FSC® recycled logo

FSC® recycled

Een 'FSC recycled' label of claim geeft aan dat een product volledig uit gerecycled materiaal gemaakt is.

Het keurmerk"FSC" staat voor de "Forest Stewardship Council" (Raad voor Duurzaam Bosbeheer). FSC is een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor het bevorderen van verantwoord bosbeheer wereldwijd. Het FSC-keurmerk wordt toegepast op hout- en papierproducten en duidt aan dat deze producten afkomstig zijn uit bossen die op een duurzame en milieuvriendelijke manier worden beheerd.

Belangrijke kenmerken van het FSC-keurmerk zijn onder andere: ·

Duurzaam Bosbeheer: FSC stelt normen vast voor verantwoord bosbeheer, wat betekent dat bossen worden beheerd met aandacht voor behoud van biodiversiteit, bescherming van waterbronnen, respect voor lokale gemeenschappen en het vermijden van ontbossing.

Traceerbaarheid: Het FSC-keurmerk bevordert de traceerbaarheid van hout- en papierproducten in de toeleveringsketen. Dit zorgt ervoor dat consumenten de herkomst van het materiaal kunnen achterhalen en kunnen verifiëren dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Onafhankelijke Certificering: FSC-certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke derde partijen. Bosbeheerders en bedrijven in de hout- en papierindustrie moeten voldoen aan de FSC-normen om het keurmerk te mogen gebruiken.

Consumentenbewustzijn: Het FSC-keurmerk biedt consumenten de mogelijkheid om duurzame keuzes te maken bij het kopen van hout- en papierproducten. Het keurmerk is een indicatie dat het product bijdraagt aan het behoud van bossen en een gezond milieu.

Al met al is het FSC-keurmerk een belangrijk instrument om duurzaam bosbeheer te bevorderen en consumenten te informeren over de herkomst van hout- en papierproducten. Het is wereldwijd erkend en ondersteunt inspanningen om bossen te behouden voor toekomstige generaties.


lees meer

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje