design contest 2022


de HEMA herontwerpwedstrijd kids 2022

De kids-editie van de herontwerpwedstrijd organiseerde HEMA dit jaar in samenwerking met Designathon Works. Kinderen kijken vanuit hun creatieve en open blik op geheel eigen wijze naar de voorwerpen in hun omgeving. Volwassenen zijn meer geneigd om duurzamer te leven als er vanuit hun kinderen een impuls of vraag komt. Daarom roept HEMA alle kinderen tussen 6-12 jaar op ideeën aan te dragen over hoe hun eigen spullen langer mee kunnen gaan. Zoals speelgoed, kleding of spullen in huis. Bijvoorbeeld om van een oude knuffel een toffe etui te maken of het repareren van je fafvoriete broek wanneer deze kapot is.

designcontest

Designathon Works

Designathon Works past een methode toe waarbij de creativiteit van kinderen in kan worden gezet om grote uitdagingen aan te gaan. Zo leren kinderen tijdens de workshops het fysiek bouwen van echte prototypen in een relatief korte tijd.

Co-founder en managing director van Designathon Works, Anne Sallaert vertelt: “Vaak wordt er onderschat hoe betrokken kinderen zijn bij grote complexe problemen en hoe belangrijk het voor hen is om te ervaren dat ze op deze leeftijd al een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. Door deelname aan de ‘HEMA herontwerpwedstrijd kids’ bouwen we gezamenlijk aan de volgende generatie changemakers. Kinderen ontwikkelen met deze wedstrijd kennis over duurzaamheid én doen 21e-eeuwse vaardigheden op zoals creatief denken, communiceren en samenwerken.”

winnaars

designcontest

de Eco-nagellak - Evie en Juune (11 jaar)

Nagellak met een extra lange kwast, zodat je niet nog een laagje nagellak overhoudt als je klaar bent. In de HEMA-winkel kan je je nagellakpotje komen navullen, en de nagellak is gekleurd met natuurlijke materialen zoals bessensap, biet of kurkuma.

designcontest

het Her & Der spel - Jasmijn en Jet (10 jaar)

Je eigen bordspel maken van gevonden en hergebruikte materialen. In HEMA-winkels staat een bak waar klein afval zoals hout, papier, knoopjes, flessendoppen en kleine poppetjes in verzameld worden. Kinderen kunnen hier zelf onderdelen pakken om hun bordspel aan te vullen zoals pionnen en dobbelstenen.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje