menstruatieproducten voor iedereen

Er zijn zoveel verschillende menstruatieproducten, dat het echt niet gek is als je even niet weet welk product het beste bij je past. Daarom vind je op deze pagina informatie over de verschillende producten, wanneer je ze het beste kan gebruiken en wat de voordelen zijn. Zo kan jij weloverwogen verschillende producten gebruiken, proberen of combineren.

menstruatieslip

met liefde gemaakt: de HEMA menstruatieslip

Het is natuurlijk fijn als je menstruatie zo zorgeloos mogelijk verloopt. Daarom hebben we bij HEMA een handige, comfortabele menstruatieslip ontwikkeld.

Het kruis van de katoenen slip bestaat uit vier dunne laagjes stof die absorberen en beschermen. Het kruis is dus iets dikker dan bij normaal ondergoed, maar daar voel je niks van.

De slip kan tot maximaal vier normale tampons aan vocht absorberen. Het speciaal ontwikkelde kruisje neemt jouw bloed op, en voelt niet natter aan of ruikt hij niet anders dan maandverband. Je kan ervoor kiezen om hem te dragen zonder tampon, cup of maandverband of op een hevige dag als aanvulling.

Na het dragen hoef je hem alleen met koud water uit te spoelen en met je andere slips in de wasmachine te gooien. Zo kan je hem morgen gewoon weer aan! De slip is dus een ideaal alterrnatief voor wegwerpmenstruatieproducten. Onderbroeken wassen moet je tóch.

Een slimme slip voor een zorgeloze menstruatie, dat is toch echt HEMA?

shop nu
Link

dit kun je ook gebruiken

maandverband

maandverband

Maandverband is een soort dun matrasje dat je in je ondergoed plakt. De bovenlaag van maandverband vangt het bloed op en neutraliseert geurtjes. Hierdoor blijft je ondergoed niet alleen schoon, maar blijf je ook tot vier uur toe fris ruiken.

Je kan maandverband tot acht uur dragen, maar vaak gaat het na vier uur ruiken. Het is dus aan te raden om het wat eerder en vaker te vervangen dan de aangegeven acht uur.

Maandverband bestaat in verschillende soorten en maten: van synthetisch materiaal, van katoen, ultra dun, lang en nog veel meer. Welk maandverband jij het beste kan gebruiken is afhankelijk van het moment in je cyclus en hoeveel bloed je verliest, maar ook van comfort: wat zit het fijnst?

bekijk hier alle soorten maandverband
tampons

tampons

Tampons hebben net als maandverband verschillende absorptieniveaus die passen bij jouw menstruatie, van licht tot zwaar en alles daartussenin. Om je te helpen je comfortabel en beschermd te voelen is het belangrijk dat je een tampon kiest die past bij het bloedverlies op dat moment van je menstruatiecyclus.

Draag de tampon maximaal acht uur en bij voorkeur niet 's nachts. Na het dragen kan de tampon gewoon in de afvalbak.

bekijk hier alle maten tampons
menstruatiecup

menstruatiecup

Een menstruatiecup is een flexibel en opvouwbaar kuipje om je menstruatie mee op te vangen. Je kunt de menstruatiecup tot 12 uur aan een stuk dragen. Daarnaast is hij is herbruikbaar en gaat tot 'ie wel tien jaar mee!

Omdat lichamen in verschillende vormen en maten komen, komen menstruatiecups dat ook. Welke cup bij jou past hangt onder andere af van je baarmoedermondhoogte, bekkenbodemspieren en eventuele allergieën.

lees hier meer over de menstruatiecup

doneer je punten aan het armoedefonds

doneer aan het armoedefonds

Één op de tien mensen die menstrueren heeft niet genoeg geld om menstruatieproducten te kopen. Daarom gebruiken ze soms alternatieven zoals oude doeken of wc-papier. Soms slaan ze dan een aantal dagen werk of school over uit schaamte en angst om door te lekken.

Stichting Armoedefonds heeft daarom Menstruatieproducten Uitgifte Punten (MUP’s) gerealiseerd. Hier kan iedereen gratis pakjes maandverband en tampons afhalen. En duurzame producten zoals menstruatie-ondergoed, cups en wasbaar verband op aanvraag.

Jij kunt helpen door je punten te doneren, met 50 punten kun je al iemand helpen. Afhankelijk van het totaal aantal gedoneerde punten, wordt dit omgezet in een financiële bijdrage aan Stichting Armoedefonds. Zo pakken we samen menstruatiearmoede aan, want iedereen verdient toch een zorgeloze menstruatie?

doneer hier je punten

onze producten