shop met voordeel bekijk hier alle huidige aanbiedingen


 

recept voor donuttaart

Succes verzekerd met deze feestelijke donuttaart met banketbakkersroom, roze glazuur en sprinkles. In de bakmix heb je bijna alle ingrediënten al bij elkaar om deze taart te maken. Je hoeft zelf alleen 200 ml melk, 4 eieren en een beetje water toe te voegen. Volg de simpele bereidingswijze die op de verpakking staat en zet in een mum van tijd deze lekker luchtige taart op tafel.

bakmix kopen

Inhoud verpakking: 250g e mix voor biscuit 80g e mix voor banketbakkersroom 120g e mix voor roze glazuur 16g vermicelli strooisel

Zelf toevoegen: 4 eieren 25 ml water 200 ml melk 10-15 ml water (warm) Boter voor invetten springvorm Evt. jam

Benodigdheden: Weegschaal (Hand)mixer Mengkom Maatbeker Garde Bakpapier Springvorm Ø22 cm Kartelmes Glas of steker Ø 4,5-5 cm

bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de elektrische oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

Stap 2: Doe de mix voor biscuit, eieren en 25 ml water in een mengkom en mix de ingrediënten op de hoogste stand in 8 minuten tot een luchtig beslag. Vul de springvorm met het beslag en bak het biscuit in circa 40 minuten gaar. Laat het biscuit dan goed afkoelen.

Stap 3: Meng de mix voor banketbakkersroom en de melk met een garde tot een gladde massa. Laat het dan 10 minuten staan.

Stap 4: Steek (met bijvoorbeeld een glas) uit het midden een rondje (Ø 4,5-5 cm). Snijd met een kartelmes het biscuit horizontaal door zodat er 2 plakken ontstaan. Leg de bovenste plak even apart. Bestrijk de onderste plak met de banketbakkersroom. Leg de bovenste plak erop.

Stap 5: Meng de mix voor glazuur met 10-15 ml warm water. Bestrijk de glazuur vervolgens over de donut. Decoreer de taart met de vermicelli strooisel.

Tip: Smeer wat jam op het biscuit voordat je deze met banketbakkersroom bestrijkt.

ingredientenlijst

suiker, TARWEBLOEM, TARWEZETMEEL, gedroogde glucosestroop, gemodificeerd aardappelzetmeel, dextrose, BOTERVET, emulgatoren E415 E472a E472b, rijsmiddelen E341 E500 E575, MAGERE MELKPOEDER, WEIPOEDER (MELK), verdikkingsmiddelen E401 E412, natuurlijke aroma's (bevat MELK), meelverbeteraar E300, TARWEMOUTBLOEM, enzym, zuurteregelaars E339 E450 E516, MELKEIWIT, stabilisator E451, antiklontermiddel E551, kleurstoffen E100 E101 E120 E160a, kleurende concentraten (wortel, biet), rijstebloem, raapzaadvet geheel gehard, aardappelzetmeel. Bevat mogelijk ROGGE, GERST, HAVER, SPELT, EI, SOJA, NOTEN, SESAMZAAD, LUPINE