van het juiste maskertje is het dan ook belangrijk om te weten welk huidtype je hebt. Zo kun je de ingrediënten daarop afstemmen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je een matterend masker uitkiest voor een vette huid, terwijl jij een droge huid hebt. Er zijn een aantal categorieën waar jouw huid in kan worden verdeeld, namelijk:

 • -Normale huid
 • -Droge huid
 • -Vette huid
 • -Gevoelige huid
 • -Rijpe huid
 • -Zonbeschadigde huid


 

de beste gezichtsmaskers voor de droge huid

Een droge huid kan onprettig aanvoelen. Hij is vaak ruw, gevoelig en kan schilferig zijn. Een droge huid heeft vaak de volgende kenmerken:

 • - Rode vlekjes
 • - Schilfers
 • - Schrale plekjes
 • - Een trekkerig gevoel
 • - Jeuk

 

Met een droge huid wil je uitdrogende modder- of klei maskers vermijden. Zoek in plaats daarvan naar maskers die de huid goed hydrateren. Kies bijvoorbeeld voor een hydrogelmasker met hyaluronzuur om je huid veerkrachtiger te maken en de hydratatie te stimuleren. Heb je ook snel last van droge lippen? Onze voedende lipoil helpt ze gehydrateerd te houden. 

de beste gezichtsmaskers voor de vette huid

Een vette huid maakt veel talg aan, waardoor je huid erg glimt en vettig aanvoelt. Wel beschermt een vette huid goed tegen uitdroging en blijft hij soepel. Een vette huid heeft de volgende kenmerken:

 • - Glimmend gezicht
 • - Huid die vet aanvoelt
 • - Vaak last van onzuiverheden
 • - Grove poriën
 • - Make-up blijft niet goed zitten

 

Heb jij een vette huid? Dan kun je ook last hebben van acne of mee-eters. Kies dan voor een gezichtsmasker tegen puistjes, zoals peel-off maskers op basis van fruiten en planten. Deze verwijderen alle viezigheid op de bovenste laag van je huid, zoals dode huidcellen, stof, olie en mee-eters. Ook neusstrips zijn fijne gezichtsmaskers tegen mee-eters. Ze verwijderen op een zachte manier al het vuil uit je poriën. En wat dacht je van kleimaskers? Deze helpen de oliën in je huid in evenwicht te brengen door overtollig talg te reguleren. Ze maken het huidoppervlak gladder en zachter en zijn dus ideaal voor een vette, verstopte huid. Heb jij ook veel last van puistjes? Vermijd dan producten op oliebasis. 

de beste gezichtsmaskers voor de rijpe huid

Wist je dat je huid vanaf je 25ste levensjaar begint te verouderen? Het is een geleidelijk proces en verandert niet van de één op andere dag. Een rijpe huid heeft de volgende kenmerken:

 • - Rimpels
 • - Pigmentvlekjes
 • - Een dunne huid
 • - Een droge huid
 • - Een verslapte huid rondom de hals, wangen en oogleden

 

Valt jouw huid onder de categorie rijpe huid? Kies dan voor gezichtsverzorging met antioxidanten, zoals vitamine C. Antioxidanten gaan veroudering tegen en verstevigen de huid. Wist je dat je huid ‘s nachts het meest herstelt? Kies daarom voor een gezichtsmasker dat je voor het slapen opsmeert. 

de beste gezichtsmaskers tegen donkere vlekjes

en huid met donkere vlekjes komt voor bij jong en oud. Deze donkere vlekjes worden ook wel pigmentvlekjes genoemd. Ze worden veroorzaakt door de zon of hormonen. Een huid met pigmentvlekjes heeft de volgende kenmerken:

 • -Platte, donkere vlekken op de huid
 • -Verschillende vormen en groottes van de vlekjes

 

Heb jij last van pigmentvlekjes? Kies dan voor een gezichtsmasker met exfoliërende eigenschappen. Dit helpt namelijk de bovenste laag dode huidcellen te verwijderen. Ga bijvoorbeeld voor een masker met melkzuur om vlekjes of een ongelijkmatige teint te verminderen.

op welke ingrediënten moet je letten bij het kiezen van een gezichtsmasker?

Wat een maskertje extra leuk maakt, is de interessante lijst met ingrediënten: van Marokkaanse lavendel en klei uit de dode zee tot komkommer en koolzuurhoudende bubbels. Gezichtsmaskers zijn natuurlijk geen wondermiddelen, maar wel een fijne oppepper voor jou en je huid.

Er zijn drie belangrijke ingrediënten waar je op kunt letten bij de aanschaf van een maskertje:

 1. - Exfolianten (glycolzuur, melkzuur, retinol): om dofheid, verstopping en verkleuring te verhelpen en ervoor te zorgen dat huidverzorgingsproducten hun werk kunnen doen.
 2. - Antioxidanten (zoals vitamine C): helpen de huid te beschermen tegen vroegtijdige veroudering en vrije radicalen, zoals verontreinigende stoffen.
 3. - Peptiden helpen de huid meer collageen en hyaluronzuur aan te maken en de huid een gelijkmatige teint te geven.

 

Het is moeilijk om al deze ingrediënten in één gezichtsmasker te vinden. Toch kan jouw huid profijt hebben van al deze ingrediënten. Verdeel de ingrediënten daarom over verschillende stappen in je huidverzorgingsroutine. Of kies drie verschillende maskertjes met deze bestandsdelen.

Nu je weet wat een masker voor je huid kan betekenen, is het tijd om jezelf op een paar fijne maskertjes te trakteren. Waan je tien minuutjes in de spa en klik je favoriete HEMA gezichtsmaskers regelrecht richting je badkamerkastje. Ze worden in een mum van tijd thuisbezorgd, zonder dat je de deur uit hoeft. Je verdient het!

hoe vaak mag je een gezichtsmasker gebruiken?

Het liefst doe je waarschijnlijk elke dag een maskertje op, maar dit zorgt juist voor een omgekeerd effect. In plaats van je huid te hydrateren, maken teveel maskers je huid rood en geïrriteerd. Maar hoe vaak mag je dan een gezichtsmasker gebruiken? Afhankelijk van je huid is het aan te raden om twee tot drie keer per week een masker te gebruiken. Het is wel handig om vooraf even te kijken of jouw huid het op dat moment nodig heeft. De andere dagen kun je dan je huid verzorgen met een goede nachtcrème. Voor een optimaal resultaat breng je het gezichtsmasker na het douchen aan. Na een warme douche staan je poriën nog open, waardoor je huid het masker beter opneemt. Geen zin om eerst de douche in te stappen? Zorg dan dat je in ieder geval eerst je huid goed reinigt, met reinigingsdoekjes bijvoorbeeld. Je staat gegarandeerd met een stralend huidje op!

 

alles voor de beste huidverzorging

De sleutel tot een succesvolle huidverzorging? Een goede routine én consistent zijn in de verzorging van je huid.

lees meer
Link
 

immuunsysteem verbeteren

Hoeveel weet jij eigenlijk over je immuunsysteem? Tijd om je erin te verdiepen!

 

lees meer
Link
 

HEMA verzorgingslijnen

Het assortiment bestaat uit 7 verzorgingslijnen. Ontdek welke lijn bij jou past.

 

 

lees meer
Link
 

voedingssupplementen en vitamines van HEMA

Voedingssupplementen dragen bij aan een goede gezondheid. Maar welke voedingssupplementen heb je dan precies nodig

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje