biologisch logo

biologisch

Dit keurmerk geeft aan dat een product biologisch is en dus verbouwd is zonder gebruik te maken van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerde organismen.

GOTS

Ons kledingassortiment van biologisch materiaal is onafhankelijk gecertificeerd middels onder andere Global Organic Textile Standard (GOTS). Niet alleen worden er geen pesticiden bij de teelt gebruikt, GOTS stelt ook aanvullende sociale, milieu en chemische eisen bij het maken van het product.

Producten die gecertificeerd zijn volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS) bevatten biologisch geteeld materiaal dat onafhankelijk is gecontroleerd in elke fase van de toeleveringsketen, van bron tot eindproduct. Bovendien zijn er aanvullende sociale, milieu- en chemische criteria bij de verwerking van het product. Niet alle samenstellingen zijn toegestaan, zo mag organisch katoen bijvoorbeeld niet worden gemengd met conventioneel polyester of katoen, of met acryl. Producten met het GOTS keurmerk bevatten minimaal 95% biologisch materiaal, bij GOTS Made with ligt dit percentage tussen de 70 en 95%. Alleen producten die zijn voorzien van een GOTS logo en claim zijn gecertificeerd, het HEMA licentienummer is CU1139670.


lees meer


OCS

Ons kledingassortiment van biologisch materiaal is onafhankelijk gecertificeerd middels onder andere de Organic Content Standard (OCS), een keurmerk van Textile Exchange. Dit keurmerk stelt eisen aan de teelt voor grondstof en vezelproductie.

Producten die gecertificeerd zijn volgens de Organic Content Standard (OCS) bevatten biologisch geteeld materiaal dat onafhankelijk is gecontroleerd in elke fase van de toeleveringsketen, van bron tot eindproduct. Het OCS 100 keurmerk wordt gebruikt voor producten of onderdelen van producten die minimaal 95% biologisch materiaal bevatten. Bij het OCS Blended keurmerk is 5-94% van de grondstof biologisch geteeld materiaal. Alleen producten die zijn voorzien van een GRS logo en claim zijn gecertificeerd, het HEMA licentienummer is CU1139670.


lees meer

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje