Ben je benieuwd naar hoe je de zeearend in elkaar zet? Kijk dan deze video en volg de stappen

wat ik doe

Ik ben heel vaak aan het vissen. Zonder hengel hoor. Ik graai de vis gewoon uit het water. Tussendoor bouw ik een heel groot nest voor mijn eieren. Daar kan ik rustig broeden. Dat duurt ongeveer 5 weken. Dan komen de eieren uit. Het duurt vaak twee of drie maanden voor de kleintjes zelf gaan vliegen. Als ze al vliegen, help ik ze ook nog even door ze nog een maand te voeren.

hier vind je mij

In Nederland vind je me het meest in de omgeving van Flevoland, het Lauwersmeer en de Biesbosch. En dan vooral in gebieden met grote, stevige bomen en op rustige plekken met veel vis.

zo herken je mij

Als je een hele grote arend ziet vliegen, heb je best kans dat ik dat ben. Ik kan wel 92 centimeter worden en als ik mijn vleugels uitsla ben ik bijna 2,5 meter breed. Mensen noemen mij soms 'de vliegende deur', omdat ik zo groot ben. Met mijn bruine veren kan ik me goed verstoppen in hoge bomen.

wat ik eet

Ik eet best veel eigenlijk. Vooral grote vissen en watervogels zoals eenden en jonge ganzen. Als ik een prooi zie, vlieg ik heel laag over het water en vis ik ze zó - hop! - uit het water. Als in de winter het water met een laag ijs is bedekt, ga ik op zoek naar aas. Ik vind vlees lekker, maar veren niet. Daarom pluk ik mijn prooien eerst helemaal kaal.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje