alles voor de grote schoonmaak

Je huis schoonmaken? HEMA helpt! Wanneer de lente in aantocht is, bereiden tal van huishoudens zich voor om de handen uit de mouwen te steken voor een lenteschoonmaak. Tijd om te soppen en te boenen. En die plekken uit het zicht? Die pak je met de grote schoonmaak nu ook eindelijk eens aan. Of je nu opruimkriebels krijgt aan het begin van de lente of wanneer je de kerstballen niet kan vinden op zolder: er is geen perfecte tijd voor een grote schoonmaak. Een grote schoonmaak kán namelijk altijd. En HEMA helpt je hier graag een handje bij.

Verheug je maar alvast op dat fijne gevoel van een schoon, opgeruimd en uitnodigend huis. Want een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Echt! Het is wetenschappelijk bewezen dat je huis schoonmaken een positief effect heeft op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Rommel in huis leidt tot mentale rommel. Je denkt misschien dat je prima met die verschillende stapeltjes om je heen kunt leven, maar het heeft meer invloed op je dan je denkt. Mensen met rommelige huizen ervaren namelijk meer stress dan mensen die wonen in een opgeruimd huis. In een schoon huis is daarbij minder plek voor ziektekiemen en bacteriën. Bovendien hopen stof en allergenen zich in de loop van de tijd op in tapijt, beddengoed en bekleding. Reden te meer waarom ‘huis schoonmaken’ regelmatig op je to-dolijst zou moeten staan.

Aan de slag? Top tips voor een grote schoonmaak:
1. Zorg voor zo min mogelijk afleiding. Zet je telefoon op vliegtuigmodus om te voorkomen dat je met je huis schoonmaken stopt wanneer je appjes en telefoontjes krijgt
2. Maak een vrolijke afspeellijst om gemotiveerd te blijven terwijl je schoonmaakt
3. Werk van boven naar beneden in elke kamer (zoals spinnenwebben van het plafond verwijderen voordat je gaat stofzuigen
4. Betrek het hele gezin bij de grote schoonmaak
5. Open de ramen en buitendeuren om je huis te luchten
6. Zorg ervoor dat je stofzuiger is geleegd voordat je begint
7. Wees meedogenloos - als je items tegenkomt die je niet gebruikt, berg het op of gooi het weg
8. Het belangrijkste is: maak van je huis schoonmaken een leuke activiteit.

je huis schoonmaken met hulp van HEMA

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor de grote schoonmaak. Zorg dus dat je alles in huis hebt om door de woning te dansen met je stofdoek en stofzuiger. Alles voor een schoon huis koop je natuurlijk bij HEMA: van microvezeldoek tot huisvuilzakken, schoonmaakborstel en stofzuigerzak.

Waar stort jij je op tijdens de grote schoonmaak? Het hele huis dweilen, de keukenkastjes schoonmaken, de ramen lappen en wasmachine ontkalken zijn stuk voor stuk populaire klusjes. Focus je ook op meubels, apparaten en vloerbedekking. Stel prioriteiten en maak een lijst. Zo is je huis in een mum van tijd schoon.

Als je dan toch zo lekker bezig bent met je huis schoonmaken, was ook tapijten en bekleding. Zeker als je huisdieren hebt. Vuil zie je niet zo snel op stof, maar het is er zeker wel. Gebruik bijvoorbeeld een tapijtreiniger en je zult versteld staan hoe vuil het water wordt. Kan de bekleding van je stoelen of bank in de was? Lekker doen! Houd wel rekening met de tijd die de bekleding nodig heeft om te drogen. Je wilt niet dat het krimpt in de droger.

Bewaar stofzuigen en dweilen voor het laatste moment. Begin je huis schoonmaken juist met het afstoffen van alle moeilijk bereikbare plekken die je normaal niet meeneemt in je wekelijkse schoonmaakrondje, zoals de bovenkant van de koelkast en kasten, alle lampen, de televisie, etc. Omdat je nog niet hebt gestofzuigd, hoef je je geen zorgen te maken om ronddwarrelend stof. Maak ook de binnenkant van je kasten, koelkast en vriezer schoon voor ’t stofzuigen.

huis opruimen: wegdoen en opbergen

Ook met je huis opruimen helpt HEMA een handje. Het is heerlijk om spullen die je niet (meer) gebruikt weg te doen of op te ruimen. Zo maak je plaats voor dingen die je gebruikt, nodig hebt én waar je blij van wordt. Je hoeft natuurlijk niet alles de deur uit te doen. Je kan spulletjes ook kwijt in onze opbergmogelijkheden. Denk aan kratjes, manden, opbergdozen en meer opbergen die je helpen je huis netjes te maken en houden.

Opruimen en ontspullen kan op elk moment. Het kan soms een tijdrovende klus zijn waar je tegenop kijkt. Maak het behapbaar door het los te trekken van de grote schoonmaak. Door het hele jaar door iedere keer een beetje te ontspullen gaat het een stuk gemakkelijker. Zet een vuilniszak of opbergbak klaar en kies op een moment dat het jou uitkomt een kamer waar je aan de slag gaat.

HEMA maakt het makkelijk om elke kamer en iedere woning op te ruimen en schoon te maken. Bestel alles voor de grote schoonmaak makkelijk online. Je bestelling wordt dan snel thuis bezorgd. Des te sneller kan je aan de slag met je huis opruimen en schoonmaken. Daarna kun je lekker genieten van een spic en span thuis.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje