Ben je benieuwd naar hoe je de havik in elkaar zet? Kijk dan deze video en volg de stappen

wat ik doe

Mijn bovenkant is bruingrijs. Niet omdat ik al oud word, dat is gewoon altijd zo. Aan de onderkant ben ik wit met dunne, donkerbruine strepen. Mijn poten zijn lang en geel. Het meest opvallend? Ik denk mijn ogen: die waren geel toen ik klein was en zijn nu donkeroranje.

hier vind je mij

Ik ben een snelle jager: ik roetsj heel snel tussen bomen door om op andere vogels te jagen. Maar ik ben ook niet vies van een konijntje of eekhoorn. Ik ben de Max Verstappen van vogels: ik maak heel snel hele scherpe bochten. Ik ben daarnaast ook dol op duiven, kraaien, lijsters.

zo herken je mij

Ik ben een supergoede nestenbouwer. De nesten die ik maak van stevige takken, hoog in loof- en naaldbomen, worden vaak jarenlang door andere vogels gebruikt als ik ze niet meer nodig heb. Als ik even niks te doen heb, knap ik ook de nesten van andere roofvogels op. Dan kan ik die zelf even gebruiken.

wat ik eet

Ik woon in het bos met open land in de buurt. Zo kan ik me verstoppen en nesten bouwen en tegelijk lekker jagen. De laatste tijd ben ik vaker in de stad te vinden, als daar wat te eten valt.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje