menu sluiten

Doneren aan de Voedselbank

 • Wat is de Voedselbank?

  Het is de week van de Voedselbanken en HEMA helpt hieraan mee! Voedselbanken strijden tegen voedselverspilling en helpen mensen die dat heel hard nodig hebben. In Nederland zijn ongeveer 135.000 mensen afhankelijk van een Voedselbank. De Voedselbanken helpen mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien door ze voedselpakketten te schenken. HEMA schenkt koffie aan de Voedselbank om ze daarbij te helpen. Doneer jij mee?

 • Hoe werkt het?

  Activeer een van de vouchers op de HEMA app of op hema.nl en doneer je gespaarde punten. Je kunt kiezen uit 1 kopje koffie voor 50 punten, 2 kopjes koffie voor 100 punten of 5 kopjes koffie voor 200 punten, aan jou de keus! Na de activatie van de voucher ontvang je een bevestiging van de donatie. Deze bevestiging verschijnt in beeld nadat de activatie is afgerond.

  Wil je nog meer koffie doneren dan nu in het aanbod staat? Dat kan! De koffievouchers verschijnen na activatie na één dag weer in het aanbod. Het is dus mogelijk om de koffievoucher meerdere keren te activeren, mits er 24 uur tussen zit.

 • Wat gebeurt er met je punten?

  Na verloop van de actie telt HEMA alle gedoneerde punten op en zet deze om in kopjes koffie. Wanneer mensen hun voedselpakketten komen ophalen bij de Voedselbank schenkt HEMA de kopjes koffie, dankzij jou!

  Doneer jij mee?