recycled

recycled

Met dit keurmerk geven we aan dat een product is gemaakt van gerecycled materiaal. Dit vermindert druk op natuurlijke hulpbronnen en afval.

GRS


Ons assortiment van recycled materiaal is onafhankelijk gecertificeerd middels onder andere Global Recycled Standard (GRS), een keurmerk van Textile Exchange. Niet alleen wordt het recycled materiaal onafhankelijk gecertificeerd, GRS stelt ook aanvullende sociale, milieu en chemische eisen bij het maken van het product.

Producten die zijn gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard (GRS) bevatten gerecycled materiaal dat onafhankelijk is gecontroleerd in elke fase van de productieketen, van de bron tot het eindproduct. GRS omvat een hoger (50%) minimale recycled percentage en aanvullende sociale, milieu- en chemische criteria bij de verwerking van het product ten opzichte van het RCS keurmerk. Aanvullende doelstelling van GRS is het verminderen van de schadelijke impact op mens en milieu. Alleen producten die zijn voorzien van een GRS logo en claim zijn gecertificeerd, het HEMA licentienummer is CU1139670.


lees meer


RCS


Ons assortiment van recycled materiaal is onafhankelijk gecertificeerd middels onder andere Recycled Content Standard (RCS), een keurmerk van Textile Exchange.

Producten die zijn gecertificeerd volgens de Recycled Claim Standard (RCS) bevatten gerecycled materiaal dat onafhankelijk is gecontroleerd in elke fase van de productieketen, van de bron tot het eindproduct. Het RCS 100 keurmerk wordt gebruikt voor producten of onderdelen van producten die minimaal 95% recycled materiaal bevatten. Bij het RCS Blended keurmerk is 5-94% van de grondstof recycled. Alleen producten voorzien van het RCS logo en claim zijn gecertificeerd, het HEMA licentienummer is CU1139670.


lees meer

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje