selfcare tips van HEMA

De kinderen naar school brengen, een belangrijke afspraak op werk, het avondeten koken en een bezoekje aan de sportschool brengen. En oja, niet vergeten die ene vriendin terug te bellen. Onze agenda’s zijn tegenwoordig overvol. Ben jij op zoek naar meer balans in je leven? Dan is ‘selfcare’ het toverwoord. Wij vertellen je alles over het belang van selfcare en zetten de beste tips voor je op een rijtje. Zo word jij fysiek én mentaal de beste versie van jezelf.

wat is selfcare?

Iedereen heeft het tegenwoordig over selfcare. Ja, het is nu hartstikke trendy - maar wat is het eigenlijk precies? Selfcare houdt in dat je van je fysieke en mentale gezondheid een prioriteit maakt. Het omvat alles wat je kan doen om goed voor jezelf te zorgen. Je kunt selfcare zien als een cadeautje aan jezelf. In een notendop: wees net zo aardig voor jezelf als voor anderen. Weet wanneer je energie opraakt en doe een stapje terug wanneer je merkt dat het nodig is om jezelf wat extra aandacht te geven. Selfcare draait vooral om kleine en doelgerichte inspanningen die je voor jezelf doet. Denk aan dingen als je agenda vrijmaken voor een date met je partner, een lekkere en gezonde maaltijd koken of de tijd nemen voor je huidverzorging of intimiteit.

shop persoonlijke verzorging 

de 9 beste selfcare tips

Goed voor jezelf zorgen is heel persoonlijk. Iedereen pakt het anders aan, omdat iedereen andere behoeften heeft. Wat wél voor iedereen hetzelfde zou moeten zijn, is dat je er elke dag bewust tijd voor maakt. Wij zetten de beste selfcare tips voor je op een rij:

Tip 1: zorg voor een georganiseerd leven

Georganiseerd leven is vaak de eerste stap naar een gezondere en gelukkigere versie van jezelf. Zo kun je namelijk precies op een rij zetten wat je nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen. Een kleine aanpassing, zoals een planner op je bureau of een kalender op de koelkast, kan al een groot verschil maken. Net als losse spulletjes in een leuke mand opbergen of een vaste plek hebben voor je sleutels.

Tip 2: breng tijd door met je vrienden en familie

Relaties zijn essentieel voor je welzijn. Maak daarom tijd vrij voor je vrienden en familie. Er is natuurlijk geen vast aantal uur dat je aan je vrienden moet besteden of aan relaties moet werken. Soms is een appje of een kaartje sturen al genoeg. Iedereen heeft andere sociale behoeften. Ontdek wat jij fijn vindt en nodig hebt voor een gezellig, sociaal leven.

Tip 3: gun jezelf tijd om te rusten en te relaxen

Rust en ontspanning zijn onmisbaar voor een goede selfcare routine, omdat ze ervoor zorgen dat je weer oplaadt. Zorg er daarom voor dat je genoeg slaapt en plan elke dag minimaal één ontspannende activiteit, zoals yoga of meditatie. Je maakt je yogasessie nóg ontspannender met een comfortabele sportlegging.

Tip 4: eet gezond en gevarieerd

Een gezond lichaam begint bij gezonde voeding. Eet daarom veel groente en fruit en trakteer jezelf dagelijks op een vers gekookte maaltijd. Met de keukenspullen van HEMA wordt koken zeker een feestje. Heb je geen tijd om elke dag in de keuken te staan? Kook dan voor een aantal dagen en bewaar de porties in een vershoudbakjes. 

Tip 5: zeg wat vaker ‘nee’

Nee leren zeggen is soms knap lastig. We voelen ons al snel verplicht om ja te zeggen wanneer iemand iets aan ons vraagt. Het vergt misschien wat oefening, maar als je eenmaal nee leert zeggen, voel je je sterker en heb je meer tijd om goed voor jezelf te zorgen. Win-win, dus!

Tip 6: sport regelmatig

Sporten heeft allerlei voordelen: het zorgt voor een fitter lichaam, meer energie, een betere nachtrust én een goed humeur. Daarom is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Heb je geen tijd (of zin) om naar de sportschool te gaan? Doe dan eens een home workout. Met een matje en een aantal gewichten heb je voldoende in huis voor een goede sportsessie. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan HEMA’s tips voor thuis sporten.

Tip 7: verwen je huid

Met een voedend gezichtsmasker creëer je een heerlijk selfcare momentje. Zo’n masker is niet alleen ontspannend, maar ook nog eens goed voor je huid. Wil je jouw momentje helemaal compleet maken? Verwen je lichaam dan met een fijne bodylotion, of geef je handen en voeten eens wat extra liefde met een hydraterende creme.

Tip 8: zet je gedachten op een rijtje met journaling

Loopt jouw hoofd over van de gedachten? Dan biedt bullet journaling de uitkomst. Journaling is eigenlijk hetzelfde als het bijhouden van een dagboek. Je kunt hiervoor een bullet journal kopen of gewoon een notitieboekje gebruiken. Schrijf elke ochtend of avond 5 minuten je gedachten van je af. Je zult zien dat je hoofd binnen de kortste keren een stuk rustiger is!

Tip 9: ga wat vaker naar buiten

De buitenlucht is erg goed voor je. Probeer daarom elke dag minimaal een blokje om te wandelen. Of maak in het weekend een lange wandeling in de duinen of bossen. Zorg er dan wel voor dat je een paar goede ​​wandelsokken aantrekt.

waarom is selfcare zo belangrijk?

Selfcare is essentieel voor een gezond en gelukkig leven. Als je namelijk in alle aspecten van je leven goed voor jezelf zorgt, heb je meer energie en reserves om een fijn leven te leiden. En wie wil dat nu niet? Wanneer je niet goed voor jezelf zorgt, word je sneller moe en kun je zelfs fysieke klachten krijgen. Wat dacht je van stressgerelateerde hoofdpijn? Zorg er daarom voor dat je zelf niet de laatste op je to-do lijstje bent. Zo houd je energie over voor de dingen die jij leuk en belangrijk vindt!

 

alles over lekvrij ondergoed bij HEMA

Zorgen om vochtverlies zijn nooit fijn. Daarom vind je bij HEMA lekvrij ondergoed. Lees hier meer over lekvrij ondergoed.

lees meer
Link
 

beste menstruatiecup

Nu je geïnteresseerd ben in het gebruiken van een menstruatiecup, kan het nog lastig zijn om te bepalen welke geschikt is voor jou. HEMA helpt je graag verder.

lees meer
Link
 

alles voor de beste huidverzorging

Een goede verzorging van je huid is belangrijk. Maar hoe zorg je voor de juiste basis huidverzorging? Wij helpen je verder.

lees meer
Link
 

hoe boost je je immuunsysteem?

Je immuunsysteem beschermt je iedere dag tegen ziekteverwekkers. Weten hoe je je immuunsysteem een boost kunt geven? Je leest het hier!

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje