pefc logo

PEFC

Een groot deel van ons assortiment bestaat uit hout en papier, dus we vinden het belangrijk dat de productie van dat assortiment verantwoord is. Om dat te waarborgen werken we samen met PEFC.Het keurmerk "PEFC" staat voor het "Programme for the Endorsement of Forest Certification" (Programma voor de Erkenning van Boscertificering). PEFC is een internationale non-profitorganisatie die normen en certificeringssystemen voor duurzaam bosbeheer ontwikkelt en promoot.

Belangrijke kenmerken van het PEFC-keurmerk zijn onder andere:

Duurzaam Bosbeheer: PEFC streeft naar de bevordering van duurzaam bosbeheer door het vaststellen van normen die zich richten op behoud van biodiversiteit, respect voor inheemse rechten, bescherming van waterbronnen en het voorkomen van ontbossing.
Traceerbaarheid: Het PEFC-keurmerk bevordert de traceerbaarheid van hout- en papierproducten. Het certificeringssysteem zorgt ervoor dat consumenten de herkomst van het hout kunnen achterhalen en verifiëren dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.
Onafhankelijke Certificering: PEFC-certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke derde partijen. Bosbeheerders en bedrijven in de hout- en papierindustrie moeten voldoen aan de PEFC-normen om het keurmerk te mogen gebruiken.
Consumentenbewustzijn: Het PEFC-keurmerk biedt consumenten de mogelijkheid om duurzame keuzes te maken bij het kopen van hout- en papierproducten. Het keurmerk geeft aan dat het product bijdraagt aan het behoud van bossen en een gezond milieu.


lees meer

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje