menu sluiten
design contest 2022


de HEMA herontwerpwedstrijd kids 2022 is gestart. Kies een uitdaging en schrijf je in.

Bij HEMA zijn we druk bezig om producten te maken die langer meegaan. Zo hoef je minder weg te gooien én minder vaak nieuwe spullen te kopen. En dat is dan weer beter voor het milieu, mensen en dieren.

Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud en heb jij ook ideeën over hoe je je kan inzetten voor een mooiere wereld? Als je meedoet aan de HEMA herontwerpwedstrijd kids, kunnen we samen de tofste ideeën bedenken. Kan jij je oude knuffel bijvoorbeeld omtoveren in een etui of vermaak jij je wintertrui zo dat je ‘m in de zomer als T-shirt kan dragen? Check de 8 uitdagingen en stuur je idee in.

designcontest

je kan meedoen als je

  • tussen de 6 en 12 jaar oud bent;
  • in Nederland woont;
  • idee niet (veel) extra gekochte spullen vereist;
  • idee ervoor zorgt dat spullen langer mee gaan.
designcontest

zo werkt het

  1. Laat een volwassene weten dat je hiermee aan de slag gaat. Wie weet kan diegene je een handje helpen.
  2. Bekijk alle uitdagingen hieronder en kies je favoriet.
  3. Ga met die uitdaging aan de slag en bedenk iets creatiefs. Er staat ook een voorbeeld bij de uitdaging om je op weg te helpen.
  4. Heb je je idee uitgewerkt? Maak er zoveel foto’s, tekeningen of video’s van als je wilt.
  5. Raak je niet uitgedacht? Doe gerust nog een uitdaging. Als je al jouw uitdagingen maar vóór 15 augustus inlevert.
  6. Klaar? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier. Vul hier in welke uitdagingen je hebt gedaan, wat je contactgegevens zijn en upload je ideeën.
schrijf je hier in

 

Lees hier de actievoorwaarden.

designcontest

het inschrijfformulier

Is je idee tot in de puntjes uitgewerkt? Dan ben je klaar voor de inschrijving. Vul hieronder samen met een volwassene je gegevens in. Vergeet niet om je foto’s, video’s en/of tekeningen toe te voegen. Verzonden? Dan krijg je op het opgegeven e-mailadres een mailtje om je inschrijving te bevestigen. Zodra je dat hebt gedaan, is je inschrijving vierkant rond.

schrijf je hier in

 

de finale: de Designathon workshop

20 finalisten worden uitgenodigd voor een Designathon workshop om nog meer ideeën uit te werken. Daar leer je samen met je leeftijdsgenootjes nieuwe manieren om toffe, duurzame dingen te maken. Als een echte ontwerper.

 

de prijs: Dutch Design Week

De 2 winnaars krijgen een duurzaam HEMA schoolpakket én een HEMA instax camera. Maar dat is niet alles: de winnende ideeën laten we in oktober zien op de Dutch Design Week! Hier laten ontwerpers allemaal nieuwe ideeën voor de toekomst zien aan alle bezoekers. Heel veel mensen zullen dus jouw idee zien.