HEMA wil in de toekomst steeds vaker gerecycled materiaal voor haar producten en verpakkingen gaan gebruiken. Zo kunnen we materialen optimaal benutten en dragen we bij aan de transitie naar een circulaire economie. Een voorbeeld hiervan zijn onze nieuwe rPET dekbedden, gemaakt van petflessen.

duurzaam dekbed

In samenwerking met onze leverancier heeft HEMA een dekbed en een kussen ontwikkeld dat een veel lagere impact op het milieu heeft. Maar met dezelfde isolerende en vochtregulerende eigenschappen als onze andere synthetische dekbedden. Daaronder slaap je nóg lekkerder!

 

gerecycled PET materiaal

rPET dekbed

De vulling van het duurzame dekbed en kussen is gemaakt van vezels van gerecycled PET (polyethyleentereftalaat) materiaal, dat afkomstig is uit gebruikte en ingezamelde (fris)drankflessen. Deze restmaterialen bestaan voornamelijk uit PET-flessen en andere PET-verpakkingen. Ze worden in diverse Europese landen, waaronder Nederland en Duitsland, via verschillende kanalen ingezameld.

Vervolgens wordt het PET-materiaal door een streng gemonitord sorteer-, maal- en wasproces geleid en worden er in een Nederlandse fabriek vlokken van gemaakt. Deze vlokken worden daarna omgesmolten en tot vezels geblazen. Tot slot worden de dekbedden en kussens met deze vezels gevuld.

een goed alternatief

Het gebruik van gerecycled PET (rPET) zorgt voor een sterk verminderde CO2-uitstoot en een reductie van restmateriaal dat anders op stortplaatsen belandt. rPET vormt daarmee een heel goed alternatief voor traditionele synthetische of donzen vullingen. Want het rPET-dekbed isoleert net zo goed als ons andere synthetische dekbed. En vocht wordt net zo goed gereguleerd. De hoezen van het rPET dekbed en kussen zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. Daardoor zijn ze heerlijk zacht een goed wasbaar.

Het dekbed en kussen met rPET-vulling zijn van 8 tot en met 21 januari 2018 beschikbaar in alle HEMA winkels in Nederland en online. Na deze periode is het duurzame dekbed alleen te bestellen op hema.nl.