Rainforest Alliance logo

Rainforest Alliance

Door te kiezen voor producten met het Rainforest Alliance keurmerk worden de boeren die voor hun werknemers en onze natuurlijke hulpbronnen zorgen ondersteund.Rainforest Alliance is een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor een betere toekomst voor mens en natuur. Rainforest Alliance werkt aan het oplossen van een aantal van de meest urgente sociale- en natuurproblemen van deze tijd, waaronder de klimaatcrisis, door de manier te veranderen waarop de wereld produceert en consumeert. Door te kiezen voor producten met het Rainforest Alliance keurmerk worden de boeren ondersteunt die voor hun werknemers en onze natuurlijke hulpbronnen zorgen.


Kiezen voor een Rainforest Alliance Certified product betekent:

1. bijdragen aan het uit de armoede halen van plattelandsbewoners door het verbeteren van de kansen op duurzaam levensonderhoud voor boeren, werknemers en hun gezinnen (levensonderhoud)

2. boeren trainen om betere gewassen te verbouwen met behulp van klimaatslimme landbouw, waardoor ze de gevolgen van het klimaat kunnen verzachten en zich eraan kunnen aanpassen (klimaat)

3. het bevorderen van duurzamere landbeheerpraktijken om bossen, biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen te beschermen (bossen en biodiversiteit)

4. het aanpakken van mensenrechtenschendingen zoals kinder- en dwangarbeid, lage lonen, slechte arbeidsomstandigheden en genderongelijkheid (mensenrechten)


lees meer

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje