null

HEMA-verzorgings producten

Wij zijn constant bezig om onze producten door te ontwikkelen, rekening houdend met de impact op mens en milieu. Dit doen wij door in onze ontwikkelingen microplastics te vermijden, vegan producten te ontwikkelen en ingrediënten van natuurlijke oorsprong te gebruiken in onze producten.

microplastics

microplastics vrij


HEMA streeft naar een assortiment dat volledig microplasticsvrij is. Volgens het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) zijn synthetische polymeren die niet oplosbaar zijn in water en/of niet biologisch afbreekbaar. HEMA volgt deze definitie. Door producten te gebruiken met microplastics en daarna je handen te wassen of te douchen, komen die deeltjes in het water of de natuur terecht. Per 15 oktober 2023 is de microplastic wetgeving ingegaan. Voor verschillende producten zijn lange overgangstermijnen opgenomen. Plastic scrubdeeltjes en losse plastic glitters zijn per direct verboden. Voor producten die bijvoorbeeld direct worden af-, uit- of weggespoeld geldt een overgangstermijn tot 17 oktober 2027. HEMA wil waar mogelijk eerder overstappen op microplasticvrije producten. Zo introduceert HEMA in 2024 zonverzorging die volledig vrij is van microplastics.

vegan

vegan


Dit logo geeft aan dat een product vegan is. Veganistische producten zijn producten die geen dierlijke ingrediënten of bijproducten bevatten zoals bijvoorbeeld bijenwas, honing, karmijn, zijde, collageen of keratine.

natuurlijke-oorsprong

natuurlijke oorsprong


WAT ZIJN INGREDIËNTEN VAN NATUURLIJKE OORSPRONG?
Ingrediënten van natuurlijke oorsprong worden verkregen uit grondstoffen die aanwezig zijn in de natuur, zoals planten (wortels, bladeren en bloemen) of uit mineralen. Omdat we steeds meer gebruikmaken van hernieuwbare grondstoffen, om afscheid te nemen van een economie op basis van fossiele energie, willen we de hoeveelheid ingrediënten van natuurlijke oorsprong in onze formules verhogen.

HEMA-PRODUCTEN MET INGREDIËNTEN VAN NATUURLIJKE OORSPRONG
Steeds meer HEMA beautyproducten bevatten een hoog percentage ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Zodra HEMA op de verpakking aangeeft dat het product ingrediënten bevat van natuurlijke oorsprong is het percentage altijd minimaal 80%. Het daadwerkelijke percentage zal altijd op de verpakking worden weergegeven. Wij volgen hiervoor de definitie en berekeningswijze die in de ISO-norm 16128 worden voorgeschreven.
ISO 16128-1 geeft de definitie van de categorieën van grondstoffen.
ISO 16128-2 geeft de berekening en indexen.

 

wasbare luiers

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje