menu sluiten

Punten doneren

 • Wat is de HEMA Foundation?

  HEMA Foundation zet zich in voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen mee doet aan het dagelijkse leven. Tot 2022 zetten wij ons in voor een betere taalvaardigheid onder kinderen. 25% van de kinderen begint namelijk aan school met een taalachterstand. Veel praten met je kind of 15 minuten voorlezen per dag vanaf de geboorte, maakt hierin een groot verschil. Kinderen vergroten zo hun woordenschat en komen later beter mee op school. Daarom heeft HEMA Foundation een speciaal kinderboek en app ontwikkeld, dat wordt geschonken aan gezinnen die dit hard nodig hebben om zo een taalachterstand tegen te gaan of te voorkomen.

 • Hoe werkt het?

  Met het doneren van jouw punten help je mee om zoveel mogelijk kinderboeken te schenken aan gezinnen die dit goed kunnen gebruiken. Activeer de voucher op de HEMA app of op hema.nl en doneer je gespaarde punten. Na de activatie van de voucher ontvang je een bevestiging van de donatie. Deze bevestiging verschijnt in beeld nadat de activatie is afgerond. Dankzij jouw donatie kan het kinderboek worden geschonken. HEMA Foundation heeft dit boek kunnen ontwikkelen in samenwerking met onze partners de VoorleesExpress, Voedselbanken Nederland en Humanitas.

 • Wat gebeurt er met je punten?

  Jouw gedoneerde punten zet HEMA Foundation om in kinderboeken, die via onze samenwerkingspartners naar duizenden gezinnen worden gebracht. Zo kunnen veel kinderen op een leuke manier hun woordenschat vergroten en lekker voorgelezen worden, dankzij jou!

  punten doneren kan vanaf 24 december